Mit csináljak, most tudtam meg, hogy szeptembertől nem lesz angol a suliban, helyette németet tanítanak,4. be menne a kisfiam, engedjem a németet? Vagy vigyem át másik suliba ahol van angol nyelv!
A német nyelv után pikkpakk meg tud tanulni angolul is. Az angol után kicsit nehezebb lesz neki a német.
Én javaslom, hogy tanuljon most németet, majd középsuliban pedig fel tudja venni hozzá az angolt is.
Egyetertek a 2. valaszoloval, tapasztalatbol irom, hogy nemet utan az angol sokkal konnyebb, mint angol utan a nemet.
Egy nyelvtanar
Én voltam a második válaszoló, még egy dolgot megjegyeznék:
Ha a gyermeked első nyelvként angolt tanul, előfordulhat, hogy "elégedett" lesz magával, és azt mondja, hogy angolul mindenhol megértik. Azonban, ha németet tanul, lehet, hogy "haragudni fog rád", mert nem tud "presztízskérdést" csinálni a dologból, de motiválva lesz, hogy angolul is megtanuljon. Mert az "snassz", hogy ő németül beszél. Legalábbis nekem ez a nagyvilági tapasztalatom. Egy angolul beszélő diákot nehezebben veszel rá plusz nyelvre (persze itt ezer kivétel van).
Emellett biztos, hogy nem tenne neki jót az, hogy három év után kiszakítod a környezetéből, és újra alkalmazkodnia kell. Nem fogja megbánni, ha most némettel kezd.
Mi hasonló helyzetben voltam jó pár évvel ezelőtt.
Mi azt választottuk, hogy 1 évet magán úton tanult a gyerek angolul (német alól fel volt mentve), és félévkor, valamint év végén vizsgázott angolból, ami bekerült a bizonyítványába.
5. osztálytól 8 osztályos gimibe járt, ahol már tanulhatott angolt. Második nyelve a francia lett.
Egyébként továbbra is járt külön angolra, ez nagyon hasznos volt, hogy igazán jól megtanuljon angolul.
èn aktív használója vagyok mindkét nyelvnek.
Angolul tanultam meg diákként és már nagyon sok más országban éltem rövidebb hosszabb ideig. olyan cégeknek dolgoztam ahol Európai, Kínai , dél Amerikai és Afrikai országokban voltak kollégáim. Soha nem lehetett más nyelvet csak is az angolt használani. Minden munkahelyemre az angol volt kikötés mikor német cégnek dolgoztam akkor is. Az összes német managerrel is angolul beszéltünk. Aztán a sors úgy hozta hogy a párom német akivel tökéletesen tudunk angolul beszélni, és azért kezdtem el németül tanulni mert az adott országban lakom, nehezen ment a német tanulás mert itt Németországban az angollal simán elvagyok, még a postán is megértenek az összes német barátunk jól beszél angolul. De megtanultam hogy a párom nagyijával is tudjak besszélgetni.
Ha magyarországon élnék én elsösórban az angolt tanítattnám a gyerekeimnek és talán második nyelvnek a németet, franciát, olaszt.
Ha tényleg fontos neked ez a kérdés akkor az én véleményem az amit itt valaki leírt hogy járasd magán tanárhoz addig amíg az iskolának megint lesz pénze angol tanárra.
az angol meg könnyebb is mert a tv-böl internetröl ragadnak rád a szavak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!