Általános iskola első osztály, kéttannyelvű vagy sima osztály? Melyiket választanád?
Figyelt kérdés
2016. febr. 26. 19:43
1/13 anonim válasza:
A fiam kettennyelvube jar, kulfoldrol koltoztunk haza, mar tudott angolul es picit spanyolul mikorra elsos lett, nem volt kerdes, hogy hova irassam. Az angolja maradt anyanyelvi, a spanyolja egy eros kozep. Most 9.
2/13 anonim válasza:
Ha az egyik szülő idegennyelvu, vagy tervben van a külföldre költözés, akkor a kettannyelvu, egyébként elég a sima
3/13 anonim válasza:
Ha mindketten magyarok vagytok, akkor sima. Először tanulja meg a saját nyelvét helyesen, utána jöhet bármi más. Ha valamelyikőtök külföldi származású, így a gyerek is többnyelvű, akkor mehet a kéttannyelvű osztályba.
4/13 anonim válasza:
Ha nálunk lenne lehetőség mindenképp kéttannyelvűbe íratnám hiszen nagyon fontos már a nyelv.Nálunk iskolába nem foglalkoztak eztel túlzottan leérettségiztem belőle de kb egy szót nem tudok.A többi osztálytársam is felnőttként tanfolyamon tanult meg kb...
5/13 A kérdező kommentje:
Mindkét szülő magyar és nem tervezzük a külföldre költözést. A nyelvtanulást viszont nagyon fontosnak tartom, és azt gondolom, minél hamarabb kezdi, annál könnyebben szívja magába. A kérdés az, hogy nem megterhelő-e egy iskolakezdő kisgyereknek, hogy óvodáról iskolára vált, követelmények vannak, stb...
2016. febr. 26. 20:08
6/13 anonim válasza:
A húgom már ovitól kezdve kéttannyelvűbe járt és nagyon sokat profitált belőle.
7/13 anonim válasza:
Simába iratnám. Nekem elsős a fiam, nálunk tagozatos osztályok vannak. Direkt nem irattam angol tagozatra, mert még magyarul sem tud rendesen, beszédhibás is. Viszont van a suliban angol szakkör heti egyszer,oda jár.
8/13 anonim válasza:
Én kéttannyelvű osztályban jártam, most technikumon vagyok, én vagyok nyelvből az egyik legjobb. Van már felsőfokú nyelvvizsgám is angolból, emellett elkezdtem tanulni 2 másik nyelvet, németet és franciát. Szerintem nagyon sokat segített nekem hogy 7 éves koromtól tanulok idegen nyelvet, én csak ajánlani tudom.
9/13 anonim válasza:
Kettannyelvu gimiskent valaszolok.
En simaba iratnam. Minket is megterhel,amikor megkapunk egy 5 oldalas tori lecket,hogy ezt holnapra meg kell tanulnunk egy masik nyelven. Pedig nagyon szinvonalas suliba jarok,szeretem is,de ketsegkivul nehez. Igaz,nagyon sokat profitaltunk belole,magabiztosan beszeljuk a nyelvet.
Ha mindket szulo magyar,en nem tennem ki ilyesminek a 6 eves gyermekemet. Szerintem a legfontosabb,hogy eloszor a sajat nyelven tudjon helyesen kommunikalni. Sajnos magamon eszrevettem,hogy neha(mivel majdnem egesz nap idegen nyelven beszelek) furcsan fogalmazok magyarul. (Bar elofordulhat,hogy ez az en egyedi hulyesegem.)
Ne haragudj,ha kicsit kusza lett,telefonrol irok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!