Normális, hogy a tanítónő büntetésből félmeztelenül tanította a gyereket (nem a tanítónő volt félmeztelen)?
Elsős kisfiam elég lassú és beszélgetős. Nem készült el az öltözéssel szünetben. A tanítónő állítólag hagyott neki 10 percet az órán, hogy felöltözzön, és őszerinte a gyerek nem volt hajlandó (a fiam szerint nem volt annyi ideje, nem sikerült). Így büntetésből a tanítónő elvette a ruháit és a gyereknek egy szál bugyiban kellett végigülnie az órát.
A többiek kigúnyolták érte.
Szerintem ez egészségtelen (október van) és megalázó.
Beszéltem a tanítónővel, aki mosolyogva előadta, hogy ez a gyerek döntése volt tulajdonképpen, és ebből legalább tanulni fog. Szinte vidáman üdvözölte az ötletemet, hogy megkérdezem a szakmai felettese véleményét is (magyarul szólok az iskolaigazgatónak).
Számomra furcsa és kegyetlen ez az elbánás. Már eleve azt sem értem, miért nem öltözik fel neki a gyerek (hogyan hat rá, miért hagyja rá), aztán az eszközei is kétséget ébresztenek bennem.
Nem mentem fel a gyereket annyiban, hogy tényleg tetűlassú, de furcsállom az empátia hiányát és a pedagógia eszköztár szűkösségét.
Mi a véleményetek?
Nem volt erkölcsös egyáltalán. Elmehetsz egészen az igazgatóig, de nem hiszem, hogy sokat érsz vele.
Kb. 20 percesek a szünetek. Ennyi idő alatt illik átöltöznie egy gyereknek. Még akkor is, ha 2 perces szüneteket tart 1-1 ruhadarab között.
én azért megértem a tanárnőt.
van egy negyed órás szünet ami alatt ha jól értem a fiadnak sikerült felvennie a pólóját, majd az órából kapott még 10 percet de azalatt nem sikerült felvennie a nadrágját, nyilvánvalóan akkor szándékos volt, a tanár bosszantására.
a 3 éves fiamnak elég 5 perc, hogy felöltözzön, ez már iskola, itt már azért felöltözni tudni kell és nyilván a többi 25 vagy akárhány gyerek sem azért ül ott, hogy a fiad műsorát nézze, hanem, hogy okosodjon.
gondolom más eszközt is választhatott volna a büntetésre, lévén október van, akár ki is küldhette volna arról az óráról a fiadat és akkor lett volna még 35 perce, hogy felhúzza a nadrágját.
Az, hogy felháborító. Egész biztos az igazgatóig mennék az üggyel.
Persze a gyerekkel is kellene vmit csinálni, mert az sem éppen normális, hogy 10 perc alatt nem bír felöltözni.
Szerintem nem volt ez egy rossz dolog a tanárnő részéről!
Nem öltözött fel szünetben, + még kapott 10 percet, ami megint csak kevés volt neki, akkor ezek után mit csináljon vele?
Ha kap egy 1- est, vagy egy figyelmeztetést attól sem fog gyorsabban felöltözni, de ettől legalább szarul érzi magát a gyerek, és legközelebb csipkedi majd magát, ha nem akar csupaszon ülni az órán!
Valahogy a tanárnőnek is kell tudnia hatni a gyermekre, nem verheti meg, nem adhat mindenért 1-est, nem adhat mindenért figyelmeztetést!
Ez egy jó büntetés volt, amiből tanúl a gyermek!
Nem jó megoldás persze mert egyrészt tök hideg van már, és egyszál bugyiban üldögélt ha jól értem 35 percig?
Másrészt gondolkozom hogy mit kellett volna csináljon a tanítónő ebben az esetben? Neki kellene felöltöztetnie a gyereket aki nem hajlandó öltözni? És ha legközelebb ezt még 3 gyerek kitalálja akkor 4et öltöztetget majd? Vagy mi a megoldás? Nem bántásból hanem együttgondolkozásból kérdezem tényleg.
Egyébként meg aggasztó a dolog mert az én fiam is iszonyú lassú és ügyetlen is bár szerencsére még csak óvodás, de nem tudom mi lenne vele ha a suliban nem tudna felöltözni időre rendesen...vajon vele is ezt csinálják e majd..
Nem tudom hányadik válaszoló volt de azért szeretnék én is olyan iskolába járni ahol 20 perces szünetek vannak!!!!
Ugyanis nagyon kevés olyan iskolát ismerek! Nálunk 5 perces volt anno a szünet! Később 10 mikor meg tovább mentem akkor is A NAGY SZÜNET VOLT 15 perces!!
És igen a tanárnő felelőtlen hát 1 szegény gyereket most szekálni fogják lelkileg össze is omolhat ez végett!!! Úgyhogy nem a legjobban járt el a tanárnő sem biztos van valami beütése is!!!Ha megfázna a gyerekem biztos követelném, hogy fizesse akkor a gyógyszereket hisz az ő hibája végett betegedett le!
Amúgy ez mind semmi...bátyám alsó iskolás volt mikor a drága tanárnéni olyan módon rá ijesztett, hogy este mindig bepisilt...Meg a keze is lila-zöld foltos volt és a tanárnőt még le is csukták!! Nagyon figyeljetek a gyermekeitekre!!!!!!!
Maximálisan egyetértek veled. Megalázta a gyereket, de akár meg is betegíthette. Nem idegbeteg kissé a tanító néni? Gondolom, a vidámság sem volt túl őszinte, mikor az igazgatóval jöttél elő. Beszéltél már az igazgatóval? Nagyon érdekelne, mit mondott.
Egyébként a magaviseleti problémák büntetésére tudtommal vannak kanonizált és civilizált módszerek,úgy is mint nyomda, feketepont, magatartáskártya stb.
(Máskor, ha valakinek szünet végén kell teszem azt kakilnia, hagyja őt bekakilni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!