Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megteheti a tanár,hogy az...

Megteheti a tanár,hogy az előző nap hiányzott gyermeket felelteti?

Figyelt kérdés
Tegnap a kislányom családi okok miatt hiányzott, jeleztem is az ofőnek,hogy nem lesz iskolában. Ma jött az értesítés a Krétába,hogy órai feleletre egyest kapott töriből. Ma még be tudtam menni a tanárhoz,hogy miért kellett feleltetnie mikor hiányzott. Annyi volt a válasza "be kellett volna pótolni". Bepótoltattam vele, segítettem is, de olyanokat kérdezett a tanár, amiket csak mellékesen jegyzett meg az anyaghoz, azokat még én se tudtam érdekességként elmondani. 2 hete 1 hiba egyes dolgozatot iratott ugyanez a tanàr. Más szülőnek is van vele problémája, az ofőnek is jeleztük, de utána rá röpdolgozatot iratot és most a lányom esete történt. Írásban nem szeretem az ofőt ilyennel zaklatni, de holnap jelzem neki a mai problémát, mert nem hiszem,hogy ez fair lett volna és szabályos lenne.
febr. 4. 20:23
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
50%

Ha munkahelyen x napon nem dolgozol, akkor nincs rendben az, hogy el legyen várva, hogy betegen/szabadnaposan végezd a munkádat. Gyereknél miért nem lehet így kezelni...?

Az viszont el van várva hogy az első nap mikor mész, már naprakész legyél, és megcsinálj mindent ami elmaradt. Tehát ennyi erővel aznap feleltethetik is a gyereket.

febr. 5. 05:13
 22/37 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk heti két töri van áltánosban, és nem nagyon szokták egymás utáni napra tenni.
febr. 5. 05:29
 23/37 anonim ***** válasza:
57%

Én is most kerültem ilyen helyzetbe. A gyerekem az elmúlt 3 órán hiányzott infóból, amiből heti egy van. Betegség miatt nyilván, de nem csak azokon a napokon, három hétig majdnem egyhuzamban. Egy-egy napra bevittem, de mindig visszaesett. Én nem értek hozzá, nem tudom neki megtanítani, fizetős programon dolgoznak, még csak nem is könyvből. Annyit tudtam tenni, hogy levetítettem egy videót neki, youtubeon találtam, ami arról szól, hogyan kell elkészíteni az órai munkákat.. Tegnap ment először, jelezte, hogy sosem látta kinyitva a programot és beteg volt, a tanár megcsinálta helyette és négyest adott rá(lol:D), szinte mindenkinek ötös lett.

Egyébként a gyerekem jó ebből a tárgyból, meg szereti is, és el tudja sajátítani, ha tanítják. Írtam, hogy had javíthasson, a héten megtanítanom neki délutánonként, illetve hétvégén következő hétre és nem tartom fairnek(bár ezt így nem írtam, de azért elég durva.. már csak az lenne durvább, ha mondjuk kimarad tesiből a kézenállás 3 hétig, és elvárnák, hogy tudja, aznapra, mire megy, hát én hogyan tanítsak ilyesmit?), és kérem a tanár vegye számításba azt, amit fentebb is írtam.

Még nem érkezett válasz, de nagyon ledöbbentem. A tiétek is ilyen.. ha jól értem a betegség napján volt töri, és csak abból az anyagból feleltette? "miket csak mellékesen jegyzett meg az anyaghoz, azokat még én se tudtam érdekességként elmondani." Gondolom felsős és jegyzetelni kell, el kell kérni másoktól a pótláshoz.

Nagyon sok erős iskolában vannak "piros betűs" évszámok/fogalmak töriből, nekem sem jött be, sok halálfelelést csinált a tanár, kihívott 5 gyereket, kérdezte sorba az évszámokat, és ha nem tudtál egyet, leültetett egyesre és a következőnek kellett mondania, ha az se tudta, akkor az is egyes. Szadista tanárok az ilyenek, bénácskák voltak gimiben és most örülnek a hatalomnak.

Nálunk az infós elvileg rendes és vicces a gyerek szerint, nem tudta megmondani most miért volt ez, másoknak szokta engedni a hiányzásos részt később pótolni. Tippem van, de remélem nem így van, csak jegyet szeretett volna adni neki.

febr. 5. 06:07
 24/37 A kérdező kommentje:

Jézusom, nem nézek fel fél napig, és ILYEN válaszok jönnek. Leírtam,hogy PÓTOLTUK. Már haza fele úton is elkezdtük a pótlást. Gyógypedagógus vagyok, járok az iskolába fejleszteni ezért is tudtam beszélni a tanárral, de egy második egyes után (mert persze az egy hiba egyesnél lett hibája, így egyese is) szerintem jogosan érdeklődhetek mi történt a gyerekemmel.

A mi sulinkban a második félévben 3 töri van és részmunkaidős a tanár, így tudták megoldani, hogy hétfő-kedd-csütörtök a tanàr munkanapja.

A tanàr nem szereti a NAT-os tankönyvet, többnyire régi tankönyvekből oktat és keveset emel át a NAT-ból. Amit ő órán elmond van,hogy benne sincs a tankönyvben, hiába nyálazom át én is. Jó voltam régen töriből, próbálok érdekességeket mondani én is a gyerekemnek, de minden nekem se juthat eszembe.

Hatodikos gyerekről van szó, akinek beleszámítana az idei jegy a továbbtanulásába, mert hatosztályos gimibe szeretnénk beiratni. Amúgy sem rossz tanuló, informatikából négyes és természetismeretből is, de màr a töri lassan négyes sem lesz,ha ilyeneket csinál a tanár. Más szülő is panaszkodott pl. felelésnél, hogy a gyerekénél addig kérdez a tanàr, míg valamire nem tudja a választ, azzal is lehúzva a jobb jegyet. Nem csak én panaszkodtam és nem csak én kerestem fel az ofőt,hanem közösen tettük meg, mert ha erre szabály nincs is, emberileg, sőt pedagógusként ilyet nem tehetne (de csak lehet én vagyok lelkiismeretes pedagógus és nem szivatom a diákjaimat).

Családi ok volt,hogy apukám kórházba került még pénteken, hétfőn tudtunk hazajönni. Így is sokk volt neki,hogy egy ilyen hétvége után még az a legfontosabb nekem,hogy pótoljak vele...

febr. 5. 07:51
 25/37 anonim ***** válasza:
#22 a lányoméknál pont kedden és szerdán van
febr. 5. 08:18
 26/37 anonim ***** válasza:
66%
#10 És nem volt egy tökös szülő sem, aki közölte volna a tanárral, hogy qrvára 0 beleszólása van abba, hogy a gyerek hova megy iskola után? Mert pl anyám ezzel indított volna, ahogy én is azonnal pofánröhögném akármelyik tanárát a fiamnak, ha ilyesmivel jönne. Persze, 2025-ben már nem téma, mert fél perc alatt át lehet dobni a leckét pl messengeren, de anno nálatok milyen jó lehetett, ha a hiányzó gyerek "tanulótársa" a város másik végén lakott, vagy akár vidéki volt, aztán csóri amiatt ért egész héten 2-3 órával később haza, mert el kellett vinnie a leckét a másiknak. Röhej, ha erre senki nem mondta azt a tanárnak, hogy menjen a jó édes anyjába.
febr. 5. 09:03
 27/37 Andi0318 ***** válasza:
11%
Én azt nem értem, hogy ha pl kedden nem volt suliba csak, és szerdán volt már, és töri is, akkor, gondolom, kedden nem volt óra? Csak mert én azt nem értem, ha valóban 0 volt, ami elhangzott a feleleten, akkor miért nem tudta az anyagot, azért egy nap nem a világ. Nálunk is, írják az anyagot, nem használják a könyvet, de ha pl a fiamat feleltetné a tanár, lehet nem lenne ötös, de négyesre biztos hozná. Az a kérdés, hogy zajlott a feleltetés, mennyit tudott, mi történt. Én fogadóórát kérnék, az biztos, ha igazságtalan volt az értékekés. Pláne, ha az anyagot tudta a gyerek, márpedig egy nap miatt kellett volna tudnia.. szóval nekem ez az egész kicsit fura.
febr. 5. 09:11
 28/37 anonim ***** válasza:
60%

Én se értem, hogy miért véditek a tanárt, pedig pedagógus vagyok. Igen, megteheti, de attól még gusztustalan. A "családi ok", azért van, mert szabadon lehet bármi fedőneve. Mi az, hogy nézzék el, ha a nagymama temetése, ha meg koncert utáni pihenés, azt ne?🙄 Mi van, ha egész napos program? Vagy nem temetés volt, hanem aznap halt meg a nagymama? Lehet fizikai vagy lelki ok is, hogy nem tudott tanulni. Tegyük fel, hogy aznap volt 6 órája, amiből csak 4 tanulós. Akkor a pótlás minimum 4 óra, amit szerintetek aznap kellett volna megcsinálni. Akkor sok értelme volt nem menni, ha otthon ugyanazt csinálja.

Simán el tudom képzelni magamról, hogy feleltetem, mert tököm se tudja, hogy előző nap ki volt, meg ki nem az x osztályból. De ha szól, hogy nem volt, hívok mást. Itt biztosan nem ez történt, hisz utólag megmondta, hogy pótolni kellett volna, szóval direkt szívatás.

febr. 5. 09:17
 29/37 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk alapból úgy lehet kikérni vagy előbb elhozni a gyereket, hogy ki kell tölteni egy papírt amin aláírod, hogy a másnapra való felkészítésről gomdoskodsz
febr. 5. 09:25
 30/37 anonim ***** válasza:
85%
Nem teheti meg. Hiányzás után annyi időt kell adni a pótlásra, amennyit hiányzott. Az év végi jegy már nem fog számítani a hatosztályos felvételibe.
febr. 5. 10:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!