Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Jogos a felháborodásunk, hogy...

Jogos a felháborodásunk, hogy előírják, milyen márkájú tanszereket vegyünk? Lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nógrád megye, egy kis falu, katolikus iskola. Majdnem minden család hátrányos helyzetű, részesül rendszeres gyermekvédelmiben. Pénze nem igazán van a legtöbb embernek. Munkahely nem nagyon van.

Ebbe a katolikus iskolába fog járni 12 gyermek első osztályba, köztük az enyém is. Nem rég megkaptunk egy listát, hogy mik kellenek a suliba..ez rendben lenne, de oda van írva milyen márka kell.

Én nem voltam rest, helyi írószer, durván 50-55ezer ft lenne. Viszont Tesco, Auchan, Lidl akciós termékekből 15-20 ezer ft-ból maximum kijönne, táskával együtt, tolltartóval, tornacuccal.

Szerintetek megteheti egy iskola, hogy megjelöli a márkát? Hiszen nem tudhatja, kinek mennyi pénze van, és nem valószínű, hogy ez belefér mindenkinek.

Csütörtökön lesz szülői, de a szülők nagy többsége fel van háborodva. Előre félek odamenni.

Mit gondoltok?

2013. aug. 12. 14:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
A táska és tolltartó márkáját én se értem, ha a formáját ok, de márkáját?
2013. aug. 12. 15:16
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántáskép de azt írod a fél falu munkanélküli és nem tudjátok megoldani az iskolába hordást?

Felváltva viszitek egymás gyerekét, ha nincs munka időből kitelik.

2013. aug. 12. 15:33
 13/33 anonim ***** válasza:
78%

lehet

de én most év végén mikor megkaptam akkor közöltem h pl dipát nem fogok venni

és pont nem érdekel h milyen márkákat irt fel a tisztelt tanerő .....

pl fehér pólója sem lesz -- minek mikor tavaly vagy 5db sulis pólót kapott a gyerek - máshova úgysem venné fel tornaórára meg pont jó lesz

spec technika csomagot sem veszek mert már nem kapni....

tavaly amit bevittem abból a felét sem használták el szal pl nem értem miért kell megint egy halom mindent bevinni.... nem is vettem meg

előbb rákérdek és megnézem mi maradt tavalyról nekik

amúgy is szmk-s vagyok és pár dologban nem értünk egyet a tanerővel ....

2013. aug. 12. 15:37
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Ceruzát nekünk is előirták,azt az egyet meg is értem.

De többiből hogy milyen márka,szerintem édesmindegy,nagyjából kitapasztaltam már melyik üzlet sajátmárkásának jó a minősége,azokat veszem,akinek nem tetszik,vegyen nekünk márkásat.

De most komolyan,iskolatáskát,tornafelszerelést előirták milyen márkájú legyen?

2013. aug. 12. 16:19
 15/33 A kérdező kommentje:

A táska Herlitz kell legyen, ahogy a tolltartó, tornazsák is. A cipő pedig Decathlon-os vagy nike, adidas....

Őszintén szólva, nekünk már minden meg van, apukám vette meg, és nem márkásat. Nem szívesen dobnám ki. De ha kötik az ebet a karóhoz, természetesen megveszem.

Én mondjuk nem tudom másét elvinni, mert nekem van 7 évesem, ő kezdi a sulit, egy 6 évesem, egy 2 évesem és egy újszülöttem. Ebből a két középső hiperaktív, szóval elég reggelente rájuk figyelni, sajnos nem merek bevállalni még akár csak egy suliba indulót...

De igen, lenne, aki elvigye máshová, csak már meg voltak a felvételek, nem vennék át idén, jövőre pedig már Vácon fogunk lakni, oda fog suliba járni.

2013. aug. 12. 16:42
 16/33 anonim ***** válasza:
53%
Arra nem reagálnék, hogy két hiperaktív gyerek melle minek kellett meg egy, pláne, ha igy se nagyon van penzetek, csak annyit mondanék, hogy egyházi fenntartású iskola lévén bármit ki köthet. Ilyenkor a megszoksz vagy megszöksz között lehet választani.
2013. aug. 12. 17:00
 17/33 anonim ***** válasza:
80%
én nem venném meg
2013. aug. 12. 17:25
 18/33 anonim ***** válasza:
59%

Ezek idióták, MEG NE VEDD! Nike cipő, mikor a fél falu csóró? Márkás tolltartó? Minek? Én túléltem a gyerekkorom dinnye kinézetű tolltartóval, amit a piacon vett anya, akkor meg? A pénzkidobás netovábbja...

Amúgy én akkor se járatnám oda. Katolikusba semmiképp, és nem azért mert vallásellenes vagyok, hanem mert sehol sincs szombati tanítás, meg kötelező mise. Elveszik a gyerekek és a te idődet. Nincs sulibusz? Nálunk volt a sulinak egy mikrobusz, ami elvitte a gyerekeket a 15 km-el arrébb lévő faluból a suliba. Ha nincs akkor se kell félteni. Én 8 éves koromtól bicajjal jártam. Annyit buszozni is tud a gyerek.

2013. aug. 12. 17:46
 19/33 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ne vedd meg. Főleg, hogy jövőre úgy is másik iskolába fognak járni a gyerekek, akkor nem tök mindegy, hogy mire húzza a száját a tanító?
2013. aug. 13. 12:05
 20/33 A kérdező kommentje:

Kedves 16-os válaszoló: bár nem ide tartozik, de leírom. El vagyok kötve, így estem teherbe a mostani babával. Elvileg ez nem lehetséges, így nem gyanakodtunk babára, csak az éves rákszűrésen derült ki a bébi. Akkor már 16 hetes voltam. Szóval ezért lesz most ő. És nem írtam olyat, hogy én nem engedhetem meg magamnak a márkás cuccokat, csak igazságtalannak tartom, hogy ezt előírják. Apuka közel 100 ezer ft gyermektartást fizet havonta, ebből bőven meg tudnám venni nekik, emellett dolgozom 4 órában (még 9 hónaposan is), gyesen vagyok, a párom is keres. Jól élünk. Csak ha egyszer azt a pénzt a gyerekekre is el lehetne költeni, akkor minek?

És igazából a suliban minden napra jut egy lopási ügy (igazi roma falu, a lakosság 80% roma származású), nincs értelme, mert másoknak nem szeretnék drága dolgokat venni.

Bár ezért meg lehet kövezni.

És azt sem tartom jogosnak, hogy az egész osztályból 2 gyerek talán ha ezt megengedheti, a többi meg nézze a márkás cuccokat??? Nem csak az én lányomról szól ez a dolog, a barátnőm pl nem engedheti meg, mellette szeretnék kiállni, ezért kértem tanácsot, vélemény.

2013. aug. 13. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!