Mit szólnál ha kiderülne az általános iskolás gyereked tanárjáról, hogy szabadidő híján a párjával, vagy az anyjával javíttatja a dolgozatokat?
Megoldókulcs alapján. Ő meg csak aláírja.
Angol-Töri szakos tanár. Az anyja is töritanár volt, a párja pedig beszél angolul. Ez szabályos?
Mi ezzel a probléma?
Átnézi és aláírja. Az esetleges tévedésért ő a felelős.
Habár megoldókulcs alapján bármely érettségizett, intelligens embernek ki kell tudnia javítani. Akkor is, ha egészen más képzettsége van.
Kérdező, téged ez miért zavar? Szimpla sz...keverő vagy!
Én is javítottam annakidején apám tanítványainak dolgozatait, a nulla pontosokat kellett áthúzni, és leírni, hogy nulla.
Szerintem nagyon etikátlan volt, láttam a nevüket, meg minden, ha okostelefonos idő lett volna, lehet le is fotózok egy-egy vicces választ(bár ez közgáz volt).
Jelenleg szülőként azért nem tetszene, mert nem tudják ezek az emberek, melyik gyereknek milyen könnyítés jár például a dolgozatokban, sok btmnes, snis gyerek van, akinek jár ilyesmi. Őket hogy pontozza le, vagy teljesen hidegen hagyja? Amennyiben van hozzáférése a szülőnek ezek után a dolgozathoz, tehát a nap végén hazaküldené a gyerekkel, én pedig átnézhetném, és ha bajom van a pontozással, felkereshetném, tehát erre nyitott, akkor itt nem lenne gond, de ha nincs ideje ilyesmivel foglalkozni, biztos nem akar szülőt sem látni, aki pluszpontot/hibát talált a javításban, vagy észrevenné, hogy nem voltak tekintettel a gyerekének megítélt könnyítésekre..
A tanár hajlandó magyarázgatni, miért annyi pontot adott? Amúgy sok jobbfej tanár szokott fél megoldásokra fél pontot adni, akkor is, ha a javítókulcs szerint az nulla, de "típushibát" is máshogy vesznek.. Szóval szerintem azért rutint-jószándékot is kíván a munka, de annyiban jó is, hogy a kiskedvencek nem fognak kitűnni, ugyanolyan elbírálást kapnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!