Komolyan megtehetik, hogy csak a körzeti suliba vegyék fel a gyerekeket idén?
Szabad iskolavalasztas van, ez igaz. Az iskolanak viszont kotelessege minden korzetbe tartozo gyereknek helyet biztositani. Tehat ha van 150 ferohely es 146 korzetbe tartozo gyereke -aki jelentkezett az adott intezmenybe- akkor osszesen 4 nem korzetes gyerek veheto oda fel.
A jogszabaly a korzeteseket vedi.
Nem mondtam, hogy én ezt csinálnám, csak azt, hogy ez is egy lehetőség. És nem azért mert "szupernek" tartom, hanem azért, mert belegondoltam Kérdező helyzetébe. Tudom milyen az, több helyre hordani a gyerekeket, és nem annyira klassz.
És jelen esetben xar a jogszabály, ugyanis lehet hogy a körzetesek előnyben vannak, de ki kéne térni arra, hogy a testvéreket felvegyék azonos helyre, akkor is, ha közben már nem körzetesek, és erről Kérdező meg más anyukák sem tehetnek, akik hasonló szituban vannak.
És igazából azt is megértem, ha egy választott "jobb" suliba akarja járatni a gyerekét.
Én is szeretném a lehető legjobbat kiválasztani, mert nem mindegy, hogy hol tölt el éveket a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!