Mit éreznek azok a kedves szülők, aki kierőszakolták, hogy hosszabbítsák meg a tanévet, mikor ebben a hőségben kínlódnak a szegény gyerekeik az iskolában?
Egyrészt....
Nem a szülők harcolták ki, hanem a rezsicsökkentés miatt vezették be. Hogy télen 1 héttel kevesebbet kelljen fűteni....
Másrészt....
Azért abba a plusz 4-5 napba amikor meleg van, nem fog meghalni a gyerek. Főleg úgy, hogy utolsó héten már a kutya nem tanul, ugyan úgy melege lenne otthon is.
Harmadrészt pedig sokaknak segítség, mert ahol mind a 2 szülő dolgozik, ott elég szar ám megoldani segítség nélkül a nyáriszünetet.
Szóval ez megint csak ilyen néphergelő kérdés, semmi több.
Nekem nincs gyerekem, de olyan helyen dolgozom ahova jarnak szulok a gyerekeikkel, pont valamelyik nap jott szoba, hogy meg tart az iskola (anyuka panaszkodott, hogy szegeny gyereket ilyen melegben is ezzel nyusztolik meg) en igazabol megdobbentem mert nem kovetem a hireket (nem nezek tvt, nem olvasok ilyen jellegu hireket a neten)
De ha jobban belegondolok, nekunk suli vege utan volt meg 4 het gyakszi, kotelezo 50 orat is sokan nyaron csinaltak meg, en diakmunkaztam is 16 eves koromtol, szoval kb 14 eves koromig elvezhettem csak a nyari szunetet es borzasztoan banom. Nem azert dolgoztam mert kellett, amit diakmunkan kerestem egy heti zsebpenzem volt de dolgozni akartam es most igazan visszasirom azokat a nyarakat amikor tenyleg gyerek lehettem.
Aki szulokent nem akarja plusz 1-2 hetig szenvedtetni a gyereket a melegben az iskolapadban, lehet kerni az iskolatol "kimenot". Nalunk evkozben is engedtek ilyet (nyaralni mentek) evvegen amikor mar nincs dolgozat csak az utolso heti laza tanitas szerintem foleg engedik, de ugye ehhez az kell tudd kire bizni a gyereket ha te dolgozol es nem szabin vagy.
"a kormány azt mondta, a szülők kérésére hozták ezt a döntést" hát persze, ahogy a szülők kérték nyilván azt is, hogy legyen pedagógushiány :DDDDD kérdező, te hol élsz? :D
Abba, hogy ezt ki kérte és ki nem, nem mennék bele, leírták már előttem.
Ahhoz szólnék hozzá, hogy már úgysem tanulnak.
A fiam ötödikes, még ma is dolgozatot írtak és még holnapra is beígértek nekik egy témazárót.
A tanév ugyanolyan hosszú, mert 2023. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig tart. A tehát nincs meghosszabbítva a tanév. A tanítási napok száma 180 nap. Azért "járunk" egy héttel tovább, mert a téli és a tavaszi szünet hosszabb lett.
Nálunk már hétfőn elkezdődtek az érettségik. Így mi külsős programokon voltunk és leszünk. Hétfőn libegőztünk és a János-hegyen voltunk, ma a Dunaparton és a Margit szigeten voltunk, holnap megyünk vadasparkba, csütörtökön szünet és pénteken 17 órakor évzáró. Szerintem ezzel nem toltak ki velem, mint gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!