Normális, hogy a tanítónő büntetésből félmeztelenül tanította a gyereket (nem a tanítónő volt félmeztelen)?
Elsős kisfiam elég lassú és beszélgetős. Nem készült el az öltözéssel szünetben. A tanítónő állítólag hagyott neki 10 percet az órán, hogy felöltözzön, és őszerinte a gyerek nem volt hajlandó (a fiam szerint nem volt annyi ideje, nem sikerült). Így büntetésből a tanítónő elvette a ruháit és a gyereknek egy szál bugyiban kellett végigülnie az órát.
A többiek kigúnyolták érte.
Szerintem ez egészségtelen (október van) és megalázó.
Beszéltem a tanítónővel, aki mosolyogva előadta, hogy ez a gyerek döntése volt tulajdonképpen, és ebből legalább tanulni fog. Szinte vidáman üdvözölte az ötletemet, hogy megkérdezem a szakmai felettese véleményét is (magyarul szólok az iskolaigazgatónak).
Számomra furcsa és kegyetlen ez az elbánás. Már eleve azt sem értem, miért nem öltözik fel neki a gyerek (hogyan hat rá, miért hagyja rá), aztán az eszközei is kétséget ébresztenek bennem.
Nem mentem fel a gyereket annyiban, hogy tényleg tetűlassú, de furcsállom az empátia hiányát és a pedagógia eszköztár szűkösségét.
Mi a véleményetek?
Én is tanulok pedagógiát és gyermekpszichológiát, így a kedves tanárnéninek is TUDNIA KÉNE, hogy a gyerekeket semmikor és semmilyen cselekedetéért nem büntetjük megszégyenítéssel és megalázással. Undorító dolog volt, egy életre benne marad a kicsiben.
Szégyellje magát, én jelenteném az igazgatónak, és ezek után elgondolkoznék, hogy mi vár szegény gyerekemre egy ilyen tanító mellett....szomorú....
Most kaptunk egy levelet az igazgatónőtől, hogy "megérti az elkeseredettségünket", de beszélt a kolleginával és "az eset nem egészen így történt".
????????????????????????????????????
Azért az érdekes lenne, ha a végére még mi jönnénk ki hazudósnak. Mert az a benyomásom, valaki hazudik.
Ja, és 2 hét múlvára adott időpontot beszélgetésre. Úgy érzem, csak nekünk lenne sürgős...
Mit szóltok?
Ha még valaki visszanéz ide: a gyerekemet azóta alig bírtam betolni az iskolakapun, rettegett, idegrángott, stb.
Kerestem ezért neki egy másik iskolát, remélem még visszaállítható a bizalma az iskola iránt!
Mára volt időpontunk az előző iskola igazgatónőjéhez, de mikor odamentünk csak a helyettese volt ott, hogy hát "megoldódott a dolog,nem?" (elvittük a gyereket), akkor miért akarunk még beszélni??? Mondtuk neki, hogy elvittük a gyereket, de a dolog nem oldódott meg, mit gondol miért vagyunk itt mind a ketten a megbeszélt időpontban...
Itt tartunk most. Ebből gyanús, hogy feljelentés lesz...
Szerintem egy nagyon jó döntést hoztatok, első osztályban ilyen undort kiváltani egy gyerekben az iskola ellen, miközben jól megalázzák a gyereket....szavakra sem érdemes magatartás. NE hagyjátok annyiba, érezzék a súlyát a hibájuknak. Az a baj, hogy ha az igazgatóság ennyire a tanítónő mellé állt ebben a helyzetben és ők is pont olyan undokok, hát abba az iskolába ha az egyedüli lenne a földkerekségen sem vinném a gyerekem. Sajnálom az összes többit aki ottmaradt. TI JÓL döntöttetek és remélhetőleg az új közösségben az új (remélhetőleg igazi pedagógussal) megtalálja a helyét a kisfiad.
A csodagyerekes anyukáknak meg én is csak azt tudom mondani, hogy maradjon mindig olyan csodagyerek a sajátjuk amilyen most, de valóban az is legyen ne csak a szájhősködés legyen, sajnos rá kellett jönnöm, hogy "áh, az enyém már ezt is tudja mikor a másé még nem, és a tiédnek is tudnia kell, mert az enyém még csak ennyi de hú, ő a legkirályabb" típúsú szülők gyerekei lesznek (nem minden esetben) a problémásabbak, az ügyetlenkébbekés persze az is kiderül ha a gyereket is látod "akcióban", hogy egy-egy szülő mennyire elfogult tud lenni a kiscsemetéjével - ami érthető - csak van aki már a végleteken is túlesik és már nem reálisan látja a valóságot.
Nyilván nem vagyunk egyformák, a gyerekeink sem azok, egyik ebben ügyes, amásik egyébben.
Én nektek kitartást kívánok és remélhetőleg tovább is megosztod velünk a fejleményeket.
Imádom, hogy egy csomó BIRKA van itt gyakorin. :)
Remélem a ti gyereketek is majd megfázik és tüdőbeteg lesz vagy valami...Lehet le pontozni de k.rvára nem vagytok aggódó anyák/apák/akármik. :)
Ennyi Mo. :)
A saját gyermekét nem védi!
LE LEHET PONTOZNI DE AKKOR IS NEKÜNK VAN IGAZUNK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!