Tényleg olyan szörnyű az állami iskola?
Indulnak a nyíltnapok és az iskolanyitogatók így lassan döntenünk kell melyik iskolába szeretnénk, hogy menjen a gyerek. Oviba waldorfba jár, ami nagyon jó meg minden, de az iskolát, hát nem tudom.
Nagyon fura nekem, hogy alig haladnak meg egy csomó más dolog is. Viszont volt az iskolába készülő gyerekek szüleinek egy tájékoztató az óvodában, ahol borzalmasnak festették le az állami iskolákat, hogy ott nem törődnek a gyerekek egyéni igényeivel (nem arra gondolok, hogy alhat órán, hanem ha lemarad, vagy valamiben több segítség kell neki, vagy ha épp valamiben milyen kiemelkedő), nincs rendes átmenet az óvoda után, azonnal bedobják őket a mélyvízbe, elveszik a gyerekkorukat, siettetik, hogy felnőjenek, mindenki a telefon meg a tiktok rabja lesz, elviselhetetlenül nagy az anyagmennyiség, amit tudni kell, nincs senkire és semmire idő, a szülőket is semmibe veszik, nem lesz kíváncsi senki a véleményünkre, az van, amit a tanító mond és kész, a szülő neve kuss meg ilyenek.
Nyilván vannak problémák, ezt hallani sokszor. Na de azért a gyerekek irtózatos többsége államiba jár és hát mégis normális gyerek meg gyerekkora van én úgy látom? Meg nem lelkisérült mindneki, még ha vannak is tényleg gáz tanárok, meg hát az szinte bárhol lehet. Itt meg érdekük, hogy maradjon az ember és fizessen tovább, még akkor is, ha nagyon jót akarnak a gyerekeknek tényleg. De azért rémesen hangzik és ahogy emondják logikusan is.
Mit gondoltok, tényleg olyan tragikus a helyzet? Engem annyira elbizonytalanít, hogy most akkor hova vigyem. Biztos jól érezné magát, ha maradna, de annyit hallani, hogy nagyon lassúak és le vannak maradva és ha valamiért váltani kell, akkor nagyon megszívja a gyerek. Legkésőbb nyolcadikban, attól tartok. Erre az a válasz, hogy igaz, hogy lassabb, de alaposabb és nem veszi el a kedvüket, így szívesen fognak tanulni és mindenre jobban emlékeznek. Na jó, de kevesebb anyagból az talán nem akkora teljesítmény…
Neked milyen volt anno ?
En 16 evesen eldontottem, hogy ha egyszer gyerekem lesz, 100 % nem fog Mo.-n iskolaba jarni. Ez volt az egyik ok amiert elkoltoztem.
Szerintem ha jot akarsz neki maradjatok a Waldorfnal.
Nyilván az állami iskolák között is vannak különbségek, nem lehet általánosítani.
Egyik gyerekem lakótelepi állami iskolába járt, a másik egyháziba jár.
Ég-és föld a különbség. Az egyháziban emberszámba veszik, szeretik a gyereket, foglalkoznak vele, ha valamiből lemarad, egy álom iskola, imádjuk.
Az államiban úgy éreztem, hogy a tanároknak az egyetlen bosszantó tényező az iskolában a gyerek...
Nekem ez volt a tapasztalatom, de nyilván vannak szuperjó állami iskolák, mi kifogtunk egy rosszat.... a waldorfról nincs tapasztalatom, ott egyetlen félelmem az lenne, hogy nagyon lassan haladnak, úgy tudom ha állami intézményben tanul tovább talán különbözeti vizsgát is kell tenni, de ebben nem vagyok biztos, hátha ír olyan, aki waldorfba járt.
"Viszont volt az iskolába készülő gyerekek szüleinek egy tájékoztató az óvodában, ahol borzalmasnak festették le az állami iskolákat" nyilván megy a kampány a waldorf-sulik mellett...
ezt a cikket ajánlom figyelmedbe: [link]
Ez a waldorf féle agymosás.
Hogy véletlen se állami suliba menj, hanem maradj a waldorf fizetője.
Nyilván vannak gyengébb és erősebb iskolák. Lehet is, kell is válogatni. Ezért vannak a nyíltnapok.
De ezt amit leírtál, a mi legalja iskolánkban sem tapasztalom.
Ismerősnek (aki nem mellesleg pedagógiai szakszolgálat vezető) mindhárom gyereke waldorfos. A legnagyobb már végzett a középiskolában, most Dániában tanul. Olyan rossz nem lehet 😂 annyi hogy nem való mindenkinek. Ha tudsz vele azonosulni akkor tök jó tud lenni, ha otthon tök más elvek mentén neveltek akkor nem.
Én államiban nem adnám. Waldorf nálunk nincs, így mi más alternatív irányt keresünk. Számomra fontos hogy ne (csak) frontális tanítás legyen, legyenek kezdettől projektmunkák és ne törjék meg.
Azt látom hogy a férjem fiai akik államiba járnak, meg barátnőm azonos korú lánya között aki a Lauderbe jár, ég és föld a különbség.
Mi is waldorfot néztük, nagyon tetszett, aztán pár hét után le is tettünk róla, amikor láttam, hogy konkrétan a 3.osztályosok még nem tudtak normálisan írni és egybefüggően olvasni, mert az egyén fejlődés a fontos,a többit majd megtanulja. Végzett gyerekek szülei meg panaszkodtak, hogy a hagyományos középsulis gyerek meg nem boldogul, mert a waldorfos évek után nem tudja felvenni az ütemet.
Végül államiba jár, nem a körzeti, másik településre.
Nagyon erős iskola, jól jártunk.
Nézelődni kell, lehetőség szerint az összes elérhető iskola nyílt napjára el kell menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!