Mit tennétek, ha 8 éves fiatokat pofonnal, veréssel fenyegetné a tanítónő?
Nem egyszer és nem is kétszer fordult elő, már több szülő is jelezte nekem, hogy a gyereke otthon mondta, hogy a fiammal torka szakadtából üvöltött a tanítónő és fenyegette.
A gyerekem egy örökmozgó, állandóan nyerni akaró, dinamikus kiskölyök, aki kimondja amit gondol. Tudom, hogy rossz a magatartása, de ez szerintem túlzás.
Ti hogy gondoljátok, mit tennétek?
Ha marad nyoma, akkor látlelet, feljelentés.
Egyébként meg - bármennyire is rossz a gyerek - a pedagógusnak nincs joga bántalmazni. Aki nem bírja a "rossz" gyereket, ne válasszon ilyen foglalkozást.
Ettől függetlenül nektek is kéne tenni valamit a gyerekkel, lekötni a fölös energiáit pl. a karate állítólag nagyon jó, mert türelemre és tiszteletre is tanít, amellett, hogy lefárasztja a gyereket, esetleg zeneóra, amire sokat kell gyakorolni hangszeren. Rosszabb esetben gyermekpszichológus vagy nevelési tanácsadó.
Az ilyen rossznak titult, de egyébként nem rossz gyerekek nagyon hamar elhiszik, hogy tényleg rosszak, és utána már igyekeznek tényleg rosszak lenni magatartásban és tanulásban is. Onnan meg már nehéz visszajönni.
Pontosan miket csinál? Mert ha pl. ő bántja a többi gyereket, akkor jogos a tanítónő reakciója, ezt muszáj megakadályozni.
De ha csak annyi, hogy sokat mozog meg beszélget, akkor megmondanám neki, hogy azért ilyenekkel ne fenyegesse, mert nem akkora bűn az. Ja, és megpróbálnék beszélni a gyerekkel is, hogy beszéltem a tanítónővel, hogy ne fenyegesse, de ő is viselkedjen normálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!