Jogos a felháborodásunk, hogy előírják, milyen márkájú tanszereket vegyünk? Lehet ellene tenni?
Sziasztok!
Nógrád megye, egy kis falu, katolikus iskola. Majdnem minden család hátrányos helyzetű, részesül rendszeres gyermekvédelmiben. Pénze nem igazán van a legtöbb embernek. Munkahely nem nagyon van.
Ebbe a katolikus iskolába fog járni 12 gyermek első osztályba, köztük az enyém is. Nem rég megkaptunk egy listát, hogy mik kellenek a suliba..ez rendben lenne, de oda van írva milyen márka kell.
Én nem voltam rest, helyi írószer, durván 50-55ezer ft lenne. Viszont Tesco, Auchan, Lidl akciós termékekből 15-20 ezer ft-ból maximum kijönne, táskával együtt, tolltartóval, tornacuccal.
Szerintetek megteheti egy iskola, hogy megjelöli a márkát? Hiszen nem tudhatja, kinek mennyi pénze van, és nem valószínű, hogy ez belefér mindenkinek.
Csütörtökön lesz szülői, de a szülők nagy többsége fel van háborodva. Előre félek odamenni.
Mit gondoltok?
Nem bántáskép de azt írod a fél falu munkanélküli és nem tudjátok megoldani az iskolába hordást?
Felváltva viszitek egymás gyerekét, ha nincs munka időből kitelik.
lehet
de én most év végén mikor megkaptam akkor közöltem h pl dipát nem fogok venni
és pont nem érdekel h milyen márkákat irt fel a tisztelt tanerő .....
pl fehér pólója sem lesz -- minek mikor tavaly vagy 5db sulis pólót kapott a gyerek - máshova úgysem venné fel tornaórára meg pont jó lesz
spec technika csomagot sem veszek mert már nem kapni....
tavaly amit bevittem abból a felét sem használták el szal pl nem értem miért kell megint egy halom mindent bevinni.... nem is vettem meg
előbb rákérdek és megnézem mi maradt tavalyról nekik
amúgy is szmk-s vagyok és pár dologban nem értünk egyet a tanerővel ....
Ceruzát nekünk is előirták,azt az egyet meg is értem.
De többiből hogy milyen márka,szerintem édesmindegy,nagyjából kitapasztaltam már melyik üzlet sajátmárkásának jó a minősége,azokat veszem,akinek nem tetszik,vegyen nekünk márkásat.
De most komolyan,iskolatáskát,tornafelszerelést előirták milyen márkájú legyen?
A táska Herlitz kell legyen, ahogy a tolltartó, tornazsák is. A cipő pedig Decathlon-os vagy nike, adidas....
Őszintén szólva, nekünk már minden meg van, apukám vette meg, és nem márkásat. Nem szívesen dobnám ki. De ha kötik az ebet a karóhoz, természetesen megveszem.
Én mondjuk nem tudom másét elvinni, mert nekem van 7 évesem, ő kezdi a sulit, egy 6 évesem, egy 2 évesem és egy újszülöttem. Ebből a két középső hiperaktív, szóval elég reggelente rájuk figyelni, sajnos nem merek bevállalni még akár csak egy suliba indulót...
De igen, lenne, aki elvigye máshová, csak már meg voltak a felvételek, nem vennék át idén, jövőre pedig már Vácon fogunk lakni, oda fog suliba járni.
Ezek idióták, MEG NE VEDD! Nike cipő, mikor a fél falu csóró? Márkás tolltartó? Minek? Én túléltem a gyerekkorom dinnye kinézetű tolltartóval, amit a piacon vett anya, akkor meg? A pénzkidobás netovábbja...
Amúgy én akkor se járatnám oda. Katolikusba semmiképp, és nem azért mert vallásellenes vagyok, hanem mert sehol sincs szombati tanítás, meg kötelező mise. Elveszik a gyerekek és a te idődet. Nincs sulibusz? Nálunk volt a sulinak egy mikrobusz, ami elvitte a gyerekeket a 15 km-el arrébb lévő faluból a suliba. Ha nincs akkor se kell félteni. Én 8 éves koromtól bicajjal jártam. Annyit buszozni is tud a gyerek.
Kedves 16-os válaszoló: bár nem ide tartozik, de leírom. El vagyok kötve, így estem teherbe a mostani babával. Elvileg ez nem lehetséges, így nem gyanakodtunk babára, csak az éves rákszűrésen derült ki a bébi. Akkor már 16 hetes voltam. Szóval ezért lesz most ő. És nem írtam olyat, hogy én nem engedhetem meg magamnak a márkás cuccokat, csak igazságtalannak tartom, hogy ezt előírják. Apuka közel 100 ezer ft gyermektartást fizet havonta, ebből bőven meg tudnám venni nekik, emellett dolgozom 4 órában (még 9 hónaposan is), gyesen vagyok, a párom is keres. Jól élünk. Csak ha egyszer azt a pénzt a gyerekekre is el lehetne költeni, akkor minek?
És igazából a suliban minden napra jut egy lopási ügy (igazi roma falu, a lakosság 80% roma származású), nincs értelme, mert másoknak nem szeretnék drága dolgokat venni.
Bár ezért meg lehet kövezni.
És azt sem tartom jogosnak, hogy az egész osztályból 2 gyerek talán ha ezt megengedheti, a többi meg nézze a márkás cuccokat??? Nem csak az én lányomról szól ez a dolog, a barátnőm pl nem engedheti meg, mellette szeretnék kiállni, ezért kértem tanácsot, vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!