Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsősök anyukák. Nagyjából...

Elsősök anyukák. Nagyjából körvonalazódott már számotokra, hogy hány évesek, milyen korúak az osztálytársak? 6 vagy 7?

Figyelt kérdés
Köszönöm és nem pontozok le senkit

2016. szept. 28. 13:45
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Sajnálom, én nem pontoztam az biztos!

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Szívesen várok még, ha vki idetéved

2016. szept. 29. 11:21
 22/29 anonim ***** válasza:
55%

Kislányom júliusban töltötte a 6-ot, és az óvónőkkel egyetértésben elkezdte a sulit szeptemberben. Az osztálytársak többsége 7-et töltöte, van, aki 7,5 évesen kezdte a sulit, lányom a legkisebb szerintem.

Sejtettük, hogy nem lesz túl sok éppenhogy 6 éves gyerek a suliba, de azért az meglepett, hogy ennyire kevés gyerek kezdheti 6 évesen a sulit, és ez nem hiszem, hogy jó. Ha valaki nem érett bármilyen szempontból az iskolára, oké. De azért tartsam vissza a gyerekemet, mert a ritka kivétel lesz, aki 6 évesen megy? Márpedig ez a helyzet, és emiatt nagyon sajnálom, de ha egyébként értelmes, akkor nem hiszem, hogy előnyére válik még egy év ovi, akárki akármit is mond.

2016. szept. 29. 11:54
 23/29 anonim ***** válasza:
78%
Az én kisfiam tavaly 6 és fél évesen kezdte volna az iskolát. Teljes mértékben iskolaérett volt, az óvónőkkel egyetértettünk abban, hogy mehet, de amikor megtudtam, hogy a 22 fős csoportból 14 gyerek visszamarad, akik majdnem mind egyidősek a fiammal, meggondoltuk magunkat. Nem szerettem volna, ha az osztály 80 %-a idősebb nála 1 évvel és neki kellett volna kapaszkodnia a nagyok mögött. Nem tudom a pontos arányt, de szerintem az osztály több mint fele 7 éven felüli. Megyeszékhely.
2016. szept. 29. 14:48
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam augusztusban töltötte a 6-ot és most el is kezdte a sulit. Az osztályában többségében 7-8 évesek vannak, rajta kívül nincs is aki ilyen fiatal lenne.

Nem érzem úgy, hogy bármiben is hátrányban lenne, jól beilleszkedett a többiek közé, kívülálló nem mondaná meg, hogy fiatalabb a társainál. Magassága mint a a többieké, tudásvágya szintúgy. Már most kiderült, hogy az októberi kerületi sportversenyen ő képviseli majd az osztályt.

Viszont nekem kicsit az volt a furcsa, hogy a fiamon kívül alig van néhány gyermek, aki a suliban tanul meg írni, olvasni.

2016. szept. 30. 10:11
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Az egyik ismerősömnél a az osztályban egy fiatalabb jó tanuló kisfiút folyton bántják, kinevetik. Előnyös ilyen tekintetben fiatalabbnak lenni egy osztályban?
2016. szept. 30. 10:15
 26/29 anonim ***** válasza:
71%

"Előnyös ilyen tekintetben fiatalabbnak lenni egy osztályban?"

Nem tudhatjuk, hogy azért bántják, mert fiatalabb, vagy valami más oka van.

Természetesen semmiféleképpen nem normális, hogy bántják.

Hogy az alap kérdésre is válaszoljak, 3. osztályos a fiam, és még mindig nem tudom, hogy ki hány éves az osztályban, kivétel néhány barátját, akinél más okból tudom, nem az iskola kapcsán. Még tippelni sem tudok, hogy hányan vannak jelenleg 8-9-10 évesek köztük.

6 évesen írattam be a gyerekemet elsőbe (április végi), nem bántam meg. Ő azok közé tartozik, akik "megértek" erre 6 évesen, de tudom, hogy a gyerekek nem egyformák, és itt nemcsak az észbeli képességek a döntőek. A lányomnál kifejezetten örülök, hogy októberi, így talán megoldható lesz nála is a közel 7 évesen való iskolakezdés.

2016. szept. 30. 10:27
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 2-es!

Miért gondolod, hogy szégyen 8 évesen kezdeni az iskolát? Pontosabban 7 évesen úgy hogy szeptember- december folyamán tölti be a gyerek a 8 évet.

Ezt ugyanis egy gyerek se jókedvéből teszi, hanem a Pedagógiai Szakszolgálatok, vagy más Szakértői Bizottság véleménye alapján. Pl. mert a gyerek masszívan kétkezes, vagy súlyosan beszédhibás, figyelemzavaros, stb.

Nem akkor szoktuk ezt javasolni, mikor a szülő nem törődik a gyerekkel, még oviba se viszi rendszeresen. Ilyenkor inkább iskolába küldjük, mondván, hogy oda legalább muszáj bejárni. Ha viszont folyamatosan zajlanak a fejlesztések, és van rá reális esély, hogy a plusz évet a gyerek jól ki tudja használni, szükség esetén érdemes még egy évet várni az iskolával.

Egyébként vaknak, értelmi sérültnek, cukorbetegnek, epilepsziásnak, rákosnak, mozgássérültnek, autistának , szegénynek, gazdagnak és bármilyen más problémával küzdőnek lenni sem szégyen. Aki mindent megtesz, hogy a benne rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználja, az akkor is elismerésre méltó, ha ezek a lehetőségek szűk körre korlátozódnak, vagy esetleg nagyon speciálisak.

2016. szept. 30. 12:33
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. szept. 30. 13:33
 29/29 Vilcsianyuja ***** válasza:
59%
"Ezt ugyanis egy gyerek se jókedvéből teszi, hanem a Pedagógiai Szakszolgálatok, vagy más Szakértői Bizottság véleménye alapján. Pl. mert a gyerek masszívan kétkezes, vagy súlyosan beszédhibás, figyelemzavaros, stb." Itt is írják több kommentben, hogy azért tartják vissza az egyébként koruknak megfelelő fejlettségű gyerekeket, mert nem akarják, hogy ők legyenek a kicsik a nagyok közt. Akkor nekik hogy sikerül elérni, hogy visszatarthassák a gyereket nem jó kedvükben? Ha egy osztályban 80-90% a visszatartott gyerek (ami röhejes, egyszerűen nem lehet igaz, hogy a gyerekek 80-90%-a "masszívan kétkezes, vagy súlyosan beszédhibás, figyelemzavaros, stb."), és a szülők előre azon matekoznak, ahogy kérdező is, hogy jó lesz-e a gyereknek, ha ilyenek az arányok, mert akkor a nagyok közt ő lesz a pici, akkor az iskolaérettségét nem a bizottsági szakvélemények alapján döntik el. Csak megegyeznek az óvónővel, és a gyerek marad. És ez itt a rendszer rákfenéje. Hogy nem csak azt tartják vissza, akit tényleg muszáj, és akit érdemes (tehát tényleg tudnak rajt segíteni abban az egy évben).
2016. szept. 30. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!