Mit szólnál ha kiderülne az általános iskolás gyereked tanárjáról, hogy szabadidő híján a párjával, vagy az anyjával javíttatja a dolgozatokat?
Megoldókulcs alapján. Ő meg csak aláírja.
Angol-Töri szakos tanár. Az anyja is töritanár volt, a párja pedig beszél angolul. Ez szabályos?
Attól függ milyen dolgozat. Ha ki lehet javítani megoldókulcs alapján, tehát pl. csak egy jó megoldás van, miért ne?
Amikor én tanár voltam és javítottuk a magyar felvételiket, a főnök a kezünkbe nyomta írásbeli után, és azt mondta addig haza sem mehetünk, amíg ezt ki nem javítottuk. Aztán beült oda a töritanár meg az angoltanár, és négyen javítottuk. Megoldókulcs alapján nem egy agysebészet. Ha kérdés volt, vagy elakadt valamelyik kollégám, akkor segítettem, és a végén én írtam alá.
Az sni-s és btm-es gyerekhez meg még annyit, hogy nekem mindkét gyerekem sni-s. Ki van nekik írva, hogy több idő jár(na) (vagy ha nem megoldható, akkor kevesebb feladat). A lányomat elvileg csak szóban lehetne feleltetni, ha megoldható (persze, hogy nem az). Matekórán számológép.
Elmondjam hányszor kapott többlet időt? Egyszer. Vagyis a tanár azt mondta, hogy neki az utolsó két feladatot nem kell megoldania. Aztán a pontozásnál ezt már nem vette figyelembe, így hármast kapott. Amikor szóltam a szemembe letagadta az egészet, ő nem mondta a gyereknek, hogy nem kell megoldania. Ráadásul ő nem ad többlet időt, amikor a gyereknek abból áll a dolgozat, hogy az ablakon bámul kifelé. Hát, igen, erről szól a figyelemzavar. Számológépet sem engedte használni a matektanár, azt mondta, hogy ő nem ért egyet ezzel. Amikor bementem a dirihez, utána felhívott, és egy órát ordibált velem, még szülőire is bejött, és elmondta, hogy egyes szülők milyen szemetek.
A fiam soha nem kapott többlet időt. Volt olyan magyardolgozata, hogy egy 3 soros definícióból kihagyott egy szót, és nulla pontot kapott rá. Én akkor nagyon fontolgattam, hogy bemenjek szólni a tanárnak. Itt fel is tettem egy kérdést, mindenki lehülyézett, hogy mit képzelek magamról, hogy felül merem bírálni a tanárt, és a hozzám hasonló szülők miatt lesznek pályaelhagyók a tanárok. Érdekes vélemények. Végül nem mentem be, mert én is azt gondolom, hogy a gyerek megítélésén inkább csak rontottam volna, ha minden dolgozat után bemegyek.
De mit akartam ebből kihozni? Azt, hogy mindegy, hogy a tanár javít, vagy a férje, ha korrekt. A tanár is javíthat idiótán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!