Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A "tanár bácsi" azt mondta az...

A "tanár bácsi" azt mondta az elsős figyelem zavaros fiamra: nem viszek osztály kirándulásra egy ilyen szemétládát! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az anyja füle hallatára történt, tehát igaz. Milyen lépéseket tennétek a tanár ellen. Úgy gondolom, ezt nem hagyhatom szó nélkül. A gyerek 8 éves, nem tett semmi eget rengető rosszat, csak nem fogad szót a tanárnak és a szokásos adok-kapok megtörténik az osztálytársaival.

2016. jún. 3. 10:31
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
34%
Még egy-két kérdés: 8 évesen miért elsős a fiad? Biztos nincs vele semmi gond?
2016. jún. 6. 20:09
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Én átiratnám a gyereket másik iskolába ha így beszélnek vele. De szerintem a gyerek rászolgált erre. Ha már azt mondja a tanár a gyerekre hogy szemétláda, ott nem szimpla figyelemzavarról van szó.

A gyerekkel beszélgess el arról hgoy figyeljen oda a tanulásra, meg arra amit a tanár mond, különben a jövőben nagyon nehéz élete lesz az iskolában. A tanárral sem ártana elbeszélgetni hgoy legyen egy kicsit türelmes, hisz még csak egy 8 éves gyerekről van szó.

Bár hogy őszinte legyek, az én gyermekkoromat visszanézve, nekem a tanárok még a semmire is minden szar jellemzővel illettek, a szülőket pedig nem érdekelte. Apám is minden szarnak elhordott. Jelen esetben a gyermeked baromi szerencsés. 24 éves vagyok, azt azért még ideírom, szóval nem volt ez még olyan régen.

2016. jún. 9. 13:57
 33/37 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok szülő, de hozzászólnék az esethez.

A tanárnak nem ilyen stílusban kellett volna ezt közölnie. Én a gyerek anyja helyében azért megjegyeztem volna ezt, mert bármennyire is rossz a gyerek, azért így nem szabad beszélni róla.

De ugyanakkor a tanár döntésével egyetértek. Nem tudom hány tanár megy kísérőnek, de általában 1-2 szokott, a létszámtól függően. Egy kiránduláson rengeteg veszély fenyegeti az ilyen korúakat, ezért nyilván nem vállalja, nem vállalhatja, hogy elvisz egy olyan gyereket, aki nem fogad szót, nem hallgat rá. Mert ha, nem kívánom, hogy így legyen, de elüti egy autó, vagy komolyabban megsérül, akkor őt terheli a felelősség. (Egyébként ha már eltiltják a kirándulástól elég komoly eset lehet, legalábbis a mi iskolánkban már nagyon rossznak kell lenned ahhoz, hogy ilyet tegyenek.)

2016. jún. 16. 21:16
 34/37 anonim ***** válasza:
Egyébként egyetértek a 15. válaszolóval.
2016. jún. 16. 21:20
 35/37 anonim ***** válasza:
Mi lett vegul, beszeltetek a tanarral, elment a kisfiu a kirandulasra?
2016. jún. 16. 21:54
 36/37 Dudok Andrásné ***** válasza:
6%
Csak hogy ezek a gyerekek nem akarnak rosszak lenni és nem is azok!! Persze vannak kivételek.Nehéz ügy!! A beszéde miatt jelenteném az igazgatonak, de nem akarlak elkeseriteni ismerek olyat aki már iskolát is váltott meg gyogyszert szedettek vele mégis olyan.Majd kinövi de addig sok bosszuságotok lesz még.Sajnos mindent ráfognak majd a társai és mindég ő élesz a fekete bárány. Persze aki ma pedagogus az meg probáljon már 12-20 gyerekre vigyázni4 Ha nem tud kérje a szülők segitségét.Én is sokat voltam a gyerekekkel kisérőként de 35 fős osztályok voltak.!! Ezekkel a gyerekekkel meg foglalkozni kellene és az orákon lekötni őket!!!
2016. aug. 17. 14:11
 37/37 anonim ***** válasza:
0%
Menj el a végsőkig a panasszal! Igazgató, KLIK, végül ombudsmann! Ha ezt megengeded neki követkemények nélkül, hamarosan ütni, verni fogja. Ez a tanár utálja a gyerekedet, és rajta fogja kitölteni frusztráltságát az alacsony fizetése és társadalmi megbecsülésének hiánya miatt.
2016. aug. 19. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!