Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szerintetek mikor engedjem...

Szerintetek mikor engedjem suliba?

Figyelt kérdés
Kisfiam április 29én született. (Igaz még csak 5éves tehát később lesz aktuális) Szerintetek 6év4hónaposan vagy 7év4hónaposan lenne jobb sulit kezdeni. Értelmes gyerek,csak a véleményekre lennék kíváncsi... játszon még egy évet
2014. jún. 9. 15:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Tudtommal per eve mar kotelezo betoltott hat évesen az iskola.
2014. jún. 9. 16:04
 2/13 anonim ***** válasza:
26%
6 év.
2014. jún. 9. 16:30
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Már rég nem te döntessz, de egyébként egyértelműen 6 évesen.
2014. jún. 9. 17:05
 4/13 anonim ***** válasza:
50%
Elvileg mennie kell, ha augusztus 31-ig betölti a 6-ot, tehát elvileg 6 év 4 hónaposan. Gyakorlatilag pedig nem egy ismerősöm van, akinek a gyereke 7-7,5 éves kezdett idén, vagy pedig most töltötte be a 6-ot, de marad még oviban. Szerintem ovifüggő is, gondolom, amelyik nagyon zsúfolt, ott jobban szórják ki a gyerekeket, amelyik nem annyira teltházas, ott maradhat +egy évet a gyerek. A lányom amúgy idén kezdte a sulit (szerencsére októberi, így 7 évesen), és az alapján, hogy mennyire le vannak terhelve már az elsősök is, úgy gondolom, jobb, ha 7-7,5 évesen kezd.
2014. jún. 9. 21:42
 5/13 A kérdező kommentje:

Az ismerettségi körömben minden anyuka azt intézi,hogy a gyereke később kezdje az ovit. Igen,tudom mi a törvény,de azt is tudom,hogy simán el lehet intézni,hogy maradjon még 1évet a gyerek.

Igen,kedves utolsó,pont a leterheltség miatt kérdeztem,mert úgy látom már az első osztály is elég kemény....

2014. jún. 10. 07:39
 6/13 anonim ***** válasza:
51%
Mekkora élmény lesz a gyereknek, amikor kiderül, hogy o nem mehet iskolába, mert anyuka szerint meg egy évig inkabb játszania kellene....
2014. jún. 10. 07:41
 7/13 anonim ***** válasza:
47%
én 7,5 évesen küldeném iskolába ,legtöbb gyerek még mindig 7 évesen megy csak suliba.
2014. jún. 10. 13:45
 8/13 anonim ***** válasza:
66%
Én most úgy gondolom, hogy a márciusi születésű, 3 éves fiamat 7,5 évesen szeretném majd iskolába küldeni. Nyilván ezt rengeteg dolog befolyásolja majd és tudom, hogy nagyon messze van még. Ha 6 évesen annyira zseni lesz, hogy iszonyúan unja majd az ovit, akkor persze nem fogom arra kényszeríteni, hogy még egyszer járja a nagycsoportot, de ha egy átlagos 6 éves lesz, aki szeret játszani, szaladgálni, és utál 45 percen keresztül egy helyben ülni és koncentrálni, akkor inkább maradjon még egy évet. Lányomék osztályában a legfiatalabb kislány februárban töltötte a 7-et, az utána következő már őszi születésű, és sok tölötte mostanában a 8-at. De ismerek olyan 2. osztálos kisfiút, aki még csak nyár végén lesz 8 éves, 2 éve korengedménnyel ment suliba (akkor még május 31 volt a határ), mert nagyon utálta az ovit, tudásban pedig előrébb járt a kortársainál. Az iskolában kitűnő tanuló, sorra nyeri a versenyeket. Szóval ezt a döntést legjobb a gyerekre szabottan meghozni. Régebben (míg nem volt iskolás a lányom), úgy gondoltam, hogy az a jó, ha 6 évesen kezdi valaki a sulit, miután végig csináltunk egy évet, változott a véleményem. :) (4-es voltam)
2014. jún. 10. 13:46
 9/13 A kérdező kommentje:
Koszonom kedves utoso,en is hasonlokeppen gondolom
2014. jún. 10. 14:31
 10/13 anonim ***** válasza:

az enyém 2008 nov-i és megy suliba! neki én is és a pszichológus csapat is kifejezetten javasolta ő ennyire "nagy" de unokatesónak aki évvesztes is még 7évesen sem mehetett 8 évesen kezdte szóval totál gyerekfüggő ki mikor kész rá, az enyém már egy éve iskolatáskáért visított nyáron, idén jött egy "véletlen" hogy rátaláltam hogy kérhető előbb mehessen és azóta kiscserélték imádja hogy sulis lesz. tanulni akar...ez van, nem akartam siettetni de egyszerűen ez a gyerek ilyen

a kiscsoportot ismételtettem mert gondoltam úgyis évvesztes ehhez képest most az első kiscsoportosokkal megy suliba középsőből, nem így volt tervezve de a gyerek igényei alakították, sztem figyeld a gyereket és az alapján dönts, de az életkor legyen a fontos

2014. jún. 15. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!