Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Akinek most kezdi az iskolát...

Akinek most kezdi az iskolát gyermeke, mennyi idős? Mikor tölti (töltötte) a 7-t?

Figyelt kérdés
Tehát hogy mennyi idősen kezdi most az iskolát gyermeked?
2016. jún. 14. 07:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%

Még egy gondolat a pedagógusokhoz.

Szerintem nem biztos hogy jó taktika a leendő tanítónéniket megkérdezni (persze meg lehet, nem veszítesz).

Én a saját óvónőnkkel jártam így, amikor a gyerekem ebbe a korba került. És bizony "elszólta magát", azt mondta, hogy szerinte MINDEN gyereknek az a jó, ha marad még egy évet oviban, mert "hadd játsszon és legyen gyerek".

Egyrészt ez ebben a formában (fent leírtak) nem igaz, másrészt ott volt neki az a szempontja is, hogy vegyes ovis csoport lévén a lányom sokat segített neki a kicsikkel, és persze ez kényelmes lett volna még egy évig neki...

És ugyanezt el tudom képzelni pepitában a tanítónénikről, hogy minden megkülönböztetés nélkül azt mondják, hogy "jobb a gyereknek ha 7 évesen jön, mert érettebb, nem lóg ki (mert a legtöbb gyerek ennyi idős), ilyen korban még rengeteget számít egy év stb. stb.

Szóval lehet hogy csupa általánosságot fog mondani.

És nekem nincs bajom az általánossággal, mert sokszor irányadó lehet, de ebből a gondolkodásból mégis kimarad az, hogy a konkrét gyereket szemléljük, az ő saját adottságaival. És persze a leendő tanítónéni erre nem is alkalmas, hiszen nem ismeri a gyerekedet...

Én jó szívvel ajánlom az erre való tanácsadást.

Mi Budapestre mentünk, egy fejlesztő központba, ahol kb. 45 percet foglalkozott a pedagógus csak az én lányommal, és utána alkotott véleményt, persze sok játékos feladat és beszélgetés után.

Emlékszem a szavaira: "Nem szoktam javasolni a korai iskolába menetelt, de ebben az esetben, semmi akadálya".

És aztán mi is mentünk a "felvételizős" iskolába, és felvették.

Egyedül amiatt akarták volna visszafogni, hogy termetre picike. Aztán nem is ő lett a legkisebb az osztályban. (Amúgy én is nagyon alacsony voltam sokáig, későn nőttem meg, és nem is vagyok óriási felnőttnek sem... :) )

Szóval ez nem egyszerű ügy, de ha nem megy, akkor külső szakembert érdemes lehet bevonni.

4-es voltam

2016. jún. 15. 07:37
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Július végén lesz 6 éves, és idén szeptemberben kezdi az iskolát. (6 év 1 hónaposan kezdi)
2016. jún. 15. 13:08
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Az én fiam még nincs 6. Aug végén tölti, és szeptemberben megy iskolába. Sokat dilemmáztunk, de nagyon menne, és az óvónők szerint is van olyan fejlett, hogy suliba járjon. Viszont ő lesz a legfiatalabb.
2016. jún. 15. 16:46
 14/19 anonim ***** válasza:
34%
A fiam áprilisban töltötte a 7-et, és most kezdi majd az elsőt. Neki a beszéde nem volt még teljesen tiszta, meg nem is nagyon tud megülni egy helyben sokat, szóval inkább maradt plusz egy évet ovis.
2016. jún. 16. 10:09
 15/19 anonim válasza:
67%
Érdekes ez a sulikezdés téma. Mikor én jártam iskolába, akkor annak, aki az év aug. 31-ig betöltötte a 6-ot, mennie kellett. Pont. Lányom jövőre érettségizik, 6 év 4hónaposan kezdte, mindig ő volt a legfiatalabb az osztályban, mégsem került hátrányba. Végig kitűnő azóta. Nekem ez az évhalasztás fura. Gondoljatok bele, 19- 20 évesen érettségiznek...
2016. jún. 17. 06:03
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Májusban töltötte a 7. évét.
2016. jún. 21. 15:29
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
1 hete töltötte a 6évet és szeptemberben megy suliba, kb 6év 3hónaposan.
2016. jún. 22. 20:30
 18/19 anonim ***** válasza:
65%
Februári születésű nagyobbik fiam most kezdi a sulit 6,5 évesen. Az ovis csoportban rajta kívül még csupán 2 ! gyerek ballagott vele, a 24-ből! Közülük sok olyan, aki már decemberben elmúlt 6. Értem én ezt a mai felfogást, miszerint "jót tesz, ha minél később kezdi az iskolát, meg hadd' játsszon még.." de azért azt gondolom, ennek okán már nagyon elment ez egy nem normális irányba. Ha szigorúan veszem, az én gyermekemen is tudnék olyan fogást találni, ami miatt rámondhatnám hogy nem iskolaérett (nyüzsög, szétszórt, stb) de ugyanakkor rendkívül érett, nyitott és érdeklődő, nagyfiú, azt gondolom, több hátránya származna belőle, ha még marasztaltam volna. Inkább arra fókuszáltunk, hogy ne "bivalyerős elitiskolába" kerüljön, hanem a körzetes, teljesen átlagos, ám annál családiasabb légkörű iskolába, egy olyan fiatal férfi pedagógus mellé, akinek az első 1-2-3 évben nem a gyerekek kizsigerelése a fontos, hanem az, hogy megszeresse a tanulást.
2016. jún. 27. 20:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Szept. végén lesz 7. Most kezdi majd a sulit.
2016. aug. 16. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!