Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha a beiskolázatatás véleménye...

Ha a beiskolázatatás véleményem szerint nem a gyerekem érdeke szerint történik, mit tehetek?

Figyelt kérdés
A gyermekem hat éves lesz augusztusban. Intelligens, kedves, segítőkész, jól csinál mindent. Ez nem az én véleményem (ill. nem csak), hanem az óvónőé is. Egyetlen negatívumot tudnak felsorolni: bizonytalan a döntésekben, ezért néha lassú a feladatmegoldásban. Válófélben vagyunk, a gyerekek nincsenek elhelyezve sehol (ergo közös felügyelet van) A feleségem eldöntötte, hogy nem megy iskolába, én ezzel nem értek egyet. Ilyenkor mi van? Kihez fordulhatok? Csak van valami testület, akik megállapíthatják, hogy mehet-e iskolába vagy nem, ugye?

#beiskoláztatás #ikolaalkalmasság
2015. febr. 25. 22:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem hagyatkozz az óvónők véleményére, ha bizonytalan a gyerek és lassú, az nagy hátrány lesz a suliban. A teljesítménye nem fogja tükrözni a képességeit, ami csak feszültséget szül.

Amiket pozitívumként felsoroltál a gyerekről, egy kétéves gyerekre is érvényes lehet, ezek nem iskolaérettségi tulajdonságok. A lassúság, bizonytalanság igen.

Ne a gyereked legyen a tárgya a volt feleségeddel való értelmetlen harcnak, annak semmi értelme.

És az a szöveged, hogy nem az a kérdés, hogy mi a gyereked érdeke, mindent elárul rólad, ahogy azt is, hogy valóban egy barom vagy. Jól döntött a volt feleséged, úgy látom. De ne tarts már be a gyerekednek. Légy férfi és apa. Mert ahogy most viselkedsz, egy szánalmas hepciáskodó, hisztis köcsögnek tűnsz csak.

2015. febr. 25. 22:47
 22/33 A kérdező kommentje:

Na még egy minősítgető.

Nem tudom megérteni az ilyen embereket. Nem írtam olyat, hogy nem a gyerek érdeke a fontos, sőt, ezt írtam:

"De itt nem az én akaratom a lényeg. Hanem pont az, hogy mi a gyerek érdeke: keresem a fórumot, ahol meg tudják állapítani, hogy nekem van-e igazam vagy a feleségemnek. "

Mi alapján gondolod, hogy jogod van megítélni egy embert, jelen esetben engem, akivel még soha nem találkoztál? Én több, több órás személyes beszélgetés esetén sem merek erre jogot formálni senkivel szemben. Te ítélsz, bár nyilván sokkal nagyobb élettapasztalatod van, így bizonyára megteheted...

2015. febr. 25. 22:53
 23/33 anonim ***** válasza:
39%
Igen, van tapasztalatom és szakmai is. És olvasd el újra az első kommentedet. Ezen van kiakadva mindenki.
2015. febr. 25. 23:19
 24/33 A kérdező kommentje:

"A kérdésem nem az, hogy mi a jó a gyerekemnek"

Nem azt írtam, hogy a KÉRDÉS nem az. A kérdésem, amit feltettem, amire választ várok. Ha nem érted, sajnálom.

Az viszont, hogy azt gondolod, hogy elég élettapasztalatod van másokat ismeretlenül minősítgetni, Téged minősít.

2015. febr. 25. 23:27
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
nevtan ba vigyétek el ,DE ha lassu,és bizonytalan maradjon ovis még hátránya nem származik belöle ,és ne igy tarts be a feleségednek hogy akkor is mennyen a gyerek az iskolába ha még nem érett rá .
2015. febr. 26. 08:22
 26/33 anonim ***** válasza:
52%

Ha szeptember 1-jén lenne 6. akkor is küldené iskolába:)

Szörnyű stílus, akarnok, zsarnok, lekezelő... csak nehogy az anyukának legyen igaza!!!

2015. febr. 26. 09:59
 27/33 A kérdező kommentje:

Na még egy minősítgető.

"Szörnyű stílusotok" van, másokat minősítgettek, miközben fogalmatok sincs a másik emberről. Aztán ha ezt szóvá teszem, én vagyok a "hisztis köcsög" meg az "akarnok", akinek "szörnyű stílusa van". :D

Hihetetlen mélységben és sötétségben van az emberiség nagy része. A kivételeknek minden tiszteletem!

2015. febr. 26. 10:13
 28/33 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ideje magadba nézned! Rengeteg gyerek kezdi jóval később az iskolát,mint 6 év. Vagy ez presztízskérdés a kedves apukánál? Nagyon úgy tűnik:))))
2015. febr. 26. 10:23
 29/33 A kérdező kommentje:

Úgy látom, Te sem olvastad el, amiket írtam.

Nem az a lényeg, hogy mindenáron menjen a gyerek iskolába. Hanem mint írtam, az, hogy vizsgálják meg, hogy melyik neki a jobb. Erre kerestem a megfelelő testületet.

Én kiszálltam.

Annak a két hozzászólónak (az immáron 17 hozzászólásból) köszönöm a használható választ.

A többieknek meg köszönöm, hogy részt vettek eme rögtönzött társadalompszichológiai vizsgálatban. Provokatívságom szándékos volt, az eredmény katasztrofális lett.

2015. febr. 26. 10:28
 30/33 anonim ***** válasza:
Minden egyes sort elolvastam.
2015. febr. 26. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!