Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek mi a velemenyetek az...

Nektek mi a velemenyetek az osanyakrol? Ha engem kiraz a hideg toluk akkor ne menjek ovononek? Vagy ez a velemenyem megfog valtozni?

Figyelt kérdés

ELTE-re szeretnek menni ovodapedagogusnak, ez minden almom..de engem az anyukak egy reszetol a hideg kiraz...

Foleg itt gyk-n, az eletben nem talalkoztam meg ennyi babucimamuci-val csak ezen az oldalon. Persze mindenkinek joga van ugy anyava valni ahogy o szeretne de nekem jogom van kimondani ha ettol a hatamon all a szor..A kisgyerekeket viszont imadom :) Es eleg jol is banok veluk halisten.

De az anyukak..

Nem mindegyik anyukanal erzem ezt,de vannak azok a fajtak akik pl leviszik a kislanyukat/kisfiukat jatszoterre es a tobbi anyukanak dicsekednek hogy "Pistike mar 5 naposan jart,es ezen felul a bilibe is mar 10 naposan kakikalt es pisikelt"...szoval az ilyen noktol raz a hideg. Mikor az o gyereke mindenkinel jobb, mintha Jezust szulte volna...

Persze minden anyuka buszke a gyerekere,de ezek nem..ezek nem buszkek szimplan,hanem olyan lekicsinyloen beszelnek a tobbi anyukaval,mintha az o gyerekuk egy nulla lenne azert mert fel evesen meg nem jar vagy nem beszel ugy mint az o csodagyerekuk. Ugyhogy a pofam szakad le...

Nekem meg nincs kisbabam,lehet ezert gondolkodom igy,viszont batyamnak van egy kisfia mar akit jatszira szoktunk vinni,es ott talalkozni ilyenekkel..

Szerintetek fogok valtozni? Tudom majd toleralni?

18/L

2014. dec. 28. 14:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Az ilyenek egy óvodában/iskolában nem mondanak ilyen hülyeségeket, mert akik ott vannak, azok nem másik anyák, hanem pedagógusok, akik tudják, hogy ez lehetetlen.
2014. dec. 28. 14:33
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Egyrészt igen, megtanulod kezelni a neked nem szimpatikus embereket, másrészt a munkád nagy része nem az anyukák kezelése, hanem a gyerekekkel való foglalkozás. Nincs tökéletes munkahely, mindenhol vannak más emberek is, akiket tolerálni kell. Ha ez az álmod, menj utána!
2014. dec. 28. 14:35
 3/13 A kérdező kommentje:
Joo nyilvan az hogy azt irtam hogy 5 naposan pisilt stb.. az nem igy hangzott el. Ezt kis ironianak szantam,de amit konkretan hallottam sem volt kisebb hulyeseg..
2014. dec. 28. 14:37
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
Én is érzem egyes anyukáknál ezt. Én azt érzem, hogy attól, hogy ők megszültek egy gyereket, rangban felül állnak azoknál akik még nem szültek. Akik meg két-három gyereket szültek még hangsúlyosabb. És lehet érezni, a versenyt is, kinek melyik gyereke kúszik, mászik, jár, beszél hamarabb, kinek mekkora a súlya, magassága. Nem hiszem, hogy ezt, meg lehet szokni, főleg óvónőként nem tudsz elmenekülni az ilyen szülők elől.
2014. dec. 28. 14:37
 5/13 anonim ***** válasza:
37%

Így van, óvónéninek nem fognak ilyenekkel dicsekedni. Ettől függetlenül napi kapcsolatban leszel a szülőkkel. A legjobb barátnőm bölcsis dadus. Van olyan szülő, akivel nagyon jól kijön és van olyan, akivel egyáltalán nem, pedig itt még igen pici gyerekekről beszélünk, ahol fontos lenne a jó viszony ápolása. Többnyire azokkal a szülőkkel van a gond, ahol a 2-3 éves gyerek még bilit sem látott, nem hogy 1-2 pelus mentes órát...

Egyébként a gyerekeket imádja, szinte kivétel nélkül, de azt mondta nem lenne idegzete élete végéig ezt csinálni.

Szerintem nem lehet olyan vészes a szülők elviselése, ahogy őt látom, sokkal nehezebb naphosszat lekötni a gyerekeket. Ha ez az álmod, akkor csináld ezt, ha pedig majd egyszer saját gyereked lesz, akkor kerüld el ezeket az anyaállatokat a játszón!

2014. dec. 28. 14:40
 6/13 anonim ***** válasza:
74%

Óvodában nem fognak ilyeneket mondani, hanem a te véleményed fogják kérdezni hogy ebben és ebben hogy halad az oviban a kicsi. Mi az amiben fejlődni kell és mit javasolsz hogyan erősítsék ezt a képességét.

Sok hülye szülő van. De ennyi erővel semminek sem érdemes menni, mert minden szakmában tudsz találkozni dilisekkel.

A gyerekek világa egy nagyon szép, őszinte világ. Szép munka. Azt kell eldöntened hogy ha majd te is túl leszel a gyerekvállaláson, és majd nagyobbak, felnőttek lesznek a sajátjaid, más világban leszel érdekelt mint az ovis korosztály , lesz-e elég türelmed még ehhez a korcsoporthoz? Ha igen , akkor hajrá!

2014. dec. 28. 14:41
 7/13 anonim ***** válasza:
72%
nyugi majd megtanulod az egyetemen h hogyan kell kezelni ezeket az egyedeket :-D
2014. dec. 28. 14:51
 8/13 anonim ***** válasza:
57%
Ahol emberekkel kell foglalkozni, ott mindig lesznek hülyék, ez elkerülhetetlen. De meg fogod tanulni kezelni az ilyen helyzeteket. Ha ez az amit csinálni szeretnél, akkor hajrá, ne hagyd, hogy eltántorítsanak.
2014. dec. 28. 14:57
 9/13 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, én védőnőnek tanulok, lassan végzem. Nekünk annyival nehezebb a helyzetünk, hogy területi védőnőként közvetlenül a szülőkkel vagyunk kapcsolatban, és sajnos van néhány szülő, aki szimpla előítéletből, vagy rossz tapasztalatból ellenségesen viselkedik velünk.... Először azt hittem, nem leszek képes normális kapcsolatot kialakítani azokkal az anyukákkal (jellemzően velük van "gond" :D), akiknek hasonló stílusuk van, de így a sokadik gyakorlat végén már kezdek belejönni :) Néha mondjuk megfordul a fejemben, hogy én csak iskolavédőnő leszek, mert néhány szülő elviselhetetlen, de aztán sikerül megőriznem a hidegvérem :D Bele lehet tanulni, hülye ember mindenhol van, bármilyen munkaterületen is dolgozol! Ha ez az álmod, ne tántorítson el tőle pár negatívum! :)
2014. dec. 28. 15:05
 10/13 anonim ***** válasza:
43%

Az ide írogatók jelentős része tizenéves, és csak szeretne majd gyereket, nem pedig ősanya, csak úgy csinál.

Ne ebből az oldalból indulj ki, mert ez átlagon aluli.

2014. dec. 28. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!