Kislányom 14hós. Még tápszert adok neki. Ti mikor váltottatok tehéntejre? Tudom mostanság 2-3 éves korig ezeket a tápokat javasolják, de valóban szükséges ez? És ha tejet adtok, milyet dobozos, vagy piacról igazi tehéntejet?
Annak idején az öcsém messze egy éven alul volt, amikor anyumnak elapadt a teje, és tehéntejet kapott. Semmi allergiája nincs, értelmes, 13 évesen 180 centi és 79 kg...
Ezért le leszek pontozva, de szerintem nem egészséges, ha egy gyerek 2-3 éves koráig nem találkozik a tejjel. Azért egy olyan korú gyereknek már van olyan fejlett a szervezete, hogy kidobja, amivel addig még nem találkozott...
Nos ez egy olyan kérdés,ahol mindenféle választ fogsz kapni.Én 4 hónapos voltam amikor elapadt anyu teje.Nem írtak föl neki semmit.Nincs semmi bajom.Illetve epekövem van és ezért kell csínyán bánnom a tejjel.4 éves fiamnál megvártam az 1 éves kort,de nem fogadta jól a szervezete és nem is ízlett neki.Második fiam most 17 hónapos,de nem tudok neki tejet adni,mert meghajtja.Nem erőltetem a dolgot.
Ha adsz neki tejet,akkor a bolti ultra pasztőrözött 1,5-est.Forralva és fele víz,fele tej.Így kezd.Legalábbis nekem ezt mondta anno a védőnő.Van még a Hippnek valami nagyon drága baba teje.
A kisfiam kb. 18 hónapos koráig itta a tápszert, azóta nem kell neki. Igazából ihatna tejet, de nem rajong érte, ezért nem is erőltetem. a tejtermékek ( sajt, joghurt, kefír) egyébként is egészségesebbek. Tejet csak főzéshez használok, de házi tejet nem szoktam venni, mert elég maceràs a beszerzése, ráadásul forralni is kell fogyasztás előtt, és - mivel a fiam nem issza meg - előbb megromlik, mint elfogy.
Amúgy én nem vagyok meggyőződve arról, hogy ezek a tápszerek 2-3 éves korig szüksègesek, hiszen ilyen korban már szinte mindent ehet a gyerek, így elegendő tápanyaghoz juthat tápszer nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!