Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tényleg olyan szörnyű az...

Tényleg olyan szörnyű az állami iskola?

Figyelt kérdés

Indulnak a nyíltnapok és az iskolanyitogatók így lassan döntenünk kell melyik iskolába szeretnénk, hogy menjen a gyerek. Oviba waldorfba jár, ami nagyon jó meg minden, de az iskolát, hát nem tudom.

Nagyon fura nekem, hogy alig haladnak meg egy csomó más dolog is. Viszont volt az iskolába készülő gyerekek szüleinek egy tájékoztató az óvodában, ahol borzalmasnak festették le az állami iskolákat, hogy ott nem törődnek a gyerekek egyéni igényeivel (nem arra gondolok, hogy alhat órán, hanem ha lemarad, vagy valamiben több segítség kell neki, vagy ha épp valamiben milyen kiemelkedő), nincs rendes átmenet az óvoda után, azonnal bedobják őket a mélyvízbe, elveszik a gyerekkorukat, siettetik, hogy felnőjenek, mindenki a telefon meg a tiktok rabja lesz, elviselhetetlenül nagy az anyagmennyiség, amit tudni kell, nincs senkire és semmire idő, a szülőket is semmibe veszik, nem lesz kíváncsi senki a véleményünkre, az van, amit a tanító mond és kész, a szülő neve kuss meg ilyenek.

Nyilván vannak problémák, ezt hallani sokszor. Na de azért a gyerekek irtózatos többsége államiba jár és hát mégis normális gyerek meg gyerekkora van én úgy látom? Meg nem lelkisérült mindneki, még ha vannak is tényleg gáz tanárok, meg hát az szinte bárhol lehet. Itt meg érdekük, hogy maradjon az ember és fizessen tovább, még akkor is, ha nagyon jót akarnak a gyerekeknek tényleg. De azért rémesen hangzik és ahogy emondják logikusan is.

Mit gondoltok, tényleg olyan tragikus a helyzet? Engem annyira elbizonytalanít, hogy most akkor hova vigyem. Biztos jól érezné magát, ha maradna, de annyit hallani, hogy nagyon lassúak és le vannak maradva és ha valamiért váltani kell, akkor nagyon megszívja a gyerek. Legkésőbb nyolcadikban, attól tartok. Erre az a válasz, hogy igaz, hogy lassabb, de alaposabb és nem veszi el a kedvüket, így szívesen fognak tanulni és mindenre jobban emlékeznek. Na jó, de kevesebb anyagból az talán nem akkora teljesítmény…

okt. 15. 15:37
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Tanítót válassz, ne iskolát!

Az első 4 évben szinte csak ő lesz velük, nagyon nem mindegy! Jónevű iskolában is lehet (sajnos) alkalmatlan, kiégett, idegbeteg stb. tanító és sima államiban is lelkiismeretes, gyermek szerető, igazi pedagógus!

okt. 16. 11:15
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

Bírom, hogy mindig lepontozzák a waldorfos tapasztalaimat, bárhova írom, de más, ha ugyanazt írja, az fel van pontozva, pedig az enyém televan konkrétumokkal.

Egyébként a jó iskola az, ahol a tanárok zöme jó, és jó tanár akkor marad valahol hosszabb ideig, ha megfelelő környezetet és lehetőségeket biztosítanak számára(pl sutyiban mozaikos könyvekből tanulnak).

Nekem nagyon jó áltsulis élményeim voltak egyébként, mert a miénk elit, gazdag iskola volt, a gyerekem sulijából meg csak a pénz hiányzik, és a kicsit magasabb szintű tudás.

okt. 16. 12:36
 23/47 anonim ***** válasza:
30%
Az állami iskola azok számára optimális, akik terhelhetők, szobanövény típusok, szorgalmasak, érdeklődőek, illetve, ha bármelyik is hibádzik, akkor legyen pénz magántanárra, vagy az egyik szülő folyamatosan vagy tanuljon vele, de legalábbis ellenőrizze a tudását. Ja, még az is jó opció, ha van egy, vagy kettő leginkább kitűnő tanuló nagyobb testvér, pláne azonos iskolában... Nekem ez a tapasztalatom.
okt. 16. 14:34
 24/47 anonim ***** válasza:
83%
23-as. Vagy el kell fogadni, hogy a gyerek nem lesz mindenből kitűnő. A gond sokszor a teljesítménykényszeres szülőkkel van.
okt. 16. 15:47
 25/47 anonim ***** válasza:
83%

A 24-essel értek egyet.

Nem kell a gyereknek mindenből kitűnőnek lennie, 3 féle sportra, zeneiskolába, külön angolra meg még néptáncra is járnia. Legtöbbször a szülők teszik a plusz terhet a gyerekre, nem az iskola.

Ha a waldorfban nem zavarná, hogy nemhogy angolul még magyarul se tud írni 9 évesen, akkor az állami iskolában se zavarja, hogy 10 évesen még nem nyelvvizsgázik.

okt. 16. 16:04
 26/47 anonim ***** válasza:
28%

Én nem vagyok a waldorf mellett, de ellene sem. Arról nem formálok véleményt, amit nem ismerek. Annyit tudok, hogy a mi kerületünkben lévő waldorf iskolából negyedikből mentek át államiba, mert nem tudott olvasni a gyerek. Ezt az a tanár ismerősöm mondta, aki intézte az átíratást, szóval nem kamu. De ezen kívül más infóm nincs, viszont az államiról a fent említettek a véleményem. Hát, nem kell kitűnőnek lenni, de tény, hogy amennyivel rosszabb az átlag, annyival kevesebb az iskolai lehetőség..

A túlterhelést én is ellenzem egyébként. 23.

okt. 16. 16:41
 27/47 anonim ***** válasza:
71%

A fiam osztályàból 3dikban írattak át egy kislányt waldorfba, mert folyamatosan frusztrálódott, pedig nem volt rossz képességű.

Néha összefutok az anyjával, és mindig mondta, hogy nagyon jó döntés volt. Most már 10dikesek. A kislány állami, jó nevű gimibe ment tovább. Megjegyzem jobba, mint az én fiam, de hát ő fiú és nem szorgalmas. 😅

Szóval van akinek bejön. És az én baráti társaságomban (40+)

is van olyan, aki waldorfos vagy akg-s volt, és egyáltalán nem hülyék.

okt. 16. 17:41
 28/47 anonim ***** válasza:
97%
Akg-t, hogy lehet együtt említeni a waldorffal? Teljes más.
okt. 16. 17:46
 29/47 anonim ***** válasza:
11%
Én egyikbe se jártam de a barátaim elmondásából akkor különbség középiskolában nem volt 🤷‍♀️
okt. 16. 20:49
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
27-es, sajnos sokszor előfordul, hogy egy tanítónő kicsinál idegileg egy gyereket, ez az én gyerekemmel is előfordult. Váltottunk is iskolát, de továbbra is állami bementünk, ott is szárnyallni kezdett a gyerek. Egyébként én olvastam fórumon, hogy Waldorfban is volt szemét tanár, szóval még ez sem biztosíték semmire.
okt. 16. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!