Támogatnál egy ilyen "munkaévet"?
Szülőként támogatnád-e, hogy érettségi után, de a felsőoktatás előtt, kötelezően, minimálbérért, 1 évet kéne "dolgoznia" a gyereknek. De nem egy helyen, hanem havi vagy 2 heti váltásban, kipróbálhatna több szakmát, állást, hivatást.
Pl.: sereg, rendőrség, kórház, MÁV/BKK, építkezés, iroda, autókereskedő, gyorséttermes, eladó, vágóhíd, állatorvos/gondozó, postás, őr, pincér,...
És ezzel elkerülhető lenne, hogy NAGYON SOK fiatal, pár hónap után, időt, pénzt, energiát bukva, kilépjen a felsősuliból. Mert..., rájött, hogy az állatorvos nem csak cuki cicusokat simiz, hanem bizony bokáig a trágyában kell tehenet elletni, vagy az ügyvéd sem olyan, mint a jogi filmekben, és rendőrként sem leszel akciósztár, vagy azt, hogy nem kell lenézni a pincért vagy őrt.
Egyrészt: már csak azért is hülyeség, mert vannak olyan szakmák, amik közelébe képzetlen/kiképzetlen embert küldeni nem csak hülyeség, hanem veszélyes (tűzoltóság, kórház, rendőrség stb).
Amúgy egy 18 éves, elvileg felsőoktatásba készülő már rendelkezik akkora világképpel, hogy tudja, hogy az állatorvos nem cuki cicákat simogat (ezt max egy ovis hiszi, egy kisiskolás is tudja, hogy "gyógyítja az állatot", egy nagyobb meg már azt is, hogy műtétek is vannak, betegségek, amik bizony vérrel járnak, hányással, széklettel, vizelettel). Nem, nem azért szokták otthagyni az állatorvosi egyetemet, mert erre jönnek rá! Hanem rengeteg tanulnivaló van, amit bekell seggelni és ezt nem mindenki bírja. Ráadásul latinul, hiba nélkül, oda vissza tudni kell. Mentálisan és fizikailag is megterhelő az állatorvosi, fogorvosi, orvosi egyetem. Ezt 2 hét alatt amúgy se tudná meg, plusz veszélyes odaengedni képzetlenül.
Sokan meg pontosan tudják, hogy milyen irányba is akarnak továbbtanulni. Aki mondjuk közgázra menne, rosszul van a vértől, azt minek betenni egy vágóhídra? Tisztában van vele, hogy nem bírja 🤷🏼♀️. Ahogy egy orvosira felvett diákot teljesen felesleges egy fatelepre kitenni.
Ez hülyeség így.
Azt viszont kötelezővé tenném hogy pár hónap kereskedelem, vendéglátás mindenkinek, hogy a sok Karen ne úgy menjen be az étterembe meg a pultoshoz meg a kasszáshoz, mintha ő maga személyesen rángatta volna elő a seggéből...
“ Fideszes vagy ennyi ésszel ?”
Jah🤣,még jó hogy azt nem írta le, hogy 14 éves kortól kötekező a Fidesz jugendbe (Fidelitas) belépni.
8: "Manapság 10-ből 8 pincér egy flegma gyökér, még úgy is, hogy egy rossz nézésed nem volt rá."
Tovább nem is olvastam, ez akkora hülyeség.
Az elmúlt 15 évben legalább száz alkalommal ettem étteremben és SOHA nem tapasztaltam ilyet. A legtöbb helyen kifejezetten olyan udvariasak voltak, hogy éreztették velem: öröm nekik, hogy oda betértem és a pénzemet költöm náluk.
Mondjuk természetesen én is udvarias vagyok mindenkivel, talán itt a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!