Vajon jól gondoljuk mi szülők, hogy egy orrfolyós náthával menjen a gyerek iskolába?
16 vagyok.
Akkor a 0% a tanárnak szól,gondolom. Nem nekem.
Engem anyám rendszeresen elküldött náthával. Kb 12-ben hagyott magamtól dönteni a kérdésben (hát, úgy, ahogy), amikor már 19 voltam.
Nekem ezalapján az a tapasztalatom, hogy ha nagyon sokat kell orrot fújni, akkor hiába volt jó a közérzetem, mindig lemaradtam a jegyzeteléssel, délután pótolhattam a kimaradt részleteket, de cserébe az orrfújással zavartan a többi jelenlévőt.
Nos, én erre azt mondom, hogy ha folyamatosan orrfújós bajom volt, akkor nem mentem be, amikor már eldönthettem magamtól. Ha jól éreztem magam, még aznap elkértem mástól, bepótoltam, semmi baj nem volt ebből.
Egyetemen is így vagyok vele, pedig itt kb mindennel együtt három darab hiányzásom lehet félév/gyakorlati tárgy, és van olyan gyakorlatom, ahol se orvosi, se "más kötelező tárgyból pont ennek az órának az időpontjában küldtek ki kötelező gyakorlatra"(tanárszakos vagyok;))igazolást sem fogadnak el, max annyira, hogy ha pont ZH, akkor ilyen esetben engedik a pótalkalmat.
Igazából én bármilyen korú gyerek esetében azt mondanám, hogy ha az orrfújás miatt lemarad, akkor ne menjen be, ha nincs folyamatosan ilyen gondja, hogy ha nem nagyon beteg, akkor folyamatosan folyók az orra.
Gyűlöltem, mikor dőlt a takony az orromból, lüktetett tőle a fejem, de iskolába KELL menni, mert ez nem betegség, pláne ha láz sincs. Sokszor már az első órán elfogyott egy 100-as csomag zsepinek a fele, erre anyám válasza az volt, hogy mert csak egyszer fújom bele az orrom. Mert egy fújástól is teljesen elázott... Aztán meg napközben szárítgattam a taknyos zsebkendőket, hogy kihúzzam hazáig. Meg amikor a füzet fölé hajoltam írni, aztán csöpögött a füzetbe az orrom... És persze ott volt még a torna óra, amin kötelező volt részt venned, hiába kérted az igazgatótól, hogy beteg vagy, hadd ne kelljen ugrándozni, futkározni, az volt a válasz, hogy a többi órán részt veszel, akkor azon is részt fogsz. Bár apám 38.8 lázzal is elzavart volna iskolába, mert az csak hőemelkedés, nem láz.
Sose értettem az ilyen szülőket. Kisfiam márciusban lesz 5 éves. Ha két percenként folyt az orra, akkor sose vittem bölcsibe, oviba sem és iskolába se fogom.
Persze, hogy menjen suliba.
Amíg nem kába vagy csak feküdni tud, annnyira beteg, addig menjen be.
És dolgozol vmit? Hogy tolerálja a munkahelyed, hogy az év negyedét/harmadát/felét táppénzen töltöd? Vagy vki eltart?
Nathaval megy suliba
De a lanyomnak max folyik az ora 2 napig es ennyi.
Szabaly h szol a pajtasoknak es nem olelkeznek meg hasonlo
Mas nathaval 40 fokos lazat produlak az maradjon otthon. Vagy ha rosszul erzi magat vagy hasonlo...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!