Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kisiskolás gyermek kezének...

Kisiskolás gyermek kezének óraközbeni "lefoglalására" milyen eszköz ideális?

Figyelt kérdés

Izgága, nyughatatlan gyerekem van. Nehezen marad meg a fenekén, sokszor felkel papírzsepiért, kikéredzkedik pisilni, leveri a cerucáját, radírját fészkelődés közben (benne az is megfordult már, hogy nem véletlen), azt szedegeti, stb.

jelenleg egy golyó alakú radírral matat órákon, ha végzett a feladatával. Gurigatja, "focizik" vele a padon, vagy csak forgatja a kezében... de ugye ez, ha lepattan, elgurul, akkor megy akár a terem másik végéig is, tehát nagyon zavarhatja a többieket. Van tanár, aki el is veszi tőle rendszeresen, de van, akit nem zavar, hagyja, hogy matasson a gyerkőc, mert addig is képes figyelni.

Tudom, erre lenne való pl a spinner, de mivel azt játékszernek tekintik, elveszik a tanárok, és amúgy is, nagyon kicsi a gyerek keze, nem tudja rendesen pörgetni, így csak felidegesíti magát rajta.

Mi van még, ami alkalmas ilyen "matatásra"?

2018. ápr. 13. 10:32
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Az enyém normál suliba jár (nyilván, mivel nincs semmilyen diagnózisunk), de nem is lenne szüksége speciális iskolára. Okos gyerek, sok barátja van, mindenki szereti (mondjuk ez viszont nem igaz), az osztály egyik kedvence a tanárok számára is... de időnként előjönnek ilyen problémák, minthogy nem tud figyelni, kifelejt egy feladatot, elbambul és ezért nem fejezi be a munkát, menne már kifelé, ezért nem pakol össze, elfelejti a cuccait eltenni stb.

alapelgondolásom, hogy ez a matatás segítene...

köszi, akkor "csendes" kockát keresek. gumi "élvédőt" már találtam is hozzá, ha esne ne koppanjon nagyot :)

2018. ápr. 13. 11:09
 12/35 A kérdező kommentje:
Keresgélés közben (hogy a kockától hogy jutottam el idáig?) találtam rá a BEGLERI-re. nahát, hogy az ember mindig tanul valami újat! :o
2018. ápr. 13. 11:17
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
A miénk alapból egy kemény gumi,ha leesik az önmagában nem kelt zajt. Már sajnos nem emlékszem honnan rendeltük, mert nyúzza vagy 2 éve mindkettőt, színt természetesen ő választhatott. Sok helyütt kapni már, van ahol irreálisan drágán, de a túl olcsóak sem jók igazán, az a tapasztalat.
2018. ápr. 13. 11:18
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a begleri is jó, azt én szeretem, a gyereket nem érdekelte, ott is arra figyelj, hogy milyen anyagból készül, a kis fényes cuccok a végén zajosak bírnak lenni, ahogy összeütődnek, de mára már számtalan "zajtalan" anyagból is készítik. :D
2018. ápr. 13. 11:20
 15/35 A kérdező kommentje:

gondolom, ha fa vagy gumi (szilikon) a vége, akkor az csendes(ebb).

Na, erre rápróbálok, mert ilyet még otthon is össze tudok dobni egyet, amíg jobbat nem találunk.

2018. ápr. 13. 11:23
 16/35 anonim ***** válasza:
Budapesten éltek? Mert a Hintalónál fel tudnád méretni, nagyon jók. Ha tényleg figyelemzavaros és a leírásodból annak tűnik, akkor jó lenne neki a fejlesztés.
2018. ápr. 13. 11:33
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon ügyetlen vagyok, egy gombot alig bírok felvarrni sajnos, cserébe autót hibátlanul szerelek :) Van egy csomó homemade verzió a neten. Jajj, úgy irigylem a házibarkács anyukákat, én még egy pálcikaembert sem bírok lerajzolni rendesen...
2018. ápr. 13. 11:34
 18/35 A kérdező kommentje:

Messze élünk Pesttől.

Utána fogok menni a dolognak, csak nem akarom, hogy emiatt a suliból kimaradjon. Nehezen illeszkedett be, nem tenne jót neki, ha most elhordanám onnan orvoshoz. Szóval marad a nyár.

2018. ápr. 13. 11:39
 19/35 A kérdező kommentje:

Házibarkács anyuka :D

Azért ahhoz nem kell nagy kézügyesség, hogy egy madzag 2 végére 2 fagolyót, vagy 2 anyát (valamivel befonva, hogy ne zörögjön, akármivel, pl fonal, vagy szétvágott lufi... vagy csak ragsztó) felcsomózzak :D

2018. ápr. 13. 11:41
 20/35 A kérdező kommentje:

[link]

ezt ismeritek? csendesnek tűnik :)

2018. ápr. 13. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!