Vajon jól gondoljuk mi szülők, hogy egy orrfolyós náthával menjen a gyerek iskolába?
Iskolában már nem foglalkoznak egy náthával.
Nekünk még a legelső szülőin első osztályban azt mondták, hogy néthéval ők is bemennek tanítani, elég képmutató lenne azt várniuk, hogy a gyerekek meg maradjanak otthon.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__129..
Ugyanazt tudom válaszolni, amit a másik ilyen kérdésre is.
Nem feltétlenül. Ha rosszul van, állandóan folyik az orra, eldugul, nem kap rendesen levegőt, gyenge, levert, akkor semmiképp.
Szerintem jobb, ha otthon marad pár napot, pihen, teázik, stb. Akkor pár nap alatt elmúlhat.
Ha rosszul van és mégis megy iskolába, akkor a gyógyulás is lassabb lehet.
Ha nincs hőemelkedése, akkor nálunk is mennének.
Nyilván, ha nem javul, és netán köhögés is jön melléje vagy hőemelkedés, akkor orvoshoz fordulnánk.
Mit értesz az alatt, hogy folyik az orra?
A lányomnak volt, hogy úgy folyt, hogy vörösre volt dörzsölve az orra a sok zsebkendőtől, messziről ordított, hogy nincs jól. És csak az orra folyt, más baja nem volt. Ő ment volna iskolába, mert náluk is fenyegetőznek a tanárok.
Én meg azt gondolom, hogy se a gyereknek, se a közösségnek nem jó, ha betegen bemegy. Nem tud koncentrálni, nehezebben gyógyul, továbbfertőzi a többieket. Amúgy meg mi az a nagyon fontos esemény, amiről lemaradna az iskolában?! Mi fontosabb, mint az egészség?
6 igen ez is szempont.
A fiamnak is hasonló vörös az orra, és nagyon folyik neki de menni is akart, és más baja nincs. 3-4 nap alatt jelentősen enyhül az orrfolyása.
Lányodnak is gondolom folyamatosan 100 zsepi kell, mert 5 percenként folyik? Mennyi idős amúgy mert az sem mind1, hogy felvételi, dolgozat stb van pl. Amúgy is ment volna, vagy csak félelemből ment volna csak be?
16 éves, 11. osztályos. Nálunk is mondta az ofő szülőin, hogy náthával menni kell iskolába. Én erre nem mondtam semmit. A gyerek egészsége az én felelősségem, nem az övé. Amúgy meg neki sem kéne betegen menni tanítani, ő is körbefertőzi az egész osztályt. Egyébként meg elmehet melegebb éghajlatra az a munkáltató, aki ezt elvárja. Oldják meg, én is szoktam helyettesíteni a kollégákat.
Egyébként sajnos ha hiányzik, akkor mindig rossz jegyeket kap utána, ez igaz. Van egy osztálycsoport a messengeren, ott szokták elkérni egymástól a leckét. Sajnos valami mindig kimarad. A tanárokat nem értem egyébként, ott a Kréta be lehetne írni, hogy mit vettek, mi a lecke. De nem hajlandóak rá, mindig azzal jönnek, hogy régen se volt Kréta, mégis meg tudták oldani a gyerekek. Hát igen, végülis minek is haladjunk a korral, amikor régen is éltek emberek?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!