Max. fél éves baba mellett milyen arányban végeztetek házimunkát?
Mindkét nemre adtam meg válaszokat, az egyszerűség kedvéért férj/feleség megnevezéssel, de ha nem vagytok házasok, akkor értsétek a megfelelő nemet magatokra.
Szöveges tapasztalatokat is örömmel olvasok.
Az otthon végzett munkáról (nem home office) kérdezek, beleértve a baba ellátásával kapcsolatos olyan gondozási feladatokat is, amiket mindkét szülő el tud látni (kb. a szoptatáson kívül bármi).
Ha jó napja volt a picinek akkor kb eltudtam mosogatni, és megtudtam főzni.
Nekünk még volt + ban a lányunk segítségnek, ő felnőtt heti 1x az apjával megcsinálták a nyogyobb takarítást.
Nekem mered a mosás de 4 felnőtt(2 felnőtt gyerekünk is van) +a kicsi, néhe 3 napig n csinálok mást csak mosok, hajtogatok pakolok, és kivasalom a kicsi cuccát.
Férjem sokat dolgozik. Reggeltől estig.
En vagyok itthon a 2 gyerekkel. (4 hónapos a kicsi, 3 éves a nagy)
Simán főzök kinden nap és rend is van.
Sosem esett nehezemre.
Pedig szerintem általános, hogy 100-80% nő 20-0% férfi...
Én nem szeretek másokat kiszolgálni, mások után pakolni. Ezt tudja itthon mindenki. De nem tudok mit csinálni, ha a férjem napi 3 órát van itthon érdemben, ami nem evés-fürdés vagy alvás.. Azt a 3 órát nem fogom neki beosztani, hogy ugyan már mosson ki vagy főzzön meg..
Ettől függetlenül utálom ezt az arányt :D
Apuka sokat dolgozik,amikor itthon van nem nyaggatom.Én megcsinálom amit tudok,ő általában magától beszáll segíteni.
Porszívóz,meg-be ágyaz,felveszi a babát,lemegy a boltba,leviszi a kutyát,ritkán de főz is valami egyszerűbbet (bolognai,carbonara,tejszínes csirke,ilyesmik)
Tedd mellre.
A férfi megszűnt létezni, már csak úgy beszél róla a párja, h apuka 🤣🤣🤣
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!