Jogos a felháborodásunk, hogy előírják, milyen márkájú tanszereket vegyünk? Lehet ellene tenni?
Sziasztok!
Nógrád megye, egy kis falu, katolikus iskola. Majdnem minden család hátrányos helyzetű, részesül rendszeres gyermekvédelmiben. Pénze nem igazán van a legtöbb embernek. Munkahely nem nagyon van.
Ebbe a katolikus iskolába fog járni 12 gyermek első osztályba, köztük az enyém is. Nem rég megkaptunk egy listát, hogy mik kellenek a suliba..ez rendben lenne, de oda van írva milyen márka kell.
Én nem voltam rest, helyi írószer, durván 50-55ezer ft lenne. Viszont Tesco, Auchan, Lidl akciós termékekből 15-20 ezer ft-ból maximum kijönne, táskával együtt, tolltartóval, tornacuccal.
Szerintetek megteheti egy iskola, hogy megjelöli a márkát? Hiszen nem tudhatja, kinek mennyi pénze van, és nem valószínű, hogy ez belefér mindenkinek.
Csütörtökön lesz szülői, de a szülők nagy többsége fel van háborodva. Előre félek odamenni.
Mit gondoltok?
Az az igazság, hogy már kérdeztük, de érdemleges válasz nincs, ezért lesz most megint szülői. Mi pl 3 gyerkőccel az Auchan saját márkás 24db-os színesét vettük eddig, mióta érdekli a gyerekeket a rajzolás, de még akkor se törik a hegye, ha a 2 évesem dobálja. Szóval nem gagyi.. A füzetek közt nem látom értelmét a Herlitz mintásait venni, mert be kell kötni, tehát az nem látszik. A vonalzóból pedig ugyanúgy eltörik a nem márkás, mint a márkás. A papír az félfamentes és famentes is kell, és minőségben nem érződik a különbség. Ezért nem érti senki.
A márkás iskolatáskák, tolltartók 14-20 ezer ft között vannak, a nem márkás 4 ezer ft. Nekem világ életemben noname-s volt, sosem ment tönkre. Ráadásul a lányom nem dobálja, ő mindenre vigyáz. De a dobálástól a márkás ugyanúgy szétszakad, és év közben ha újat kell venni, azért nem mindegy, melyikből vesszük. Szerintem.
Az már csak hab a tortán, hogy havi egy szombat kötelező tanítás, és minden vasárnap kötelező mise. Mi elváltunk, apukának kéthetente láthatási joga van, amikor elviszi a lányokat, másik város, innen 30km-re, tehát ez se tudom, hogy lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!