Van olyan szülő aki annyit tesz, hogy a gyereket eviszi az iskolál és elhozza onnan, a szülőikre elmegy és a többi a gyerek dolga?
Beviszi az iskolába a gyerekét, nem keresi fel a tanárt, hogy beszélgessenek, hanem megy egyből dolgozni. Délután elmegy a gyerekért. Ha a gyereknek valami leckét írnia kell vagy tanulnia, azt a gyerek otthon magának megoldja, amíg a szülő például főz és a szülő nem ellenőrzi le, hogy jól csináta-e meg a leckét, nem kérdezi ki a versekből vagy a tananyagból, nem ellenőrzi le hogy bepakolt-e másnapra. Nem nézegeti a gyereke tankönyveit, hogy miket tanulnak abban az évben. A szülőire eljár, de más ommunikációja nincs az iskolával, tanév végén nem ad ajándékot a tanítónéninek.
Van ilyen szülő?
Ha van, a gyerek, milyen tanuló és viselkedésileg milyen?
Maximum kisiskolásoknál tudom elképzelni, hogy ezeket csinálja a szülő. Ha tud olvasni a gyerek, tud tanulni is. A házi leellenőrzése meg különben is a tanár feladata.
A legutolsót mondjuk még akkor sem értem. Miért kellene ajándékot adni annak, aki a munkáját végzi?
Igen, van. Anyukám ilyen volt. A legjobb szülő. Én meg kitűnő voltam és példás magatartású.
Na a gyerekem nem ilyen, így nekem sem elég az, ahogy anya csinálta. Pedig örülnék, ha csak annyi dolgom lenne.
Természetesen kérdeztem már, hogy mi a titok, hogy csinálta hogy én ilyen lettem. Hát sehogy. Ilyen voltam és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!