Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szülők, Ti hogyan tolerálnátok...

Szülők, Ti hogyan tolerálnátok egy leszbikus pár gyerekét? (óvoda, iskola)

Figyelt kérdés

- Mi (újdonsült szülők) katolikus, konzervatív neveltetést kaptunk...

- Nem hirdetjük az "igét"...

- Szeretnénk nyugodt, boldog jövőt biztosítani gyermekünknek, amennyire ez a mai világban lehetséges...

- De őszintén válaszolni, és nyitottnak maradni mindenki felé.

Ha a Kislányunk a Ti gyereketek osztályába járna: elfogadnátok? Eljönnétek gyerek zsúrra? Átjöhetne játszani a gyereketek hozzánk? Vagy inkább titkoljuk?

2015. jan. 21. 02:30
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
82%
Engem egyáltalán nem zavarna. Én nagyon nyitott vagyok és így nevelem a lányomat is. Simán engedném a kislányomat játszani a Ti gyereketekkel. De azért arra készülj fel, hogy hiába ennyi pozitív válasz, az emberek nagy része nem ilyen.
2015. jan. 22. 14:23
 22/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok bíztató választ.
2015. jan. 22. 20:19
 23/39 anonim ***** válasza:
5%
Hogyan lett a leszbikus párnak gyereke? Örökbefogadással? Hát a konzervatív neveléstől igen távol áll, hogy valaki leszbikus, az akkor már át is megy liberálisnak! Nem kell ezt kimondani az iskolában, egyáltalán a gyerek miért tudja? Neki sem kellene tudnia. Tessék! itt van két leszbikus, és tönkreteszi egy gyerek életét! Miért kellett nektek gyerek???
2015. jan. 24. 11:49
 24/39 anonim ***** válasza:
60%
Utolsó, te menj szépen és neveld a saját gyereked tökéletesen, jó? Majd ha egy normális gondolkodású gyereket felnevelsz, akkor beszélj arról, hogy ki neveljen gyereket és ki nem.
2015. jan. 24. 13:29
 25/39 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem lehet valaki attól konzervatív mert leszbikus, sőt konzervatívként is lehet támogatni a melegházasságot is akár, és a melegek családalapítását is.

Hiszen a házasság és a család alapvető érték egy konzervatív embernél. Aki ha mindenkit egyenlőnek tekint, logikusan a melegek házasságát és gyerekvállalását is értéknek tekinti.

Pl.:

A brit miniszterelnök, konzervatív pártvezető pártjának tavalyi manchesteri kongresszusán hangsúlyozta, hogy "nem annak ellenére támogatja a melegházasságot, hogy konzervatív, hanem éppen azért, mert konzervatív".

"A konzervatívok hisznek a bennünket összekötő kötelékekben; hisznek abban, hogy csak erősíti a társadalmat, ha fogadalmat teszünk egymás mellett és támogatjuk egymást. Ekképp én nem annak ellenére támogatom a melegházasságot, hogy konzervatív vagyok. Azért támogatom a melegházasságot, mert konzervatív vagyok" - mondta David Cameron.

Egyébként, kedves kérdező, mi mennénk, és jöhetne is, de leszbikus vagyok szintén, szóval úgy érzem ez a kérdés most nem épp nekem szólt :D

2015. jan. 25. 10:40
 26/39 anonim ***** válasza:

Hogyan a gyereke?Az egyik gyereke,és a másik nevelőszülő.vagy egyiknek sem gyereke,és mind a ketten csak -nem erkölcsi szempontból,hanem biológiailag- nevelőszülők?

Hogyan osztják ezt meg a környezettel?

Már ha az orientációt megosztják,holott talán senki nem kérdezte,senkit nem is érdekelne különben.

Mint minden más gyerek esetében,előbb megnézném,hogy milyen emberek,hogyan viselkednek,annál jobban,minél kisebbek a gyerekek.Egy különben átlagos férfi-nő pár is viselkedhet úgy,hogy inkább nem barátkoztatnám a gyerekeket.Kivéve,ha maguk a gyerekek vonzódnának egymás társaságához valamiért.

De azért az egy kicsit túlzás,amit az egyik másik hozzászóló írt,hogy mindegy,hogy valaki kéményseprő,könyvelő vagy leszbikus.Mintha az egy foglalkozás lenne,pénzért dolgozni.

Mert hát a kéményseprőn munkaidőn kívül nem is látni,hogy mivel foglalkozik.

Bár,ha a ''leszbikuson'' azon túl,hogy a leszbikussággal foglalkozik,csak ugyanannyira látszik,hogy az,ami,mint a kéményseprőn,akkor tényleg nem különbözik.

Azt hiszem,a részleteken,amit nem tudunk,múlik a dolog.

2015. jan. 31. 18:41
 27/39 A kérdező kommentje:

Kedves 23-as kommentelő!

"Hogyan lett a leszbikus párnak gyereke? "

Úgy lett gyerekünk, hogy az egyikünk szült! Jogilag a másik fél nem lehet a gyámja, sem szülő!

"Hát a konzervatív neveléstől igen távol áll, hogy valaki leszbikus, az akkor már át is megy liberálisnak!"

Nem valljuk magunkat liberálisnak! Konzervatív nevelést kaptunk mindketten, és ebben a szellemben szeretnénk gyermekünket is nevelni, ésszerű "határ tágítással".

"Nem kell ezt kimondani az iskolában, egyáltalán a gyerek miért tudja? Neki sem kellene tudnia."

A gyermek jelenleg 2 hónapos! Azt sem tudja, mi van! :)

Éppen ismerkedik a környezetével. :)

"és tönkreteszi egy gyerek életét!"

Amennyiben? Stabil egzisztenciával, kapcsolattal, családi háttérrel, elegendő intelligenciával és erkölcsi háttérrel rendelkezünk...

"Miért kellett nektek gyerek???"

Mert általában egy nőben felébred a vágy, hogy szeretne gyereket szülni. Családot alapítani. Velünk is ez történt. Szeretnénk egy kis csöpséget felnevelni, esélyt adni Neki a boldogságra, szebb jövőre, egy örömteli életre!

2015. febr. 2. 19:07
 28/39 anonim ***** válasza:

Hívő ember vagyok,de igen,elfogadnám.

A 4 éves gyerekem már feltette a kérdést,hogy egy lány lehet e szerelmes lányba? (honnan vette,nem tudom) így már beszélgettünk erről a témáról.

Én nem ítélkezem senki felett sem emberként,sem hívő emberként!Ismerek leszbikusokat,egytől egyig normális,rendes emberek.

2015. okt. 30. 07:44
 29/39 anonim ***** válasza:

Persze hogy elfogadnánk a kislányt, hiszen ő nem tehet róla hogy a szülei mit csinálnak az ágyban... MÉrt ne mennénk el gyerek zsúrra? Persze hogy átmehet a gyerek játszani!

Mondjuk azért inkább ne reklámozzátok a dolgot!

2015. okt. 30. 07:59
 30/39 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hát, mi pont nem "reklámozzuk" :) Nem is szégyelljük!

Ez van, ezen mi ketten, felnőttként 5 év távlatában nem tudunk változtatni, nem is akarunk :)

Csupán arról van szó, hogy gyermekünknek szeretnénk egy egészséges, stabil önképet (ha magától "kifejlődne").

Nem fogunk mellé beszélni, vagy butusnak nézni egy gyermeket, ha kérdez. Lesznek biztosan olyan témák is, amihez még kicsi lesz pl. 5 évesen. Akkor biztosan azt fogom mondani, hogy ha kicsit nagyobb leszel, elmagyarázom...

Nehéz a mérleg "nyelvét" megtalálni, a közép utat. De törekszünk rá. :) Jelenleg a Kislányunk 10 hónapos, és hát, igen, már elemében van :D

2015. nov. 3. 22:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!