Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor ideális az alkalom?

Mikor ideális az alkalom?

Figyelt kérdés

A párommal másfél éve vagyunk együtt. szeretjük egymást, minden szuper, tervezzük a közös jövőt. Jövőre telik le az 1 év külföldi munkaviszonyom, amit mindenképp akartunk, hogy meglegyen, hogy stabil anyagiakra vállaljuk a babát. A tervek szerint 2 év múlva szeretnénk elkezdeni próbálkozni, arra talán kész lesz a házunk is.

Viszont esküvő témában ők kicsit csapongó. Volt, hogy azt mondta, hogy 2-3 év múlva elvesz, volt, hogy azt mondta, hogy felesleges a papír. Van, amikor azon gondolkozik, hogy hol lenne és milyen, van, amikor azt mondja, hogy nem vesz el(úgy mondja, mintha poén lenne, de nem vagyok benne biztos)

Hogy kérdezzem meg, hogy mik is a pontos tervei, úgy, hogy ne tűnjön úgy, mintha el akarnám vetetni magam?

Igen, jobban örülnék, ha a férjemnek szülhetnék, de ha nem, az sem baj, csak tudjak róla.

Szerintetek meg lehet ezt valahogy finoman tudni vagy hagyjam inkább? :)

2015. júl. 2. 17:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Véleményem, hogy ahol finoman kell kérdezgetni, meg utalgatni, és nem lehet nyíltan megtudakolni valamit a partnertől anélkül, hogy tartani kellene a reakciójától, az a kapcsolat NEM alkalmas (még vagy egyáltalán) a gyerekvállalásra!
2015. júl. 2. 17:55
 2/7 A kérdező kommentje:

Te megkérdeznéd tőle kerek perec, hogy "ugyan drágám, mégis el akarsz te egyátalán venni feleségül? na és ha igen, akkor mikor?" :D :D

Akkor nagyon el lehetsz keseredve :D

2015. júl. 2. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Pedig igaza van az elsőnek. Kommunikáció!
2015. júl. 2. 18:29
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért kérdező, szerinted ezt nem lehet megkérdezni? Mert én simán megkérdeztem a páromtól, kb. ilyen formában: "Jóska, szerinted mikor lenne a legjobb, ha összeházasodnánk?" Jó, mi előtte is beszéltünk már róla, így annyi biztos volt, hogy mindketten szeretnénk esküvőt, csak nem konkretizáltuk. De ha téged érdekel, hogy akar-e egyáltalán esküvőt, akkor miből állna ezt megkérdezni? Ez nem elkeseredettség (nem is értem, hogy ezt hogy tudtad ehhez társítani), csak nyilván neked nem mindegy, hogy egyeznek-e az elképzeléseitek, terveitek. Mit kell ezen ennyit szemérmeskedni?
2015. júl. 2. 19:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

En sem ertem avproblemat. Megkerdezed es csokolom! Ez a minimum egy komoly kapcsolatban, foleg, ha eskuvon gobdolkodtok! Vagy legalabbis te!

Hogy jott ide, hogy a valaszolo el van keseredve? Erthetetlen.

2015. júl. 2. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Irtó szomorú lennék, ha egy párkapcsolatban taktikáznom kellene, és azon gondolkodni, hogy az életünket érintő komoly kérdéseket hogyan tegyem fel.

Mi egyszerűen csak megbeszéljük a dolgokat, az esküvőt is megbeszéltük, a gyerekvállalást is, a pénzügyeket is, meg sok minden mást is, mindenféle körítés, meg taktikázás, meg finomkodás nélkül. Ja, és egyikünk sincs elkeseredve, sőt!

2015. júl. 2. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem hány éves vagy?

Közös jövőt és babát terveztek, de azon kell gondolkodni, hogyan hozz szóba (egyáltalán szóba hozz-e) egy fontos témát?

Egyetértek az előttem szólókkal, egy komoly, felnőtt párkapcsolatban ez nem okozhatna problémát. Nem csoda, ha annyi kapcsolat félresiklik...

2015. júl. 2. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!