Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hiányzott már az elsős gyereke...

Hiányzott már az elsős gyereked? Mikor tartod otthon?

Figyelt kérdés

Nálatok se látják szívesen, ha köhög? Az orvosunk leigazolja, mert nem tud mit csinálni, de azt mondta felesleges. Az óvodában is mindig azt mondták, hogy ilyenkor mindenki köhög, vigyük őket nyugodtan holott le se maradtak volna az anyagról (nyilván van az a fokozat, amikor már jobb a gyereknek pihenni otthon, de legtöbbször fel se veszik a dolgot)

A mi osztályunkban először volt torokfájás - már az első héten, utána fosós-hányós, most köhögnek, folyik az orruk, tulajdonképpen a lehűlés óta folyamatosan mindig többen is, szóval folyamatosak a hiányzók. Még csak október első fele van. Az én gyerekem most ment vissza, még mindig köhög, de a gyerekorvos szerint ez hetekig is eltarthat egy nátha esetén is, akkor is, ha nem is fertőz. Már várom, hogy megjegyzi-e a tanítónéni, hogy hát még mindig köhög.

Szerencsére a torokfájósat nem kapta el, de már így is 10 nap hiányzásnál jár és csak ezután jön majd az igazi betegség-szezon.

“Betegen ne vigyük” közben meg panaszkodik a tanítónéni, hogy mennyit hiányoznak a gyerekek állandóan és hogy képzeljük már el, hogy hogy lehet így betűket tanulni, mikor a fél osztály hiányzik.

De hát ő közölte, hogy ha köhög meg ilyenek, akkor be se vigyük, mert akkor az egész osztályt meg fogják fertőzni és mi lesz akkor. Hát nyilvánvaló, hogy így is, úgyis megfertőzik egymást, de legalább lemaradnak és a náthával is gyűjtik a hiányzásokat, holott amúgy tök jól érzik magukat, nem úgy, mikor tényleg lázasak, betegek, mert olyan is van, meg lesz is.

Mikor lett ez amúgy divat? Mikor én voltam gyerek, akkor az nem ment iskolába, aki lázas volt, meg tényleg leesett a lábáról kb. most meg akármit csinál, akkor jaj beteg, ne vigyem. De ugyanakkor ne legyen beteges se, mert lemarad. Komolyan agyrém…

okt. 9. 09:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Hát a mi orvosunk az ilyenkor meg sem nézi, hacsak nem a szülő ragaszkodik hozzá, hogy de nézze meg. Mondta, hogy nincs rajta mit nézni addig amíg nem tart x napig, nincs mellette x tünet stb. addig csak annyit tud mondani, hogy hát fogyasszon folyadékot, majd elmúlik. Igazából pár év alatt belejön az ember és látja, hogy akkor ez a magától elmúlós kategória, vagy valami olyan, ami tényleg ellátást igényel. Ha az előbbi, akkor csak adminisztrálnak és küldik az igazolást, ha sokáig húzódik, vagy rosszabbodik, vagy egyértelműen olyan baja van, amihez orvos kell, vagy olyan, amilyen még nem volt, akkor persze megnézi. Nem csodálom amúgy, hatalmas körzete van és 65 elmúlt már. Intézik az igazolást, mert tudják, hogy ezt várja el az iskola és időnként kiír egy facebook posztot, hogy dedósnak nézik a szülőket és az ő dolga nem az lenne, hogy igazolásokat gyártson a munkaideje felében, hanem az, hogy gyógyítson. Nálunk egyébként nem is lehet a covid óta odamenni csak úgy, csak telefonálni lehet és időpontot kérni. Amúgy nem fogadnak. Ha olyan, akkor nem is ad időpontot, hanem csak elmondja/emailezi a teendőket. Mondjuk én ezt szeretem, mert megszűnt az, hogy egymás hegyén-hátán ülnek a beteg gyerekek ellátásra várva meg nekem se kell odarángatni, mikor tudom, hogy úgyse fog semmit kapni rá, mert csak egy vírus. Igaz, annyiból meg rossz, hogy ha valami olyan van vele, akkor nem tudom csak úgy levinni a rendelésre, mert előtte időpontot kell kérni, vagy minimum megkérdezni, hogy ráér-e megnézni aznap, de telefonálni sokszor nehézkes, mert foglalt. (Elmondása szerint az igazolásosok teszik ki a telefonálás jórészét is.)
okt. 9. 22:56
 12/12 anonim ***** válasza:
69%

"Ha az előbbi, akkor csak adminisztrálnak és küldik az igazolást, ha sokáig húzódik, vagy rosszabbodik, vagy egyértelműen olyan baja van, amihez orvos kell"

Pont emiatt került kórházba a kisfiam. Amíg nem volt súlyos addig a gyerekorvos le sem hívta, az ügyeletről hazaküldtek, mindenki csak azt hajtogatta hogy vírus, majd elmúlik. Mentőt kellett hívni. Még a felvételnél is bunkóztak, hogy minek vagyunk ott, pedig addigra már nehézlégzése volt. Az orvos akihez bekerültünk azt kérdezte miért vártunk eddig, miért nem vittük előbb orvoshoz? Hát én is ezt kérdezem, miért kell megvárni amíg már olyan rosszul lesz, hogy kórházi ellátás kell neki? És nem vírus volt.

okt. 10. 06:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!