Ha a beiskolázatatás véleményem szerint nem a gyerekem érdeke szerint történik, mit tehetek?
Kedves #1!
Nyers vagyok, mert elegem van az állandó megfelelési kényszerből.
De itt nem az én akaratom a lényeg. Hanem pont az, hogy mi a gyerek érdeke: keresem a fórumot, ahol meg tudják állapítani, hogy nekem van-e igazam vagy a feleségemnek.
Ha megnézed, eddig csak Te adtál választ a kérdésre, a többiek minősítenek és megkérdőjelezik azt, hogy jól meg tudom ítélni a gyerekemet, úgy, hogy nem ismernek sem engem, sem a gyereket. :) Vicces.
Egyértelmű kérdést tettem fel. Ez a fórum nem arról szól, hogy kinek mi a véleménye 2 leírt mondat után a másikról, hanem arról, hogy ne kelljen sok-sok órát eltölteni az információgyűjtéssel, ha össze is lehet tenni, amink van. Szerintem.
1. Nem tudom ki vagy, de a barom szót kikérem magamnak, még akkor is, ha egy barom mondja.
2. Lefordítom: "A beiskoláztatás nem a gyerekem érdeke szerint történik" = egy évet csúszni fog a beiskoláztatás, ha óvodában marad, ami szerintem nem a gyerekem érdeke.
Ha nem érted, sajnálom. Barom.
Nem, nem vagyok. Persze vannak elvárások.
Az embereknek furcsa, ha valaki feltesz egy kérdést, majd valami tök másra kap választ (és az emberek 90%-a ezt csinálja!), ezek után ezt nem tudomásul veszi, hanem szól, hogy nem ezt kérdeztem. Én meg az az ember vagyok, aki bizony szól. :)
1. anya, apa együtt fogadóórát kér az óvónőktől, közösen meghallgatják ők mit mondanak a gyerekről.
2. ha ezek után sincs közös döntés, akkor kérik a Ped. Szakszolgálat (nev.tan.) iskolaérettségi vizsgálatát. (lehetőleg gyorsan, mert most zajlanak a vizsgálatok, nehogy kifussanak az időből)
FONTOS: a szülők közösen vigyék a gyereket, mert a pszichológus elbeszélget a szülőkkel is, miután megvizsgálták a gyereket. Elkerülendő ezzel a további vitát és vádaskodást.
Ebben az egész helyzetben csak szegény gyereket sajnálom.
Kedves #18!
Köszönöm szépen a választ!
Képzeld, én anno tökéletesen iskolaérett voltam, minden feladatot jól megcsináltam, és anyám azért tartott vissza egy évvel, mert fizikailag kicsi voltam. Szerinte még az iskolatáskát sem bírtam volna el, olyan nádszál voltam.
Megengedték. Tehát májusban töltöttem a 7. és szeptemberben mentem iskolába.
Semmilyen érdekem nem sérült azóta sem, pedig 30 éves vagyok már.
Mindig is jól teljesítettem az iskolában, és jó volt az a plusz egy év ovi.
Szóval nem biztos, hogy az a gyereked érdeke, hogy idén iskolás legyen.
De kérdezd meg az óvónőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!