Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megteheti a tanár,hogy az...

Megteheti a tanár,hogy az előző nap hiányzott gyermeket felelteti?

Figyelt kérdés
Tegnap a kislányom családi okok miatt hiányzott, jeleztem is az ofőnek,hogy nem lesz iskolában. Ma jött az értesítés a Krétába,hogy órai feleletre egyest kapott töriből. Ma még be tudtam menni a tanárhoz,hogy miért kellett feleltetnie mikor hiányzott. Annyi volt a válasza "be kellett volna pótolni". Bepótoltattam vele, segítettem is, de olyanokat kérdezett a tanár, amiket csak mellékesen jegyzett meg az anyaghoz, azokat még én se tudtam érdekességként elmondani. 2 hete 1 hiba egyes dolgozatot iratott ugyanez a tanàr. Más szülőnek is van vele problémája, az ofőnek is jeleztük, de utána rá röpdolgozatot iratot és most a lányom esete történt. Írásban nem szeretem az ofőt ilyennel zaklatni, de holnap jelzem neki a mai problémát, mert nem hiszem,hogy ez fair lett volna és szabályos lenne.
tegnap 20:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
66%
Az élet kegyetlen.
tegnap 20:30
 2/20 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem ebben nincs semmi szabálytalan, nem fair, stb...

Ha beteg, pótolni kell. Nem 2 hét múlva, hanem az első napra amikor újra megy.

tegnap 20:31
 3/20 anonim ***** válasza:
71%
Nem lehet, hogy az ominózus családi ok nem tetszett a tanárnak és direkt szivatta szegény gyereket?
tegnap 20:37
 4/20 anonim ***** válasza:
62%
Miért ne feleltethetné? Töriből ráadásul erősen egymásra épül egy-egy lecke. Minket anno komplett anyagrészekből feleltettek, nem csak az előző óra anyagából. Gondolom nem egy hónapja hiányzik.
tegnap 20:57
 5/20 anonim ***** válasza:
62%
Nekem az a fura, hogy egy ilyen miatt bementél aztán meg gyakorira írogatod. Ennél azért jobban kéne hagynod, hogy a gyereked igyekezzen boldogulni az életben. Majd szarul érzi magát az 1es miatt és legközelebb felkészülten jelenik meg az órán.
tegnap 21:02
 6/20 anonim ***** válasza:
63%
Gondolom amiből felelt nem előtte napon vették. De még, ha így is lenne nincs a tanár eljárásában semmi szabálytalan. Én a röpdolgozatot alapból elítélem, de az is egy ösztönző a folyamatos tanulásra.
tegnap 21:03
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell nézni a házirendet, hogy mit ír.

Nálunk gimibe a házirend szerint az volt, hogy annyi napod van pótolni, ahányat hiányoztál, és csak azok a napok számítanak, amelyik napon volt óra. Tehát, ha volt heti egy óránk egy tárgyból, egyszer hiányoztál, akkor a házirend szerint nem következő hétre kellett pótolni, hanem következő utánira.

Az már más kérdés, hogy ezt nem tartották, és ha panaszod volt, akkor semmit nem csináltak vele az esetek nagyrészében. Tehát, ha hétfőn nem voltál, kedden voltál suliba és szerdán feleltettek abból, amit hétfőn vettek az órán, és ezellen felszólaltál, akkor nem foglalkoztak vele.

Hosszabb hiányzás utáni első nap is, nem egy tanár bejátszotta azt, hogy akkor feleltet, osztálytársam mondta, hogy nem volt, ok, akkor felelés abból, amin még ott volt három héttel ezelőtt. Vagy lefeleltette, és úgy írta be, mintha nem a hiányzás másnapján felelt volna az illető... Szóval a feleltetős inkorrektséggel amúgy nem tudsz mit kezdeni rövid távon se.

Ha meg rendszeresen van olyan probléma, ami bizonyítható (pl ez az egy hiba egyes dolgozatok), akkor mindig írásba jelezd a panaszt, hogy nyoma legyen. Ha meg tényleg gáz a helyzet, akkor írásban jelezd, hogy fentebb fogsz menni a problémával. Ha nagyon nem tesznek semmit, egyszer eljutsz oda, hogy akkor fenntartó...

Csak kérdés, hogy ér-e annyit, mert még akkor is ott lesznek pofára osztályzott feleletek a gyerek ellen.

tegnap 21:16
 8/20 anonim ***** válasza:
32%
Furcsa, hogy mindenki véd egy ilyen egyértelműen kiégett, f*szkalap, diakgyulolo tanárt, aki valószínűleg nem csak a kérdező gyerekére pikkel, hanem az összes többire is, rajtuk éli ki a frusztrációját...és mennyi ilyen van! De gondolom, azért mernek K*csogok lenni, mert a szülők többsége úgy bólogat nekik, mint ahogy az itteni válaszolók szerint is tök okés, amiket csinál...
tegnap 21:36
 9/20 anonim ***** válasza:
39%

Miért ne lenne szabályos bármikor bárkit feleltetni? Az nem a tanár dolga, hogy tegnap mit csináltatok, ami miatt nem tudott készülni. Ha előre tudtátok, hogy program lesz, akkor a hétvégén kellett volna előre tanulni, nem utólag a tanárt hibáztatni azért, mert a gyerek nem tudja az anyagot.

Ha történelemről van szó, akkor egy felsős gyerek, el kellene kezdened kicsit kiszállni a háttérirányításból. Ha egyetemista lesz se mehetsz be a tanszékre verni az asztalt, hogy a te kicsikéd igenis tudja, csak rosszul tették fel a kérdést. Tanulja meg kezelni a kudarcot, vállalni a felelősséget, megszokni, hogy az élet nem mindig igazságos és anyuci nem tud mindent megoldani helyette.

tegnap 21:42
 10/20 anonim ***** válasza:
32%
Anno nalunk meguntak a tanarok hogy az volt a kibuvo hogy nem voltunk ott az mind1 milyen okbol. Az osztalyfonok kijelolt "tanulo tarsakat". Aki pont ott volt kutya kotelessege volt elvinni a lecket a masikhoz :)
tegnap 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!