Gyermekem vegetáriánus, iskolába is erre az étrenedre, lenne szüksége. Orvosi igazolást vittem erről. Mivel van glutén és tejérzékeny étrend kértem vegetáriánusat nem tudnak suliba segíteni Mik a lehetőségeim? Volt valaki hasonló helyzetben?
Beviheti az iskolába a rendelt vagy otthon főzött ételt valószínűleg. Egyik ismerősöm lánya gluténérzékeny (tényleg), és rendelt kaját eszik minden nap.
Egyébként nincs ilyen lehetőséged kérdező, ugyanis ennyiféle étrendhez nem tudnak igazodni és nem is elvárható. Még a glutén és/vagy laktózmentes igen, de vegetáriánus pluszban... Gyakorlatilag kizárásra kerül az élelmiszerek döntő többsége. Nem fogják tudni megoldani.
Én 4 évesen lettem vega, úgy hogy a családban mindenki eszik húst! Anyukám sokáig próbálkozott hogy egyek "rendesen". Orvosokhoz, pszichológushoz vitt.
Azt mondták valószínű egy pluszban beadott oltás váltotta ki nálam az undort.
Én vittem a suliba a kajám, nem szóltak érte. Bár ez nem ma volt.
Már 26 éves vagyok és nincs semmi problémám emiatt. Szóval ez nem veszélyeztetés, bár én azért adok a gyerekemnek majd húst.
"Egészségesebb is volt, mint a menzán kapott kaja, már nemazért..."
Menzán nem azért esznek a gyerekek mert olyan nagyon egészséges lenne, hanem mert olcsó és/vagy a szülők nem tudnak főzni neki munka miatt. Ha az iskola engedi és tudsz otthon főtt ételt vinni vagy otthon ebédelni az nem kérdés hogy jobb. De menzától nem lehet várni hogy vega kaját főzzenek neked külön mert az tömegétkeztetés, nem étterem.
Ha az én gyerekem meg nem szereti a borsót, hol lehet neki borsómentes étrendet igényelni? Kérjek igazolást a dokitól, hogy arra van szüksége?
Ez mekkora hülyeség, kedves kérdező!
12-es vagyok, kicsit marhaságot írtam, mert félreértettem a kérdést, bár a lényegen nem változtat.
Vegetáriánus étrend orvosi okok miatt nincs, bármennyire is próbálják itt bizonygatni egyesek (a jól felépített vegetáriánus étrendnek elvileg vannak egészségügyi előnyei, de ennyi, nem használható orvosi kezelésként semmire). Bizonyos aminosav anyagcsere zavarok, pl. a fenilketonuria miatt alkalmaznak a hús- és tejtermékmegvonást, de az a túlmutat a vegetáriánus diétát, mivel más is kizárásra kerül. Utóbbi esetben nem is szórakoznék az iskolával, hanem rendeltetném a kaját.
Az oltásos marhaságot pedig nem tudom ki írta, de valami elképesztő, hogy milyen ostobaságokkal képesek egyesek megindokolni a saját egyéni ízlésüket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!