Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők, Ti hogyan tolerálnátok...

Szülők, Ti hogyan tolerálnátok egy leszbikus pár gyerekét? (óvoda, iskola)

Figyelt kérdés

- Mi (újdonsült szülők) katolikus, konzervatív neveltetést kaptunk...

- Nem hirdetjük az "igét"...

- Szeretnénk nyugodt, boldog jövőt biztosítani gyermekünknek, amennyire ez a mai világban lehetséges...

- De őszintén válaszolni, és nyitottnak maradni mindenki felé.

Ha a Kislányunk a Ti gyereketek osztályába járna: elfogadnátok? Eljönnétek gyerek zsúrra? Átjöhetne játszani a gyereketek hozzánk? Vagy inkább titkoljuk?

2015. jan. 21. 02:30
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:

Mert általában egy nőben felébred a vágy, hogy szeretne gyereket szülni. Családot alapítani. Velünk is ez történt. Szeretnénk egy kis csöpséget felnevelni, esélyt adni Neki a boldogságra, szebb jövőre, egy örömteli életre!

Mintha valaki pont ettől lenne boldog, nevetséges.

A szebb jövővel egyetértek.

Szebb jövőt :P

2015. nov. 5. 18:36
 32/39 anonim ***** válasza:
20%
Tudtommal nem kaphatnak gyereket!!! Még szerencse!
2015. nov. 7. 10:10
 33/39 anonim ***** válasza:

konkrétan engem nem zavarna,de a gyerekem mellé nem szeretném az övékét.

midenki éljen ahogy tud,én nem ítélkezem,de őszitén,én nem akarnám,hogy a gyerekem fejét összezavarják ilyesmivel,ha tetszik ha nem.

és szerintem sok ilyen szülővel fogtok még találkozni,csak legfeljebb nem mondják a szemetekbe.

2015. nov. 22. 08:08
 34/39 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok.

Eszembe jutott egy gyerekzsúr, a 13. szülinapom. Külföldön éltünk akkor, de már voltak barátaim, beilleszkedtem. Jó kapcsolatunk volt a szülőkkel is. Természetesen a "mássághoz" ennek még semmi köze nem volt :D

Meghívtam az ottani barátaimat, mert az lett volna az első zsúrom: személyes meghívókkal, lufikkal, sütivel, táncitáncival, meg vetélkedőkkel. Szegény anyukám egész nap sütött főzött, hogy minden meglegyen.

Én meg az ablakban ültem, ami a liftre nézett, és valahányszor elindult a lift, én megrezzentem...hogy jönnek, jönnek! :)

Eltelt egy óra, kettő, három...és nem jött senki. Én egyre szomorúbb lettem. Aztán realizáltam, hogy a 12 főből senki sem jön el, még a két legjobb barátnőm se.

Soha nem felejtem el. Anyunak mondtam, hogy innentől nem ünneplem a születésnapomat. 30 vagyok, idén leszek 31. És azóta soha nem ünneplem.

Anyu felhívta Karla anyukáját, hogy miért nem jött el, Ő volt az egyik legjobb barátnőm. Ő volt az egyetlen , aki a szemébe mondta, évek múltán mondta el nekem a választ:

Mert mi magyarok vagyunk. Más kultúra, más közeg, minden más. És nem meri itt hagyni a gyerekét.

A barátságunk nem szakadt meg, még évekig leveleztünk, egyetem alatt is. De ezt az élményt senkinek nem kívánom!

És megszakadna a szívem, ha a kislányomnak ilyet át kellene élnie. :(

2015. dec. 14. 23:06
 35/39 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező; ez szomorú. És a magyar ismerősök?

Milyen ország volt ez, érdekes lenne tudni. A többi gyerek mind egyféle volt?

Mindenesetre elég illetlen dolog volt nem megmondani előre, hogy nem jönnek.

A másik eset gyakrabban előfordult, hogy valami gyorskaja helyre hívják a barátgyerekeket, sok helyen a szülinapos ingyen eszik, lehet, hogy azért.

Külföldön nem veszik olyan komolyan az illemet; nyugodtan adnak nem illő ajándékokat, csak keresztnévvel mutatkoznak be, stb.

2015. dec. 14. 23:33
 36/39 A kérdező kommentje:

Ez 98'ban volt. Helsinki, Finnország. Nem, nem mindenki volt finn. Karla igen, és a másik legjobb barátnőm is, Jenny. De volt pl Manal, Ő libanoni volt. Aztán voltak persze fiúk is meghívva. És volt egy észt lány is.

A többi gyerek sem mondta meg, mi volt az oka, Anyunak sem. Utána ugyanúgy ment minden tovább a sulis életben, mintha meg sem történt volna a meghívás :(

2015. dec. 14. 23:38
 37/39 anonim ***** válasza:

Tudod, kérdező; belegondoltam. Ha a te anyukád helyében lettem volna, nem hagytalak volna csak várni, és szenvedni. Megfogtam volna a finom ételt, és mentünk volna a Karláékhoz, aztán tovább az Amandáékhoz, a mindenki máshoz, amíg te meg nem untad volna.

Mit ér megkérdezni, nem is nagyon érdekelt volna. Persze ez én vagyok.

2015. dec. 14. 23:41
 38/39 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy :)

Anyu is megpróbált megvigasztalni. De nekem csak potyogtak a könnyeim.

Ha az én lányomat sem akarják meglátogatni, akkor én is ezt teszem!

Ha Mohamed nem megy a hegyhez...akkor a hegy megy Mohamedhez ;)

2015. dec. 14. 23:47
 39/39 A kérdező kommentje:

Hozzáteszem, nagyon szerencsés embernek mondhatom magam, mert bár utálom a születés napomat, az élet megünnepelte bőségesen :))

Tavaly születésnapomra kaptam a kislányomat (másnapra született), és idén születésnapunk alkalmából beköltözhetünk a családi házunkba, amit építettünk :))

Ez azt hiszem, kárpótolta az elmúlt éveket, és az eljövendő 50 születésnapot is :) Persze, a Culi-ét nem :D

2015. dec. 14. 23:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!