Miért kell a "sosem lesz ideális alkalom"-elgondolás miatt nélkülözésbe megszülni egy gyereket?
Természetesen senki nem vitatja, hogy az átlag embernek tényleg nincs tökéletes időpont, hiszen mindig van valami (anyagiak, saját lakás hiánya), ami miatt húzza-halasztja a gyermekvállalást, de úgy gondolom, elég nagy különbség van aközött, hogy "kicsit vissza kell fogni az igényeket" vagy konkrétan nélkülözni kell.
Itt is olyan gyakran írják kérdéseknél, hogy lehet azon a gyereken spórolni, nem kell múzeumba vinni, tökéletes neki a turis ruha, semmi baj nem lesz azzal, ha kimarad az osztálykirándulásokból, ha meg a későbbiekben tovább akar majd tanulni, oldja meg magának - ezt most tényleg normális?
Én speciel ebben nőttem fel, mindig más levetett ruháját hordtam, soha nem mehettem el kirándulásokra, még beülni sem tudtam a barátnőimmel, mert nem volt miből, életemben talán kétszer jártam múzeumban - és éppen ezért folyton megaláztak és kicsúfoltak az iskolában, télen állandóan fagyoskodni kellett, mert nem telt rá, hogy az egész házat felfűtsük, volt olyan időszak, amikor már tényleg csak hétvégente ettem meleg ételt, egyébként egész héten vajaskenyéren éltem.
Mert a szüleim úgy gondolták "úgyse lenne sosem ideális". Ismétlem, én sem azt állítom, hogy mindent meg kell adni a gyereknek, de olyan sokan szülnek tulajdonképpen "nélkülözésbe" - itt is naponta lehet olvasni ezeket a kérdéseket -, miért nem gondolja végig senki, hogy milyen jövőt szán a gyerekének?
hát olvastam mindenfélét :) nagyon igazat adok azoknak akik azt írják hogy akik épp kijönnek havonta a pénzből azoknak nem ajánlatos gyerek, mert csak az állandó probléma lesz az élet...mi nagyon sokan (9en) vagyunk tesók (nem vagyok cigány) és bevallom őszintén hogy anyukám életében alig dolgozott...addig jó volt míg 4-5en jártunk oviba suliba mert ugye kapta utánunk a pénzt, nevelő apám amit "dolgozott" javában elitta...de mikor már felnőttünk, egyre kevesebb gyerekre kaptak pénzt stb. szörnyű volt. nem is a turis ruhák hanem az olyan ruhák amiket senki nem vesz fel, általánosban kisfiúnak néztek...nem volt jó gyerekkorom és a mai napig hallom anyám/apám "sírását" hogy nincs miből stb...én nem vállalnék így gyereket.
viszont most 24 hetes terhes vagyok, igaz albérletben lakunk, de a férjem megkapja a 260at+egyéb juttatást én táppénzen kapok minimum 90et. dolgoztam több mint 4évet, érettségim van. ruhákat használtan veszem, még magamnak is talán ha megéri már újat venni a gyerekre ami nem nő ki két hét alatt arra is fog jutni. házat hitelre fogunk venni, de még így is jó döntésnek találom a dolgot. nem fogunk nagy lábon élni de egészséges étel és élet az adott.
de hiszen amikor "ideális alkalom" is van, abba bevállalják, az is megszűnik/het.
semmi nem biztos.
semmire nincs garancia.
nincs a párodra, nincs a munkádra, nincs a megtakarításodra (bármikor merülhet fel váratlan kiadás)
ha valaki a biztosra várna, az tényleg soha nem vállalna gyereket
Én csak azt nem értem, hogy miért teszik fel ezt a kérdést újra és újra, hetente többször is. Azt feltételezném, hogy egy felelősségteljes gondolkozású ember rendelkezik annyi intelligenciával (?), élettapasztalattal, hogy tudja a választ.
Mióta világ a világ rengeteg gyerek született szegénységbe, nélkülözésbe. Lehet szidni, ócsárolni az ilyen szülőket, de neked jobb lesz ettől? Ezeket az embereket nem érdekli, hogy vajon helyes-e így gyermeket vállalni, vagy hogy jó-e ez annak a gyereknek. Ha érdekelné őket, nem szülnének 8 gyereket egy szobába. Ők ezt látták, ez a természetes.
Na meg aztán a szegénység és nyomor között hatalmas különbségek vannak. Itt vagy például te kérdező. Azt mondod, rossz gyerekkorod volt, a szüleid felelőtlenek voltak, mikor bevállaltak téged. Most mégis internetezel valahonnan és ezt a kérdést boncolgatod. Sajnálom, hogy nélkülöznöd kellett, de változtathatsz az életeden. Gondolom te nem az a "féle" szegény vagy, aki egy vidéki rogyadozó egyszobás vájogházban nevelkedett a 7-8 testvérével együtt, akinek még a 8 osztálya sincs meg.
Szerintem örülj az életednek, mert lehet még jobb. Neked is lehet férjed és szép családod (megfelelő körülmények között), jó állásod. Az én férjemnek borzalmas sanyarú gyermekkora volt. Verték, éheztették, majd intézetbe adták, ahol szintén szörnyűségeket élt át. Elképzelni sem tudod miket és ahelyett, hogy azon elmélkedtne, hogy az anyja mekkora szemétláda, hogy megszülte, örül, hogy életet adott neki. Mert lehet, hogy az első 16-18 éve borzalmas volt, kásőbb minden jóra fordult. Tanult, megismerkedett velem és született egy csodálatos fiúnk. Szépen élünk,nem nélülözünk. Ezért én azt mondom, hogy ne ítélkezzünk mások felett. Mindig lesznek akik segélyre szülnek sajnos. Tudsz ellene tenni? Nem. Inkább alakítsa mindenki a saját életét úgy, ahogy akarja, ne más ballépésein agonizáljon.
nehogymár csak a gazdagoknak lehessen gyerekük!
mint ami most is megy, csak azt műtik, akinek pénze van, a többiek akár 4 évet is várhatnak donorra.
mi ez már?
Tisztelt kommentezők! Leírom nektek egy álmomat. A mennyek országába kerül egy lélek amely elhagyta földi porhüvelyét.
A lélek csak embereket lát az ítélő székeken. Akik közlik vele a pokmolra kerül a bűnei miatt. Mondja nekik ti nem ítélhettek el engem!!! Nekem semmi bűnöm nincs. Az ítélőszékben ülő emberek pedig mondják neki van nekünk egy tanúnk aki mindent látott. Én ezt nem hiszem el mondja a lélek.Erre szólítják a tanút: Tanú gyere be! Megretten a lélek mert nem volt más mint Isten. Kérdezi a lélek miért nem te hozol ítéletet?! Azért mert én mindent tudok és,látok még az emberek egyik fele csak a jót a másik fele csak a rosszat látja ezért vannak négyen mert mind két oldalról két ember fog ítéletet mondani.
Melyszegenysegbe en sem szulnek. Egy alapbiztonsagra mar igen (legalabb az egyik fel dolgozzon, legyen hova stb.) Igy sem eletbiztositas bar manapsag mi az? Azert ennyit szerintem barki meg tud tenni a gyerekeert.
Egyik fel partjat sem fogom, ebben az orszagban mindenki szegeny aki nem gazdag. Mindenki maga donti el, hogy fel tud-e nevelni egy gyereket ugy, hogy az alapszuksegleteit ellassa (rendes etel, ruhazat stb) A szinhaz, mozi csak extrak, arra vagy telik vagy nem. De ezek nelkul is lehet teljes eletet elni es nem biztos hogy ettol boldogtalan az elete.
"és,a szüleimet mocskolhatjátok elítélhetitek mert ti ilyenek vagytok. "
Úgy, úgy, indíts alapból egy sértéssel minden olvasó felé, az biztos kedves reakciókat fog kiváltani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!