Hány gramm gyümölcs/zöldség pépet adtatok 4-5 hónapos babátoknak egyszerre? Mikor váltottatok ki egy étkezést?
Semennyit. Egy 4-5 hónapos babának még semmi szüksége pürékre.
De amint olvasom a válaszokat nem is nagyon eszik meg a babák, ami nem véletlen.
Egyébként én 7 hónaposan váltottam ki az első étkezést. Akkor megevett olyan 150 gr körül.
Tudom, nem leszek népszerű:), de:
"Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit!
A tápszeres babák emésztőrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztőenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az első falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje (tápszer -> tehéntej) bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielőtt újabb ételekkel ismertetnénk meg."
(www.iboly.hu)
Vagyis, ha már elkezdted, de nem akarod felfüggeszteni, akkor is minél kevesebbet eszik, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!