Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Iskolai bántalmazás ellen mit...

Iskolai bántalmazás ellen mit lehetne tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
9 éves 4. Osztályos a fiam. Ovis korában költöztünk a fővárosba vidékről és ebből kifolyólag, hogy a változást megszokja elkezdtem hordani pszichológushoz. Jelenleg is járunk, de azt érzem, hogy semmit se segít. Oviba még nem voltak magatartásbeli problémái, max túlmozgás, de a pszichiátrián kizárták az ADHD-t (voltak egyéb erre utaló jelek is). 1. Osztálytól azonban kész kínszenvedésen mentünk át, magát az iskolát a tanulást nagyon szereti, itthon önszorgalomból is rendszeresen tanul például informatikát (world, powerpoint, videó szerkesztést, rajzol, matifiket, angolozik). Iskolában sok versenyen vett részt eleinte nagyon szívesen, szakkörökre is jár. Mostanra megszűnt ez a túlmozgásos rész, de a probléma itt kezdődik, ugyanis egyre jobban nem szeret iskolába járni, az ottani magatartása teljesen ellentéte az itthoninak. Elmondása szerint a társai szekálják, csúfolják, ő erre hisztivel reagál. A pszichológussal rendszeresen tartom a kapcsolatot, de ő továbbra is csak játszik vele de fejlődés nincs, sőt az utóbbi időben csak vissza fejlődik. az iskolában pedig nem tesznek semmit, voltam bent ott is annyit mondtak jöjjön haza hamarabb és itthon tanuljon délután és ha ez sem válik be akkor váltsunk iskolát, hátha máshol majd jobb lesz, a tanító egyébként nem volt együtt működő sőt csak a problémákat sorolta fel és nem segített megoldást keresni, az igazgató javasolta ezeket a megoldásokat, ő ismeri a gyereket és látja, tudja, hogy amúgy mindent megteszek érte. Nagyon kétségbe vagyok esve mit tehetnék a gyerekért, hogy jól érezze magát, ne hisztizzen, tudja figyelmen kívül hagyni a bántást mert nagyon szeretne ebben az iskolában maradni, de szeretné ha néha az is lenne amit ő akar nem mindig az amit a többség mert ha váltunk akkor is valószínűleg át vinné ezeket a problémákat. Kértem még emellé, hogy az iskola pszichológus is beszélgessen el velük, hátha az is megoldás lehet. Nekem több ötletem nincs, de nagyon szeretnék erre megoldást találni, mivel nekem is voltak ilyen gondjaim de én elfolytottam magamba esetleg otthon ki sírtam magam, megoldást én se találtam. Féltem is mert nagyon sok olyat olvastam, hogy emiatt lettek öngyilkosok gyerekek, szerintem ez egy komoly probléma és ha valaki át ment ezen kérem írjátok le mi az ami még beválhat. A gyerekkel is sokat beszélgetek de mostamra elzárkózik a beszélgetéstől és mindenre azt mondja semmi nem válik be nem tudja levegőnek nézni őket mert igazságtalanok vele.
jan. 2. 14:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
9%

Uh...:S

Esetleg valami civil szervezet? Vannak erre szakosodott szervezetek akiket be lehet hívni és tartanak felvilágosítást osztályfőnöki órán. Lényegében a felszólalásra buzdítják az elnyomottakat és próbálják úgy befolyásolni az osztályt, hogy a zaklatás nem menő.

Persze ehhez az iskola is kell, te egyedül nem fogod tudni behozni őket órára.

jan. 2. 14:35
 2/22 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom a választ, csak egy dolog jutott eszembe. Engem is kiutaltak középiskolában, iskolát váltottam és ezerszer jobb lett a helyzetem. De amit el akarok mesélni: egyszer az osztályfőnök kihasználva, hogy nem voltam iskolában, rólam kezdett el beszélni a többieknek of órán, biztos jó akart, de rettenetes következményei lettek, még sokkal jobban szivattak miatta, úgyhogy ezt ne csinálja.
jan. 2. 14:38
 3/22 A kérdező kommentje:
Civil szervezet helyett gondoltam az iskola pszichológust akinek gondolom vannak módszerei amivel segítheti a közösség építését ez januárba lesz elvileg. Legvégső esetben váltunk, csak szeretnék mindent megtenni figyelembe véve, hogy a fiam maradni szeretne.
jan. 2. 14:46
 4/22 anonim ***** válasza:
37%

Nekem már nincsenek illúziuóim. Minden közösségben van szekálás. Én konkrétan acélbetétes bakanccsal full erőből sipcsonton rúgtam, akiből nagyon elegem lett. Vagy olyat karmoltam a delikvensbe, hogy 4 vérző csíkja lett. Akiket így elintéztem, azok utána nem nagyon piszkáltak.

A fiamnak azt tanácsoltam, hogy rúgja bokán, aki szekálja. Nem látványos, be lehet állítani véletlen balesetnek viszont rohadtul fáj. 4 éve balfaszkodnak a tanárok, pszichológusok, szociális munkások meg a fene tudja még kik,de az én gyerekemet ugyanúgy szekálják. A tanárnak is megmondtam már, hogy ha nem védi meg a rá bízott gyereket, akkor ő védi meg saját magát.

jan. 2. 14:52
 5/22 anonim ***** válasza:
24%
Sajnos ilyen a mai iskola rendszer. Keress egy jó alapítványi vagy magániskolát.
jan. 2. 15:08
 6/22 anonim ***** válasza:
94%
Azt hogy kell érteni hogy hisztizik? Az én fiamat is bántották de nem hisztizett hanem útálta az osztályt de legfőképpen a bántalmazó gyerekek.Zárkózott lett és láttam rajta hogy szenvedett
jan. 2. 16:09
 7/22 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk azt azért annyira nem propagálnám, hogy üssön vissza. Mármint igen, engem is bullyztak, én sem tudtam mit tenni vele, pontosan tudom, hogy az ember legszívesebben visszaütne.

De a bully tudja hogy üssön úgy, hogy fáj, de nem okoz maradandót. Aki meg a felgyülemlett haragját zúdítja a másikra, ráadásul nincs rutinja a verekedésben, az úgy taktikázik, hogy egy ütéssel leterítse a másikat, mert ha verekedésre kerül sor, alulmarad. É tavaly pont is ovlt eg yilyen eset, hogy egy zaklatott fiatal életveszélyesen visszaütött, betörte a bully fejét, mert az úgy esett, stb.... Na, és kit vett elő a rendőrség? Az ilyesfajta visszatámadás még cska nem is önvédelem sajnos..

jan. 2. 16:18
 8/22 anonim ***** válasza:
6%
Ne hisztizzen. Egyrészt nem 3 éves már, hogy hisztis kisgyerek legyen, másrészt csak olaj a tűzre. Mivel/miért piszkálják amugy?
jan. 2. 16:22
 9/22 A kérdező kommentje:
Nem verekedős, nem tudom mi számít nekik hisztinek ő úgy írja le, hogy le kiabálja őket, nehezen tud megnyugodni. A többieknek vicces, hogy ő kiabál és emiatt egyest kap, lány néven szólítják és direkt rossz választ adnak például egy csoportos foglalkozáson, mert tudják, hogy idegesíti és automatikusan elkezdi megoldani és elmagyarázni a saját igazát, vagy a többség szeret focizni ő pedig kidobózni és az of mindig a többség döntését veszi figyelembe és akkor ő nem játszik egyest kap, direkt fejbe dobják, azt mondják ciki a skeachers cipő (kényelmi szempontból kap olyat) mert csak a nike menő, de volt már amikor próbálta, hogy nem figyel rájuk oda és annál jobban szóltak neki miközben ő mondjuk rajzolt és emiatt kiabált rájuk. Sokszor beszéltem már vele, hogy a hiszti nem megoldás, itthon nem csinálja... A tanárai mondták, hogy lehet elfárad, mondjuk a lefekvésére időben direkt odafigyelek 9-kor alszik.
jan. 2. 17:08
 10/22 anonim ***** válasza:
18%
Megegyszer, ne hisztizzen. Soha nem fog abbamaradni a cikizés. Jól elszorakoztatja őket. Nem kell eminensnek se lennie, ha rossz megoldást mondd más, akkor rosszat mond. Nem kell magyarázni. Az meg evidens, hogy a tanár a többség döntését veszi figyelembe, magyarázd el neki, hogy nem körülötte forog a világ.
jan. 2. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!