Milyen tejet adtatok a gyerköcötöknek, mikor váltottatok tápszerről, anyatejről tejitalról?!
Mindenképpen olyat fogok, amit hűtőben kell tárolni, tehát a több hónapig hűtő nélkül elállókat nem nézem sokba. De ezen túl jó lehet a 21 napig elálló, vagy a zacskós, ami elvileg 7 napig jó, jobb lehet? Melyik igazi tej??
Okos rokonok telebeszélték a fejem, hogy igazi tejet már nem is nagyon lehet kapni, mert a dobozosokat úgy csinálják, hogy tejporból visszahígítják vízzel. Melyik nem ilyen? Házit nem szívesen vennék...pedig az tuti tej :)
Kisfiam tejerzekeny - nem bizonyitott, de mi igy gondoljuk mert a szeme korul nagyon piros, ha napokig csak sima tehentejet iszik. Ugyhogy en mandula tejet adok neki, szereti is. Hutoben tarolando.
En ha hozzajuthatnek hazitejhez es nem lenne problemank, csakis azt adnam neki! Felforralnam es kesz.
"tejporból visszahígítják"?
Viccelsz?
Tudod milyen szigorú előírásoknak kell megfelelni?
Természetesen a hőkezeléstől megváltozik az íze és attól is, hogy redukálják a zsírtartalmat, van 1,5%, 2,8%, és 3,6%. A frissen fejt tehéntej zsírtartalma még ennél is magasabb, valahol 4,5% körül lehet.
Ami máshogy készül, azt máshogy is hívják: "reggeli ital" és hasonlók.
Ha nem tetszik a bolti, vehetsz piacon, vagy rendelhetsz tejet, de vigyázz, hogy honnan szerzed be, mert ezeknél viszont kérdéses, hogy fertőzésektől mentes-e.
Kislányomnak 1,5 éves korában kezdtem adni tejet 2,8-ast, de nem igényelte minden este, előtte úgy bevacsorázott.Most 3 éves és csak ritkán iszik tömény tejet, kakaót, inkább tejbegrízt, tejberizst, joghurtot...stb.
Kisfiam most 15 hónapos, de szerintem ő tápszert fog kapni, lehet 3 éves koráig is,mert úgy kikészíti 100 ml tej a hasát, hogy egész éjszaka csak kínlódik úgy csikarja, felpuffasztja a hasát. Milupa fermentált kapja felírja a doktornő és azt 3 éves korig kaphatja felírva.
Talán a zacskós 2,8-ast vagy 3,6-ost ajánlanám.Én nem hallottam még ilyet, hogy tejporból készülne.Úgy tudom, meg hát rá is van írva, hogy nem tudom hány fokon hőkezelt.Azért áll el ilyen sokáig hűtő nélkül is, de hát végül is ki tudja, hogy készül....
A házitej NEM lehet fertőzött, mert szigorúan ellenőrzik a marhaállományt.
A dobos tejek, a 2,8 vagy magasabb zsírtartalmúak valódi tejek. A 1,5-es is valódi tejből van, csak minden értékes részét kivonják belőle.
Akkor ezek szerint nem ragaszkodtok a zacskós tejhez...
Én most azt vettem, természetesen magyart (Nádudvari tejet), a magyar élelmiszereket szigorúan ellenőrzik ebben biztos vagyok, csak annyi a tévhit ebben a tej témában, most direkt rá is kerestem a neten, de valóban mindenhol azt írják, hogy nem tejporból van...
Jah és, én mindenkinek zöld kezet adtam, aki eddig írt, nem én pontoztam lefelé senkit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!