13 hónapos kisfiam mától ehet tejterméket, eddig fehérjeérzékeny volt. Hasonló korú gyerkőcötöknek milyen az étrendje?
én babám csak reggel-este kap tápszert és csak kivételes esetekben kap ezen felül, ha nem fogadja el a tízórait v uzsonnát.
én natur joghurttal, nat. kefírrel kezdtem a tejterméket bevezetni, később jött a sajt az ebédbe keverve, majd a túró gyümölccsel uzsira
olyan 9 hósan jött a főtt tojás sárgája
és kb 12 hósan a főtt fehérje is
tehéntejet még nem kapott, egyelőre a HA-s tápszerről tértem át simára, a tejitalt még nem bírja, attól piros pöttyös lesz
de mivel rossz evő, kb így néz ki
reggel tápszer ha elfogaja puffasztott rizset kap utána
tízó(ami reggeli után csak 2 órával van)valamilyen gyümölcs lenne, gabonapéppel de ált. kihagyja, vagy tejfölös, v vajas kenyér elrágcsálni(felvágottat, zöldséget nem eszik nyersen)
ebéd zöldséges szénhirátos v gyümölcsös húsos v (főtt)tojásos darabos pép
uzsonna: vagy babaesszert a DM-ből, vagy gyümis gabonapép vagy semmi, a tejbegrízt, v tejberizst mindig elfelejtem, így egyszer kapott eddig pudingos rizst
vacsora: párolt zöldség rizzsel hús nélkül, vagy almaszósz, vagy valami egyszerűbb üveges bébiétel(főtt krumpli minimális pulykahússal, vagy ilyesmi)
2. vagyok a tejpépet el is felejtettem, azt is szokott kapni gyümölcsöt reszerelek, v darabolok bele pluszba
kakaópor nagyon cukros, ne tanácsos 1 pohár nesq. felér egy adag "heroinnal"
és én mindig akarok neki venni vitamint omega 3, de mindig elmarad, mert nincs olyan a gyógyszertárban, amilyet akarok(omega 6, omega 7, stb is legyen benne)
halból nem tudom milyet vegyek, mert a konzervest pl nem tuom szabad e, de a makréla jó hal lenne..
Reggeli: tejpép vagy joghurt
Tízórai: gyümi kekszel vagy túróval
Ebéd: bármi amit főzők-levesek, husik, főzelék, pörköltek rizs, tészta szóval minden
Uzsi: gyümi, krémtúró, palacsinta, pogi,
Vacsi:kenyér+szalámi, kőrözött, zöldségkrém, paradicsommal és lefekvés előtt még 150ml tápszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!