Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogy történhetnek meg ilyen...

Hogy történhetnek meg ilyen dolgok az iskolában és hogy lehet, hogy nem hívnak orvosi segítséget ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Csak erős idegzetűen olvassák el a cikket. Engem kifejezetten ledöbbent hogy gyerekek ilyeneket csinálnak egymással, hogy senki sem lép közbe, hogy mégcsak a szülőt sem hívják azonnal. Hogy legyen így nyugodt az ember mikor beadja iskolába a gyerekét? Hol van az iskola felelőssége? Milyen szülők nevelnek gyerekeket ilyen állatra?

[link]

okt. 5. 13:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
8%
Feltételezem, nem volt ott felnőtt, aki közbe tudott volna lépni.
okt. 5. 13:50
 2/22 A kérdező kommentje:
És? Délelőtt történt a dolog, nem vitték orvoshoz, nem szóltak a szülőknek hogy jöjjenek és vigyék orvoshoz, megvárták hogy érte menjenek...
okt. 5. 13:53
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Előfordul sajnos...én sérült fiatalokat (14-22 éves korig) fogadó iskolában/kollégiumban dolgoztam.

Az egyik autista fiú megivott 1 liter ecetet. És nem vitték orvoshoz.

Nem az én csoportomban volt.

Akármi baja lehetett volna tőle!

okt. 5. 13:57
 4/22 anonim ***** válasza:
81%
Biztos féltik a tanárok, igazgatók a pozíciójukat ezért kb mindent eltussolnak. Tudnék mesélni. Olyan verekedések zajlanak már alsóban hogy konkrétan vér folyik, ruhákat tépnek szét. Lopások, zaklatások. Senki nem tesz semmit. A szülők nem tudnak róla, vagy nem érdekli őket. Szülői értekezleten elintézik annyival az osztályfőnökök hogy "hát gyerekek", "ezek csak csínyek". Ha van is szülő aki tenni akar valamit a gyerek könyörög hogy ne balhézzon, mert csak rosszabb lesz. Ha megkérdezed a gyereket hogy szeretne-e másik iskolába járni azt mondja, hogy nem, mert lehet hogy még rosszabb lesz. Ha körbekérdezel szülőként hogy máshol mi a helyzet, rájössz hogy mindenhol botrányos. Kamerák, őrök és pszichológusok kellenének, de amíg ott tartunk hogy tanár sincs...
okt. 5. 14:00
 5/22 anonim ***** válasza:
94%
Borzasztó! Feljelenteném az iskolát, mert elakarták tussolni az ügyet, ráadásul azonnal orvoshoz kellett volna vinni a gyereket, szerintem ez már kimeríti a veszélyeztetés fogalmát. Remélem az elkövető gyerekeket is látja megfelelő szakember. Az ilyenekből lesznek a bántalmazók, gyilkosok.
okt. 5. 14:00
 6/22 A kérdező kommentje:

3

Nem írják, hogy sérült gyerekek volnának, bár nyilván ez nem változata a dolgon, meg a dolog súlyán. Szerintem borzasztó mit élhetett át az a gyerek és valóban az életét is veszélyeztető sérülése is lehetett volna.A lelki részéről meg még nem is beszéltünk.

Az intézményekben nem kötelező ilyen és hasonló helyzetben, hogy orvosi ellátást biztosítsanak, értesítsék a szülőket?

Azt a tanárt és igazgatót sem értem aki kussolt míg a gyerekért odaért a szülő. Most mennyivel biztosabb a munkahelyük, hogy egy ország olvas róla? Nekik nincs gyerekük, nem gondoltak bele abba, hogy mi volna hasonló helyzetben a minimum amit elvárnának ,hogy megtegyen az intézmény a gyerekükért?

5. Mélyen egyetértek veled. Én is azt gondolom, hogy ez jogilag veszélyeztetés és igen az a gyerek aki ilyet csinál már már gyerekként felnőttként még gonoszabb dolgokat tehet. De a szüleiket is megnézném, el nem hiszem ,hogy normális családból jönnek az ilyenek.

okt. 5. 14:26
 7/22 anonim ***** válasza:
92%
Egy olyan országról beszélsz, ahol szinte mindennapos a gyerekek megalázása a tanárok részéről is...
okt. 5. 17:18
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
#1 Ez nem mentség, hanem súlyosbító körülmény. Talán a 9 éveseket nem kéne halló és látótávon hagyni. Ez a korosztály az én időmben nem volt egyedül az udvaron.(jelzem, 22 vagyok) Egy helyen megállt a tanár, ahonnan az udvar viszonylag nagy részét belátta, amit meg nem, az vagy el volt kerítve, vagy meg volt tiltva, hogy odamenjünk, aki odament, az falhoz lett állítva.
okt. 5. 20:47
 9/22 anonim ***** válasza:
11%

Kezdjük ott, hogy a Blikk írta meg a Tényeknek, szóval kb fele se igaz. Másrészt, nem írnék regényt, erre szavaztok 14 éve. Itt tart ma az oktatás minden téren. Nyilván ezt is az egy szem tanár nyakába fogják varrni, aki éppen akkor nem tudta megoldani a helyzetet, a rendszerszintű problémákról meg elfelejt beszélni mindenki

#8: Ne legyél naiv, biztosan emlékszel még, hogy pár percre 30 gyerekből 3 bármikor el tud tűnni szem elől, ha akar, az meg pont elég erre.

okt. 5. 22:47
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

#9 Nem elég erre pár perc észrevétlenül. El kell kapni az áldozatot, lefogni, stb. Az ellenkezik is, esetleg sikít, kiabál. Észre kellene venni.

Mellesleg mi a magyarázat arra, hogy a gyereket nem vitték orvoshoz? Mi a magyarázat arra, hogy nem szóltak a szülőknek?

okt. 5. 22:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!