Iskolai bántalmazás ellen mit lehetne tenni ebben a helyzetben?
Uh...:S
Esetleg valami civil szervezet? Vannak erre szakosodott szervezetek akiket be lehet hívni és tartanak felvilágosítást osztályfőnöki órán. Lényegében a felszólalásra buzdítják az elnyomottakat és próbálják úgy befolyásolni az osztályt, hogy a zaklatás nem menő.
Persze ehhez az iskola is kell, te egyedül nem fogod tudni behozni őket órára.
Nekem már nincsenek illúziuóim. Minden közösségben van szekálás. Én konkrétan acélbetétes bakanccsal full erőből sipcsonton rúgtam, akiből nagyon elegem lett. Vagy olyat karmoltam a delikvensbe, hogy 4 vérző csíkja lett. Akiket így elintéztem, azok utána nem nagyon piszkáltak.
A fiamnak azt tanácsoltam, hogy rúgja bokán, aki szekálja. Nem látványos, be lehet állítani véletlen balesetnek viszont rohadtul fáj. 4 éve balfaszkodnak a tanárok, pszichológusok, szociális munkások meg a fene tudja még kik,de az én gyerekemet ugyanúgy szekálják. A tanárnak is megmondtam már, hogy ha nem védi meg a rá bízott gyereket, akkor ő védi meg saját magát.
Mondjuk azt azért annyira nem propagálnám, hogy üssön vissza. Mármint igen, engem is bullyztak, én sem tudtam mit tenni vele, pontosan tudom, hogy az ember legszívesebben visszaütne.
De a bully tudja hogy üssön úgy, hogy fáj, de nem okoz maradandót. Aki meg a felgyülemlett haragját zúdítja a másikra, ráadásul nincs rutinja a verekedésben, az úgy taktikázik, hogy egy ütéssel leterítse a másikat, mert ha verekedésre kerül sor, alulmarad. É tavaly pont is ovlt eg yilyen eset, hogy egy zaklatott fiatal életveszélyesen visszaütött, betörte a bully fejét, mert az úgy esett, stb.... Na, és kit vett elő a rendőrség? Az ilyesfajta visszatámadás még cska nem is önvédelem sajnos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!