Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell a "sosem lesz...

Miért kell a "sosem lesz ideális alkalom"-elgondolás miatt nélkülözésbe megszülni egy gyereket?

Figyelt kérdés

Természetesen senki nem vitatja, hogy az átlag embernek tényleg nincs tökéletes időpont, hiszen mindig van valami (anyagiak, saját lakás hiánya), ami miatt húzza-halasztja a gyermekvállalást, de úgy gondolom, elég nagy különbség van aközött, hogy "kicsit vissza kell fogni az igényeket" vagy konkrétan nélkülözni kell.

Itt is olyan gyakran írják kérdéseknél, hogy lehet azon a gyereken spórolni, nem kell múzeumba vinni, tökéletes neki a turis ruha, semmi baj nem lesz azzal, ha kimarad az osztálykirándulásokból, ha meg a későbbiekben tovább akar majd tanulni, oldja meg magának - ezt most tényleg normális?

Én speciel ebben nőttem fel, mindig más levetett ruháját hordtam, soha nem mehettem el kirándulásokra, még beülni sem tudtam a barátnőimmel, mert nem volt miből, életemben talán kétszer jártam múzeumban - és éppen ezért folyton megaláztak és kicsúfoltak az iskolában, télen állandóan fagyoskodni kellett, mert nem telt rá, hogy az egész házat felfűtsük, volt olyan időszak, amikor már tényleg csak hétvégente ettem meleg ételt, egyébként egész héten vajaskenyéren éltem.

Mert a szüleim úgy gondolták "úgyse lenne sosem ideális". Ismétlem, én sem azt állítom, hogy mindent meg kell adni a gyereknek, de olyan sokan szülnek tulajdonképpen "nélkülözésbe" - itt is naponta lehet olvasni ezeket a kérdéseket -, miért nem gondolja végig senki, hogy milyen jövőt szán a gyerekének?

2013. nov. 10. 09:32
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
73%

Sok esetben igaz, hogy sosem lesz ideális, tökéletes időpont...de a kilátástalan helyzet ezzel takargatása azért más tészta...

Én sem értem, főleg a 16 éves lányka rábeszélését a becsúszott gyerekre...

A munka nélkül szülőknél gyerekvállalásnak sem..

Kérdező...jó kérdés...

2013. nov. 10. 09:36
 2/34 A kérdező kommentje:
Igen, én is arra akartam kilyukadni, hogy nagyon sokan igazából a teljes kilátástalanságot takargatják ezzel a mondással.
2013. nov. 10. 09:38
 3/34 anonim ***** válasza:
73%

Sosem tudhatod mi vár rád.

Úgy mint sok milliomosból lesz hajléktalan.

Lehet akkor szül éppen gyereket amikor nagyon jól állnak anyagilag, de pár év múlva padlón lesznek.

Az meg hogy így sincs mit enniük, de bevállalják a gyereket, az már tényleg túlzás...

Tudod mi a furcsa?

A cigókat senki nem szólja le, a magyar nem teheti meg amit a cigó, pedig éhbérért dolgozunk, és a mi pénzünkből etetik őket. Minket nem etetnek a cigók pénzén.

Igen is magyarok sokasodjunk, nehogy már csak ők.

2013. nov. 10. 09:44
 4/34 anonim ***** válasza:
82%

mert úgy gondolják, hogy a gyerek majd megoldja a problémákat. vagy épp feledteti őket. lehet rá hivatkozva sorba állni segélyért. hogy az albérletből majd nem dobják ki egy csecsemővel.

a szívem szakad meg ezekért a nélkülöző, éhező gyerekekért, hiszen ők nem tehetnek róla, h milyen felelőtlen, önző és tulajdonképpen gonosz szüleik vannak, hogy a nyomorba szülik.

a turis ruhával még nem is lenne gond, dolgozó felnőttként is azt hordom, mert sajnálok rá több 10ezret kiadni, ha megkapom olcsóbban. egy gyerek élete nem attól lesz jobb ha Adidasban járatják pelenkás korától.

a múzeum, a kirándulás az más tészta, arra igenis szükség van a normális szellemi fejlődéshez, hogy nyitott legyen a világra, hogy ne csak egy műveletlen ember legyen.

mi sem csodapalotába akarunk majd gyereket vállalni, mert akkor sosem születne meg. de az a minimum, h gyedet kapjak, a páromnak legyen állása, biztos lakhatásunk, félretett pénzünk. ezek azért nem olyan lehetetlen dolgok, de a legfontosabb alapok arra, h ne nyomorogjunk, ne toljunk ki a gyerekünkkel.

akiben nincs meg a törekvés arra, h élhető jövőt biztosítson a gyerekének, az inkább ne szüljön.

2013. nov. 10. 09:49
 5/34 anonim ***** válasza:
78%
Minket is édesanyám a semmibe szült, apa nélkül nevelkedtünk. Aztán később vállalkozásba kezdtek és jól éltünk. A bátyámék is jómódúak és mi is jól élünk. 2 házunk, 2 kocsink és félrerakott pénzünkre szültem én a fiamat. Lehet 10 éves koromig szegények voltunk, de azóta nincs rossz életünk.
2013. nov. 10. 09:52
 6/34 anonim ***** válasza:
85%

Múltkor volt egy kiakadásom erre..

Anyósommal találkoztunk Bp-en, késtünk, őt meg mindig megtalálják a hányatott sorsú emberek..

Most egy "hajléktalan" 43 éves volt franciatanár éppen..

Nem tudott neki adni semmit csak egy szendvicset...

Beszélgetnek...

Utána meséli...hogy jajj szegény..itt kereget, és képzeljük el, hogy 3 hónapos gyereke van, és hogy szerencsére az anyuka és kislánya kapott helyet az anyaotthonban..

Most leburkolja a lakhelyük(kunyhó ház..akármijüket) szobáját..ilyen lesz..meg olyan lesz... Hogy haza tudják vinni a gyereket...

Akkor itt megállítottam, hogy wtf...kéreget és gyereket vállal, hogy lehet valaki enyire felelőtlen......mi lesz azzal a gyerekkel, stbstbstb csak mondtam, mert úgy kiakadtam

Erre anyósom

Most ért meg az apaságra..

Nálam elszakadt a cérna, anyósom kimedt szemmel hallgatott

"Elmehet a pics..ba a megérésével, az gyerek mit fog enni? Miből jár óvodába? Miből lesz cipője

Anyós, még védi

Annak a gyereknek még nem kell cipő, csak szeretet

Én

Ja meddig nem kell cipő ? Még 1 évig? Szerinted addigra megnyerik a lottőt, vagy mi lesz? Egyiknek sincs munkája(anyuka is ugyanabban a helyzetben mint az apa) azt gyereket viszik az intézetbe

Anyós

Azt mondta, hogy azt nem hagyja

Ránéztem

Szerinted ez a tény,mhogy "ő nem hagyja" fogja érdekelni a gyámügyet? Segítek

NEM (ezt a férjemmel egyszerre mondtuk ki)

De azt hiszem inkább hagyjuk mert úgy felhúztammmagam,hogy menten agyvérzést kapok...

------------

Kicsit össze-vissza..de úgy írtam le ahogy történt,

Igazából a végé már nem is a hajléktalanfélére haragudtam, hanem az anyósom mentalitására, ahogy védeni, és igazolni próbálta azt a férfit és a párját... Borzasztó..

Ez most így a kérdés kapcsán kiszakadt belőlem..tehát ekkora a felelőtlenség...

1#

2013. nov. 10. 10:01
 7/34 anonim ***** válasza:
63%
némi elítélést érzek a hangodban azok iránt,akik szegénységbe szülnek,magyarul azok ne nagyon szüljenek,akiknek a gyermeke úgy nőne fel ahogy te,ennyi erővel vess véget az életednek most ,ha másnak sem nem ilyen életet.a te gondolatoddal élve bárcsak meg se születtél volna.Ezt te gondolod így NEM ÉN. Megjegyzem nekem se volt habzsidőzsi,egy fokkal talán jobb volt,mert kirándulni az osztállyal mindig voltam,de tudom hogy szüleim 2 banánt vettek,nekem meg a tesómnak,maguknak nem,és emlékszem hogy karira nem kaptunk nagy ajikat,és hogy sose hívtam át a barátaimat,mert a lakásunk szegényes volt,de SZERETET VOLT/VAN,mindenkinek lett külön családja,de napi szinten tartjuk a kapcsolatot,mert mi vagyunk a legfontosabbak egymásnak,a pénz múlandó.tudod inkább eszek valakivel zsíroskenyeret,mint bélszínt azzal akit nem szeretej. értem amit mondassz,de normális ember nem szül halomra az államnak kölyköket.a többi meg megoldható:)
2013. nov. 10. 10:50
 8/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, te nem ítéled el azt, akinek a gyerekei éheznek, fáznak télen és folyamatosan nélkülöznek? Magad is írtad, hogy nem voltál ennyire nehéz helyzetben - akkor te miért próbálod nekem megmagyarázni, hogy szeretettel jól lehet lakni és mindenki boldog lesz tőle?
2013. nov. 10. 11:00
 9/34 anonim ***** válasza:
95%

utolsó: az addig oké, h nem lehet mindenki burzsuj, nem ez az elvárás. csupán annyi, h aki maga sem lát ki a hitelekből, tartozásokból, és örül ha zsíros kenyérre jut, az legyen kedves ne szüljön már 2-3 gyereket, és ne kényszerítse őket nyomorra. no meg ne sírjon a hivatalokban meg a kereskedelmi média bulvárműsoraiban, h neki milyen kegyetlen az élete, és a gyerekei éheznek.

persze itt is vannak árnyalatok. aki mondjuk egy 10 és egy 15 éves gyerek mellett sír, azon talán még nekem is megesik a szívem, elhiszem, hogy egy-másfél évtizede még jobban ment a soruk, vállalható "tehernek" érezték a két gyerek felnevelését. viszont akinek a 2 éves gyereke éhezik és rongyos ruhákban jár, de közben anyuka gömbölyödő hassal panaszkodik h de nehéz nekik az élet ebben a gazdasági helyzetben, arra egyszerűen nem találok kulturált szavakat.

a kedvenc ilyen szösszenetem az volt, h nem volt pénzük kiváltani a fog.gátlót, hát összejött a gyerek, megtartották. mert bammeg a pelenka és a ruha az égből hullik, ugye?

2013. nov. 10. 11:03
 10/34 anonim ***** válasza:
61%
Nem rosszból és nem bántásból: kérdező, bánod hogy megszülettél?
2013. nov. 10. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!