Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ha a beiskolázatatás véleménye...

Ha a beiskolázatatás véleményem szerint nem a gyerekem érdeke szerint történik, mit tehetek?

Figyelt kérdés
A gyermekem hat éves lesz augusztusban. Intelligens, kedves, segítőkész, jól csinál mindent. Ez nem az én véleményem (ill. nem csak), hanem az óvónőé is. Egyetlen negatívumot tudnak felsorolni: bizonytalan a döntésekben, ezért néha lassú a feladatmegoldásban. Válófélben vagyunk, a gyerekek nincsenek elhelyezve sehol (ergo közös felügyelet van) A feleségem eldöntötte, hogy nem megy iskolába, én ezzel nem értek egyet. Ilyenkor mi van? Kihez fordulhatok? Csak van valami testület, akik megállapíthatják, hogy mehet-e iskolába vagy nem, ugye?

#beiskoláztatás #ikolaalkalmasság
2015. febr. 25. 22:01
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
84%

Szia. Nálunk is hat éves a lányom, és én - hiába az anyja vagyok - nem tudtam eldönteni, hogy a lányom iskolaérett-e vagy sem. Ezért én azt határoztam el, hogy mindenképp az óvónők tanácsát fogom megfogadni, hiszen ő látja a gyermekemet napközben olyan környezetben, ami az iskolához lesz hasonló valamilyen szinten.

Nálunk iskolaérettnek nyilvánították. Viszont tavalyról nálunk maradt két kislány, akik szintén iskolaérettek voltak, de a szülők valamiért úgy gondolták, hadd legyen még egy évig ovis.. :) Mindketten azt mondták, nem bánták meg, a gyerekek bámulatos fejlődésen mentek át egy év alatt.

Ha a nejed úgy látja, hogy jobb lenne még egy év az oviban, én nem vitatkoznék vele!!! A kicsinek semmi de semmi hátránya nem származhat belőle!

2015. febr. 25. 22:14
 2/33 anonim ***** válasza:
87%
1. vagyok. Egyébként a nevelési tanácsadóban tudtok segítséget kérni, aminek az elérhetőségét az óvónőtől elkérheted.
2015. febr. 25. 22:15
 3/33 A kérdező kommentje:

Kedves #1!

Köszönöm a választ. A kérdésem nem az, hogy mi a jó a gyerekemnek, hanem az, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésemre, ha lépni szeretnék.

Köszi!

2015. febr. 25. 22:17
 4/33 A kérdező kommentje:
Áhh, most látom, hogy közben írtál egy második hozzászólást is. Köszi, utánanézek!
2015. febr. 25. 22:18
 5/33 anonim ***** válasza:
47%
Kedves apuka: Miért akarod annyira görcsösen, hogy iskolába menjen a gyerek. A legtöbben próbálnak módot találni arra, hogy visszatartsák a gyereket még egy évig. Abszolút nem lesz semmi hátránya abból, ha még egy évet oviban marad. Ráér a padban görnyedni és meggebedni az iskolatáska súlya alatt, ráér még azon izgulnia, hogy jó lett e a leckéje, ráér még pirospontokkal versenyezni az osztálytársakkal és tökéletesen megfelelni a szülei elvárásainak, miszerint csak színötös lehet...elfelejtetted neked milyen nehéz volt mindez? Nem akarod, hogy még egy év szabadságot kapjon a gyereked?
2015. febr. 25. 22:21
 6/33 anonim ***** válasza:
72%
Azért elég durva, amit írsz: nem az a lényeg neked, hogy kiderítsd, hogy mi a jó a gyereknek, hanem az, hogy amit te a fejedbe vettél, azt megvalósítsd...
2015. febr. 25. 22:22
 7/33 A kérdező kommentje:

Kedves #5!

Ha arra lettem volna kíváncsi, hogy mi a legjobb mások szerint (akik még soha sem találkoztak vele) a gyerekemnek, azt kérdeztem volna meg. Mint látható, nem erre irányul a kérdés.

Kérem a válaszolókat, hogy a kérdésre koncentráljanak! Hogy kinek mi a véleménye arról, hogy mikor kellene egy 6 éves gyereknek iskolába mennie - már bocs - de nem nagyon érdekel.

Tehát a kérdés megismételve:

Az adott helyzetben kihez fordulhatok?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. febr. 25. 22:25
 8/33 A kérdező kommentje:

Kiderítsem? Kiderült. Tökéletesen alkalmas az iskolára, egyetlen dolog miatt marasztalnák: bizonytalan.

Kérlek, ne minősítsetek már!

Hihetetlen, hogy ennyire értetlenek az emberek. Segítséget kérek, nem minősítéseket!

2015. febr. 25. 22:26
 9/33 anonim ***** válasza:
45%

1. vagyok.. elég nyers és durva embernek tűnsz, már bocsi...

Előtérbe helyezed a saját akaratod érvényesítését a gyereked érdekeivel.. hát ... te tudod.

2015. febr. 25. 22:28
 10/33 anonim ***** válasza:
66%
Te barom, azt írod a kérdésben, hogy a beiskoláztatás NEM A GYEREKED ÉRDEKÉBEN történik szerinted. Akkor most GYEREK ÉRDEKÉBEN tetted fel a kérdést (amikre kaptál igen normális válaszokat!) vagy a SAJÁT AKARATOD ÉRVÉNYESÍTTÉSE ÉRDEKÉBEN A GYEREK ANYJÁVAL SZEMBEN? Gratulálok.
2015. febr. 25. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!