Más általánosban is alsóban vagy 5.ben simán behúzzák a karókat ha a gyereknek az anyag se volt meg dolgozat előtt?
200%-os súlyú dolgozatot írtak már aznap mikor betegség után ment első nap suliba.
Lázas beteg volt ráadásul az anyagot az oszttársak se küldték meg a közös csopiba.(ha megküldték volna se tudom hogy készült volna betegen)
A dolgozat időpontja a krétában péntekre volt téve mégsem aznap irták meg.
Javítástra újra írni lehetőség nincs.
Nem csak közös csopibol volt kérve! Írtam ezt is.
A tanárnak megírtam a krétába hogy szeretnék javítást kérni, azt is megírtam hogy a krétában péntekre volt a dolgozat feltüntetve, és azt is hogy az anyagot sem kaptuk meg időben, és azt is, hogy betegség miatt az előtte való napokban hiányzott.
De amúgy ha adna is esélyt se tudom fel tudnánk e készülni a mostani követelmények mellett pluszba. Sorra jönnek a dogák anyagok házik aztán röpcetlik az újabb anyagokból is. Igy is rengeteg van már rajtunk.
Már nem bízom semmiben.

Igen. Pontosan ezért javaslom a személyes találkozót, ahol meg lehet beszélni ezt az egészet.
De egyébként van valami hosszú távú következménye ennek az egyesnek? Számít valahová felvételihez? Vagy ezzel most bukásra áll? És ha megbukik, mi történik? Vagy szimplán bántja az igazságérzetedet?
Dehogy áll bukásra. Olyan 4 es tanuló általában, csak így inkább 3 as.
Továbbtanulásban asszem 5.osztálytól számitanak a jegyek.
Nem az igazságérzetemmel van baj.
Hanem a 2.félévet én azzal kezdtem, hogy javitani kell. Pl kapott kegyelem 3ast is a félévibe. Az erősebb tárgyakból amolyan gyengébb.
És megbeszéltük, hogy a 2.félévben odatesszük magunkat, megteszünk minden tőlünk telhetőt, kihozzuk a legjobbat amig iskola van, utána ugyis lazitás nyári szünet, közte tavaszi meg stb, de amig tart a suli, addig tegyük magunkat oda becsülettel.
Ilyenkor még azt kell leginkább megtanulni, hogyan kell tanulni, a szorgalmat a kitartást, a hitet hogy menni fog, az időt hogy nem 1 óra alatt csinálok meg egy tárgy írasbeliszóbeli házit hanem egyre gyorsabban is menjen, rutinisabb is legyen az egész, es igaz hogy izzadós kemény munka lesz, de utána milyen jó lesz ugy a nyári szünet is, hogy megérdemelten hogy elvégeztük amit kell, megcsináltuk, megtettünk mindent és siker.
Aztán ezzel szemben meg a valóság: épphogy kezdődik a 2.félév, zuhanórepülés lefelé. Kb nekem egy sokk. De még azt se látom hogyan javítjuk ki.(mégha adna is rá a tanár erre esélyt)
Nem előre léptünk hanem hátra.
A személyes találkozónak hogy ígérgetek a tanárnak mindent össze vissza hogy de tanulunj felzárkózunk behozzuk a lemaradást, meg jártatom üresbe magam, semmi ertelmét nem latom. A tanár arra kiváncsi, amit leteszünk az asztalra.

Én nem tudok, hogy lehet a kérdezőt csesztetni azzal, hogy mert a beteg gyereke nem tanult, mert utolsó nap nen volt már lazas, stb.
Bakker, én nagyon ritkán vagyok beteg, de most szintén elkaptam egy ilyen lázas betegséget, konkrétan az ágyból alig bírtam felkelni, hánytam, szédültem, nem bírtam enni sem, és ja, lehet, hogy a végére már nem volt lázam, de annyira legyengültem fizikailag, hogy 2-3 ap kellett még, mire összeszedtem magam. Biztos nem tudtam volna tanulnj, hiába múlt el a láz.

Ezen nem tudom, lehet-e változtani már, hogy beírta. De a jövőre tekintve: nem lehet megkérni a tanárt, hogy a házit tegye fel krétába ? (nálunk felrakják mindig, minden tanár) Meg rögzítik, melyik anyagot vették az adott órán, csak az anyag neve van fent, de abból kitudjátok keresni, hogy nagyjából miket kell megtanulni belőle. Vastagon szedett, fogalmak, szabályok stb.
Bepótolni bekell, ha már kicsit jobban van, hogy ne gyűljön fel sok plusz amikor megy, akkor az aktuális anyag is, de ha nagyon beteg ez baromira nem egyszerű, max az utolsó napokon amikor már javult annyit, hogy lassan mehet. Kérdezz rá, hogy írhat-e javítót, mert beteg volt, vagy feleltesse le belőle, azzal valamennyire tud javítani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!