Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hogyan viszonyultok a nyaralás...

Hogyan viszonyultok a nyaralásos-élménybeszámolós kérdésekhez az iskolában, első nap? Mennyire zavar titeket/gyereketeket?

Figyelt kérdés

Talán most a legaktuálisabb feltennem, tekintettel, hogy holnap kezdődik az iskola

Nem tudom manapság hogy van, vagy mennyire jellemző, mert már nem vagyok iskolás, gyerekem pedig még nincsen, de az én időmben, általános iskolában és középiskolában is néhány tanárnál az első órán volt ilyen élménybeszámoló, a padsorokon mentünk végig, és mindenki elmondta pár gondolatban, hogy miként telt a nyári szünete, hol járt, merre nyaralt, mit csinált, stb. Nekünk akkor nem is volt gondunk vele, meghallgattuk, jó is volt, nem kezdtünk bele rögtön a tanításba, nem volt sértődés sem - tehát abszolút nem láttuk hátulütőjét.

A közelmúltban viszont olvastam itt egy kérdést egy másik kategóriában, ahol egész hosszú vita folyt erről, hogy hát ezt nem kéne firtatni, mert az érzékenyeket megbántják vele, meg rosszul esik a szegényebb gyerekeknek a jövedelmi különbségeket hallgatni, hogy például Pistike lehet, hogy New Yorkba, meg a Hawaii szigetekre is eljutott, addig Lacika lehet, hogy max. a nagymamánál "nyaralt" Bivalybasznád-Alsóputrispusztán, mert a szüleinek nem telik nyaralásra.

Innen jutott eszembe a kérdés, a véleményekre vagyok kíváncsi, manapság is van-e ilyen nyári élmények megbeszélése első nap, és hogyan viszonyultok hozzá? Ellenzitek az ilyen kérdéseket, hogy ki hol járt a nyáron? Vagy annyira nem zavar titeket a dolog fenti problémája? Gyereke(i)tek mennyire szereti(k) elmesélni?

Csak kíváncsi vagyok, hogy manapság ez valóban probléma-e, illetve mit gondoltok erről.

szept. 1. 19:29
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
71%
Igen,utolso,most az 5.osztalyos kislanyomnam az elso irodalom oran kiosztott feladat,legkellemesebb nyari elmenyem... nem az hogy hol nyaraltam.:)
szept. 5. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!