Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a gyermeke januárban...

Akinek a gyermeke januárban tölti/töltötte a 3évet, mikor kezdte/kezdi az óvodát, ha előtte nem járt bölcsődébe?

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 13:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőmé most lesz januárban 3 éves. Még nem volt oviban, nem járt bölcsődébe sem. Tavasszal fog óvodába menni.

Koraszülött volt amúgy(34. hét) és sajnos még nem szobatiszta. Nehéz dolga lesz beszoktatáskor, ő maga is tudja.

Most hordja pár hete az oviba egy előkészítő foglalkozásra.

2011. jan. 3. 13:41
 2/14 anonim ***** válasza:
Lányom februárban töltötte anno a harmadik évét, és egy hónap múlva kezdte meg az óvodát. Nem járt bölcsibe, itt nincs.
2011. jan. 3. 13:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
fiam most február 1-én tölti a 3. életévét. nem volt bölcsis, 1 éve szobatiszta. február 2-án mehet oviba.
2011. jan. 3. 13:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem nehezebb nekik a beilleszkedés? Hiszen nem a többiekkel, nem szeptemberben kezdik az ovit. Tapasztalatok? Vagy csak én aggódom túl a dolgot?
2011. jan. 3. 14:25
 5/14 anonim ***** válasza:
Bocsi,hogy közbekérdezek,de ha évközben kezdik az ovit,akkor mikor kell beíratni őket?Szintén a tavaszi beiratkozáskor,vagy később?Nekem még csak 2 éves lesz most januárban,de egy év múlva ez nálunk is esedékes lesz.Mégegyszer bocsi!
2011. jan. 4. 00:14
 6/14 anonim ***** válasza:
Az en kislanyom is januarban lesz 3 eves. Nem jart bolcsibe es most szeretnenk ovivba adni februartol. Nem tudom mennyire lesz konnyu a beilleszkedes, de a gyerekorvosa tanacsara elvisszuk par alkalommal az oviba jovo hettol rovid idore, hogy ismerkedjen. allitolag van ismerkedo program.Ugyhogy remelem nem lesz nagyon nehez. Es tobben mondtak, hogy konnyebben maradt a kisgyerek az oviban ha nem az anyuka vitte. Vagyis ne az a szemely vigye akivel egesz nap van. (valoszinu en fogom nehezen viselni a hianyat)
2011. jan. 4. 08:49
 7/14 anonim ***** válasza:

13:44-es vagyok.

Nálunk a beiratkozás mindig áprilisban van. Mindkét gyerekem év közben kezdte meg az ovit, az egyik márciusban, három évesen, a másik májusban, négy évesen. Nem volt gond a beilleszkedéssel, bár az egyik óvónő említette, hogy talán nem szerencsés májusban kezdeni, mert mindjárt itt a nyári szünet, ami nálunk majdnem két hónap. De nem volt gond, három hét alatt teljesen beszokott.

2011. jan. 4. 09:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Mi ugyan novemberben kezdtük az ovit, mert akkor volt a lányom 3 éves, de nem okozott semmi gondot az, hogy nem a többiekkel kezdte. Egyrészt a gyerekek szeretettel fogadják az újakat, másrészt még első hónapokban nem alakulnak ki barátságok ilyen kicsiknnél, többinyire nem is együtt, csak egymás mellett játszanak, így a te gyermeked sem fogja magát kirekesztve érezni, ha erre gondoltál.
2011. jan. 5. 11:22
 9/14 A kérdező kommentje:

Utolsónak! Igen, erre gondoltam. :)

Köszönöm a megnyugtató választ! :)

2011. jan. 5. 11:24
 10/14 anonim ***** válasza:

Nekem február végén lesz 3 éves a lányom, de már tegnaptól viszem oviba. Igaz még csak fél napokra, de pénteken már egész nap ott marad.

Ő sem járt bölcsibe. De szobatiszta. És én úgy tudom, hogy már 2,5 évesen kötelesek felvenni oviba, ha szobatiszta a gyerek.(ott ahol nincs bölcsöde)

2011. jan. 5. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!