Második osztályos fiamnal, aki iskolavaltason esett at (koltozes miatt) mar a második heten diszgrafiat állapítottak meg. Emiatt gondolkozunk rajta, hogy a fejlesztések miatt visszatetetnenk egy evet, hogy ujra elsos legyen.
Mivel a tananyagrol igy nem venne el az energiáit a fejlesztés es nem maradna le es az angolt is elolrol kezdhetné (az előző suliban nem tanult nyelvet, ez a mostani pedig magyar-angol kettannyelvu), jo ötletnek tűnik. Van ilyen a gyakorlatban? Meg lehet csinalni ilyet???
szerintem ossz ötlet. kiderült egy gyengesége, erre megbüntetitek azzal, hogy ő nem okos, legyen bukott.
ráadásul a diszgráfia semmi olyan fejlesztsét nem igényel ami mellett ne tudná megtanulni a 2.-os tananyagot.
viszont egy kéttannyelvű sulit nyelvtudás nélkül hiba volt választani. nem is értem hogy vehették fel így
2016. szept. 15. 12:17
2/28 anonim válasza:
Szerintem sem jó ötlet, kudarcként élné meg a gyerek és elvenné a kedvét a további tanulástól.
2016. szept. 15. 12:21
3/28 anonim válasza:
Baromság. Már elkezdte a másodikat, hatalmas trauma érné, ha újra elsős lenne. Azt meg nem is értem, minek kell extra terhet rakni egy olyan gyerekre, akinek amúgy is nehézséget okoz az iskola és a tanulás. Minek neki az angol most? ???
2016. szept. 15. 13:40
4/28 anonim válasza:
Azon elgondolkodnék, hogy egy tanulási nehézségekkel küzdő gyereket jó-e léttannyelvűbe íratni.
2016. szept. 15. 13:43
5/28 anonim válasza:
kéttannyelvűbe, bocsánat
2016. szept. 15. 13:44
6/28 anonim válasza:
Előttem szólók attól hogy egy gyermek diszgráfiás, még nincs tanulási nehézsége, a fiam is az volt, már csak nehezen író a fejlesztés nagyon hamar észrevehető, felesleges lenne még egyszer járnia az elsőt, a fejlesztés nem veszi el az energiáját, sőt. Örülj neki hogy még most kiderült, semmi hátránya nem lesz.
2016. szept. 15. 13:56
7/28 anonim válasza:
A fejlesztő pedagógust kérdezd. Valóban picit kiszúrásnak tűnik (most finoman fogalmaztam) a diszgráfiás gyereknek a nyakába sózni egy kéttannyelvű iskolát... úgy, hogy még a tetejébe egy év lemaradáásban van a nyelvvel, értsd: semmit sem beszél az idegen nyelven. Agyrém!
2016. szept. 15. 14:06
8/28 anonim válasza:
Ne haragudjatok, de egy diszgráfiás miért nem járhat két tannyelvű iskolába? Az én fiam is az volt, 15 éves középfokú nyelvvizsgája van németből, attól nem hülye hogy a nem olyan ügyes a keze , és nem tud szépen rajzolni.
2016. szept. 15. 14:13
9/28 anonim válasza:
Nem tudom felétek hogy tanítanak nyelvet, utolsó, felénk irni is kell tudni hozzá, lévén írásbeli számonkérés is van.
2016. szept. 15. 14:21
10/28 anonim válasza:
Attól, hogy diszgráfiája van tud írni, csak nem olyan szép az írásképe, ha azt veszed az orvosok 90 % olvashatatlanul ír.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!