Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kisiskolás gyermek kezének...

Kisiskolás gyermek kezének óraközbeni "lefoglalására" milyen eszköz ideális?

Figyelt kérdés

Izgága, nyughatatlan gyerekem van. Nehezen marad meg a fenekén, sokszor felkel papírzsepiért, kikéredzkedik pisilni, leveri a cerucáját, radírját fészkelődés közben (benne az is megfordult már, hogy nem véletlen), azt szedegeti, stb.

jelenleg egy golyó alakú radírral matat órákon, ha végzett a feladatával. Gurigatja, "focizik" vele a padon, vagy csak forgatja a kezében... de ugye ez, ha lepattan, elgurul, akkor megy akár a terem másik végéig is, tehát nagyon zavarhatja a többieket. Van tanár, aki el is veszi tőle rendszeresen, de van, akit nem zavar, hagyja, hogy matasson a gyerkőc, mert addig is képes figyelni.

Tudom, erre lenne való pl a spinner, de mivel azt játékszernek tekintik, elveszik a tanárok, és amúgy is, nagyon kicsi a gyerek keze, nem tudja rendesen pörgetni, így csak felidegesíti magát rajta.

Mi van még, ami alkalmas ilyen "matatásra"?

2018. ápr. 13. 10:32
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Igen, ennek olyan ropogós hangja van, ahogy gyűrik, mármint a műanyag verzióknak, de csendesnek számít, ha valaki kötekedni akar annak meg úgyis minden hangos :D Oké, lehet tudnék két anyát rögzíteni egy madzag végére, de azért nem lennék benne biztos. Legutóbb wc papír gurigákat "dekoráltam" a gyerekkel, nyulat akartam, de családilag mindenki békának nézte, na ennyire vagyok én ügyes... Látnád ahogy karácsonyfát díszitek (azaz dísztettem), pár éve már megszánt a nővérem, azóta átjön 24-én reggel. Nézd, én megértem az indokaidat, már ami a diagnosztizálást illeti, de kivizsgálni mindenképpen ki kell, lehet fejlesztésre szorul bizonyos téren, ne érje hátrány. Az ADHD szinte szitokszónak számít, rettegnek tőle az emberek, nekünk sajnos nem kell bemutatni a kirekesztést és társait sajnos. Nálunk elkerülhetetlen volt az EGYMI, már az egy év integrált ovi is maga volt a földi pokol. Szeretjük, szépen fejlődik. Extrém koraszülöttként született(27 hetesen, egy kiló alatti súllyal), születésétől monitorozás alatt van a gyerek, eleinte ugye a fejlődésneurológián, kezdetektől benne volt a pakliban minden. Nekünk a Vadaskert a gondozóintézményünk és szakértőibe is rendszeresen járunk, nálunk más út nem is lenne járható és a fiam nem is oktatható integráltan, a spektrum "nehezebbik" végén van, autista fejlesztő csoportba jár, nálatok azért teljesen más a helyzet nyilván.
2018. ápr. 13. 11:58
 22/35 A kérdező kommentje:

ó, sajnálom :(

Igen, nálunk teljesen más. Ő egy teljesen "normális" gyerek, ügyes, okos, nagyon korán beszélni kezdett, szépen, választékosan beszél, bújós, kifejezetten keresi a testi kontaktust (de nem akárkivel)... de azért látható, hogy máshogy van huzalozva az agya, vannak dolgok, amiket teljesen másképp ért, másképp lát, mint a többi gyerek.

2018. ápr. 13. 12:25
 23/35 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baja. Én még közvetlenül az érettségi előtt is ilyen voltam. Sőt, még a szünetekben is csattogtattam valamit. Most a munkahelyen ha a kezeimet nem kell használnom, akkor is gyakran buzerálok valamit. Valakinek muszáj lefoglalni a kezeit valamivel.
2018. ápr. 15. 13:32
 24/35 anonim ***** válasza:
Ez a egyhelybe kényszerites okozta frusztracio. Kompenzalni ugy lehet ha pl járatod sportra.
2018. ápr. 15. 13:58
 25/35 A kérdező kommentje:
a sport nem jött be. próbáltuk, de nem jött be.
2018. ápr. 15. 14:07
 26/35 anonim ***** válasza:

A sport es mozgasfejlodes alap az idegrendszer fejlodeshez amitol függ a gyerek koncentracios ideje is ahogy a beszéde magatartása stb is.

Alapbol a mozgassal kezdenek az agyi idegpályák is kialakulni.nem véletlenul találták ki a tsmt tornát sem. A babák sem véletlenul kezdik a forgas mászással.

Szoval az hogy "nem jött be" olyan nem létezik.

Es amikor latod hogy frusztrálja a mozgaskorlatozottság akkor sem akarsz segiteni rajta.

Kepzeld ugy hogy kényszerzubbonyban kell lenned es kapsz egy szivoszálat játszani. Gratula.

2018. ápr. 15. 14:47
 27/35 A kérdező kommentje:

nem a mozgás nem jött be, hanem a szabályok és az ott lévő többi gyerek :o

lelkesen próbáltuk a judot, de félt az egyik kisfiútól, de úgy, hogy 2 hónap után a csarnok közelébe sem akart menni, és azóta sem, bárhogy is bizonygatjuk, hogy nem lesz ott az a gyerek. Az úszáshoz nem tudja még összerendezni kezét-lábát. kifejezetten mozgékony gyerek, ugrál, szaladgál, mindenhová felmászik. Pl focira pont ezért nem akar tovább járni, mert akkor van szabadidő az udvaron/játszótéren a suliban, és az jobb.

2018. ápr. 15. 14:56
 28/35 A kérdező kommentje:
de az, hogy délután jár sportolni, még nem oldja meg, hogy délelőtt a 45percekben nem tud mit kezdeni a kezével.
2018. ápr. 15. 14:57
 29/35 anonim ***** válasza:
71%
Javaslat tsmt, gyógytornák ahol bordásfal is van, gimnasztikai labda, masszázs, nem foci, judo, kosár. Az uszás is szenzomotoros fejlesztes legyen nem pedig melluszas es tarsai
2018. ápr. 15. 15:01
 30/35 anonim ***** válasza:
Ezért kéne terápiás tornára járnia és nem most, hanem már előbb kellett volna vinni. Óvodában nem szóltak?
2018. ápr. 15. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!