Ikreket egy vagy két külön osztályba érdemesebb iratni?
Nálunk már az ovodában szétválasszák öket. Ès szerintem ez a jó, a testvéreket sem teszik egy csoportba.
Amiért rossz, mert az ikreknél és a testvéreknél is mindig egyik elnyomja a másikat. Az egyiknek mindig a másik hátterében kell élnie. Az egyik mindig utánozza a másikat, nem tud egyedi akarata kialakulni.
Pl nem rég beszéltem egy ikres anyukával, hogy hogy mindig egyformában vannak a lányai. Mikor elmennek vásárolni akkor ha az egyiknek tetszik valami akkor a másik is legtöbbször azt választja. Látja, hogy a gyengébbik kiválaszt valamit, ha az a dominánsabb testvérnek nem tetszik, akkor az választ mást, és a gyengébb sem azt fogja kérni amit elsöre kinézett, hanem amit a dominánsabb mutatott. Ez természetes, de az önbizalma a gyengébbiknek mindig lejebb lesz.
Ezért fontos ovis kortól már külön csoportba járatni, külön barátokat találjon, hogy mindkettönek a személyisége tudjon egyedien fejlödni, és ne a másik árnyékában éljen.
Az iskolában pedig még az is nagyon rossz, ha a dominánsabb mindent jobban fog tudni, vagy esetleg az egyik fél azért nem felejti el a házit mert a másik is megcsinálja. Ki kell alakulni, hogy egymaguknak is a másik nélkül boldogulni kell az életben. Nem élhetnek a másik árnyékában.
Èn a középiskolába is külön osztályba iratnám öket, és ha lehet egyénileg elbeszélgetni, hogy tuti ugyan abba az iskolába akarnak-e menni.
Ilyen korban nem tudom, miért kérdés ez, természetesen úgy legyen, ahogy ők szeretnék.
Nekem a fiaim általánosban voltak osztálytársak, jövőre viszont teljesen különböző iskolába fognak jelentkezni. Nincs különösebb oka, teljesen más az érdeklődésük.
2/4 Kiskorukban nem jöttek ki túl jól (értsd a nagyobbik ráeröltette az a karatát a kisebbre) így gondoltam jobb lesz nekik külön.
Aztóta szerencsére sok minden változott, jól megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!