Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megteheti a tanár,hogy az...

Megteheti a tanár,hogy az előző nap hiányzott gyermeket felelteti?

Figyelt kérdés
Tegnap a kislányom családi okok miatt hiányzott, jeleztem is az ofőnek,hogy nem lesz iskolában. Ma jött az értesítés a Krétába,hogy órai feleletre egyest kapott töriből. Ma még be tudtam menni a tanárhoz,hogy miért kellett feleltetnie mikor hiányzott. Annyi volt a válasza "be kellett volna pótolni". Bepótoltattam vele, segítettem is, de olyanokat kérdezett a tanár, amiket csak mellékesen jegyzett meg az anyaghoz, azokat még én se tudtam érdekességként elmondani. 2 hete 1 hiba egyes dolgozatot iratott ugyanez a tanàr. Más szülőnek is van vele problémája, az ofőnek is jeleztük, de utána rá röpdolgozatot iratot és most a lányom esete történt. Írásban nem szeretem az ofőt ilyennel zaklatni, de holnap jelzem neki a mai problémát, mert nem hiszem,hogy ez fair lett volna és szabályos lenne.
febr. 4. 20:23
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további normális válaszokat. Szólt a gyermekem,hogy nem volt, de nem is tanít sok osztályban, hogy ne tudná megjegyezni,hogy jé, te nem voltál tegnap. Van több teóriám miért csinálhatja, nem taglalom, csak feltételezés.

#29-es: ilyenről én nem hallottam. Nyilván,ha 2 héttel előre tudom,akkor még előbb jelzek, de ez sajnos utolsó pillanatban dőlt el,hogy aznap nem megy.

febr. 5. 17:54
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudtam ilyen szabályt(én vagyok az infós, nekünk már bent van a krétában a jegy..).

Nagyon gusztustalan húzás amúgy, mert ugyan az év végi jegy nem számít bele a felvételibe, de szóbelire kérnek krétamásolatot, és elég rosszul néz ki benne egyes jegy egy hatosztályos felvételinél.. Mondjuk erős suliban már a négyes is rosszul néz ki, de egyesnél kb elkaszálják a szóbelin. Nagyon sajnálom.

febr. 5. 19:39
 33/37 A kérdező kommentje:
Pont ezért aggódok mi lenne. Nem világverő gimiről van szó, de nem a legaljáról. Bírná a tempót, sport miatt is választottuk a gimit, látásból van is onnan ismerős, jó hírű. Nem lesz benyomva a gimibe, meg talán a szóbelin meglàtnák,hogy az az egyes nem azért lesz,mert annyira rossz tanuló lenne. Holnap lesz megint törije, kíváncsi vagyok milyen lesz a tanár is.
febr. 5. 20:16
 34/37 anonim ***** válasza:
75%

"A tanàr nem szereti a NAT-os tankönyvet, többnyire régi tankönyvekből oktat és keveset emel át a NAT-ból. Amit ő órán elmond van,hogy benne sincs a tankönyvben, hiába nyálazom át én is."

Akkor diktálja le a füzetbe. Ha nem diktálta le, akkor lóf... a seggébe. Aki ott volt órán, attól se követelheti, hogy minden mellékmondatát szó szerint idézze másnap a diákja. Mert úgy látom, ő kb. ezt várná el.

Kérdező, ez a tanár egy szadista, személyiségzavaros alak. Élvezi a hatalmát, élvezi, hogy rettegnek a diákjai tőle, élvezi, hogy keserűséget okozhat másoknak. Sajnos vannak ilyen emberek, és néha pont hatalmi pozícióban.

febr. 5. 21:31
 35/37 anonim ***** válasza:

Óràn jegyzetelni kell, szokták mondani, hogy “ezt mindenképp írjátok”.

Szerintem azt hitte, hogy a gyerek a felelést akarja megúszni talán, és bosszút áll.

febr. 6. 03:41
 36/37 anonim ***** válasza:
Vannak gonosz tanárok sajnos ;( a miénk szörnyű volt, ugyanezt csinálta. Mindenki rettegett töle, utáltuk a törit :( bármennyit tanultam olyanokat kerdezett ha akart h nem tudtam rá válaszolni. Szerencsére nem ez határozta meg az életemet. Sajnos igen beleszámit a gimibe, reméljük nem ezen fog mulni nektek! Én most hasonló gonddal küszködök. Kisfiam folyamatosan 90%-os dolgozatokat ír (elsős) de a tanárnéni jol megfeleltet adott félévkor. Tudom h még csak elsős de tényleg ilyen szigiruan kell venni? 90% egy 7 éves kisgyereknél nagyon jó. Simán adhatna kiválot is neki de már úgy pontozza mintha felsős lenne. Meg 100 pontos dogakat irat velük....
ma 14:05
 37/37 anonim ***** válasza:

Aztán csodálkoznak, hogy a magyar gyerek utálja az iskolát, utálja a tanulást, utálja az ismeretszerzést.

Olvastam itt olyat is, hogy a család kiköltözött (munka miatt) Németországba, és az ottani iskolarendszerben a gyerek egyszerűen kivirult, hogy nem arra kíváncsiak mit nem tud, nem stresszelik stb.

De még ha lenne eredménye! Ehhez képest a magyar oktatás színvonala egyre lejjebb csúszik, erre főként felsőoktatásban dolgozók nagyon panaszkodnak.

Vagyis sok munkával, sok szenvedéssel keveset sikerült a diákoknak megtanítani, miközben nyugaton mindez pont fordítva van. De a politikusaink még mindig nem jöttek rá erre - meg a magyar nép se, hogy el kéne zavarni azokat, akik ilyen ostobán végzik a munkájukat.

ma 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!