Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Gyermekem vegetáriánus,...

Nyilas75 kérdése:

Gyermekem vegetáriánus, iskolába is erre az étrenedre, lenne szüksége. Orvosi igazolást vittem erről. Mivel van glutén és tejérzékeny étrend kértem vegetáriánusat nem tudnak suliba segíteni Mik a lehetőségeim? Volt valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

2017. jún. 13. 19:48
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
32%

Kedves 21es

Én írtam az oltásos "marhaságot".

Nem megmagyarázni szerettem volna, mert magam sem tudom, hogy mitől undorodtam egyik napról a másikra a hústól 4 évesen és azóta is. Mikor a családban mindenki eszi, szereti.

Ezt orvosok mondták, hogy talán attól. Mert az undor az agyban alakul ki és az oltások arra is hathatnak. Nem mondták biztosra, ők sem értették. Édesanyám is azért vitt ide oda, mert szerette volna ha változatosan étkezem.

Szóval nem igazolni akarom magam. Mégis minek tenném? Csak elmeséltem a történetem.

A kérdezőnek még mindig azt ajánlom, hogy főzzön vagy rendeljen ételt.

2017. jún. 14. 07:29
 22/42 anonim ***** válasza:
78%
Javaslom az orvosváltást ebben az esetben.
2017. jún. 14. 07:34
 23/42 anonim ***** válasza:
88%

Én eszek húst, de a környezetemben azt látom, hogy a vegetáriánusok sokszor változatosabban, egészségesebben esznek, mint a húsevők.

Mikor én voltam iskolás, volt egy vegetáriánus fiú az iskolában, ő kapott külön kaját. De az általában rántott karfiol, rántott sajt vagy rántott gomba volt, mást nem igazán kapott. Na ez így meg már nem egészséges, nem változatos, tehát lehet hogy jobban járnátok, ha te főznél valami rendes hús menteset a gyerekednek.

Amúgy nem értem, miért ne lehetne bevinni. Hát a tízórait is otthonról szokás bevinni, nem? Maximum nem az ebédlőben eszi meg, hanem a teremben marad, csak akkor nem biztos hogy megmelegítik neki.

2017. jún. 14. 09:32
 24/42 anonim ***** válasza:
37%
Csak a gyermeked vegetáriánus vagy te is? Nem bírja a húst vagy így neveled? Nem mindegy. De egyébként más megoldást így se látok csak h csomagolsz kaját és azt eszi.
2017. jún. 14. 11:00
 25/42 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, szerintem nincs más megoldás, tárgyalj az iskolával, és vagy csomagolj neki, vagy rendelj. Szerintem tisztább, mintha a menzán a köretet eszi ki a hús a mellől.
2017. jún. 14. 11:10
 26/42 anonim ***** válasza:
26%
Ebéd előt elhozod,olyan nincs hogy vegánoknak külön főznek ezt csak a komolyabb betegeknek lehet tej,tojás,liszt érzékenyeknek van.
2017. jún. 14. 11:22
 27/42 anonim ***** válasza:
24%
És ebéd után meg visszaviszi, utolsó?! Egész napos iskola - rémlik valami az elmúlt évek politikai vitáiból, vagy csak a gyk-t olvasod?
2017. jún. 14. 13:17
 28/42 anonim ***** válasza:
28%

Nem tudom, hogy az iskolában ki van-e írva, hogy az adott héten melyik nap mi a menü. De mondani kell a gyereknek hogy úgy kérje a tányérjára a konyhás nénitől az ebédet, hogy ne tegyen rá húst, csak köretet, főzeléket, rizst vagy ami van, te pedig úgy küldd a gyereket reggel az iskolába, hogy alufóliába csomagolsz neki 1-2 szelet rántott zöldséget, sajtot vagy vegafasírtot amit feltétként elfogyaszthat ebédkor. (Ha nincs időd reggel padlizsánt panírozgatni, lehet kapni fagyasztott félkész panírozott zöldségeket, burgonyakrokettet stb. is a boltban, amit csak ki kell sütni.)

Az iskola nem tagadhatja meg, hogy bevigyen a gyerek az ebédje mellé feltétet, mivel nem biztosította a számára megfelelő étkezést, így a szülőnek kell megoldani ezt a helyzetet. Az iskola senkit nem kényszeríthet a húsos táplálkozásra, akár etikai, egészségügyi vagy vallási okok legyenek a háttérben.

Egyébként ha kicsit sarkadra állnál, az igazgatóval is beszélhetnél erről/írhatnál neki levelet a kérelmedről, a lehetőségekért meg kell küzdeni, ki kell harcolni őket. Ha nincs vega menü, az lehet hogy csak azért van, mert senki nem jelezte, hogy igény lenne rá és akkor úgy vannak vele hogy nem foglalkoznak a témával. Biztos nem csak a te gyereked az egyetlen vega a suliban, fel kellene mérni a gyerekek körében, hogy mennyien tartanának igényt az ilyen étkezésre, s a kantiban az alapján összeállítani ebéd menüt, hogy egy vegetáriánusnak is kerülhessen a tányérjára valami.

2017. jún. 14. 14:07
 29/42 anonim ***** válasza:
37%
Oké utolsó, akkor ezek szerint, mivel az én gyerekem nem eszi meg a halat és a főzeléket, akkor mikor ez a menü akkor kötelesek az én gyerekemnek sült krumplit adni mert hogy ő azt szereti? Írok is egy levelet azonnal az iskolának, hogy kötelességük minden gyereknek azt az ételt adni amit szeret.
2017. jún. 14. 14:13
 30/42 anonim ***** válasza:
29%
Ha orvos igazolja az igényt akkor kötelesek biztosítani vagy engedélyezni a bevitt ételt.
2017. jún. 14. 14:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!